Sadullah sonuçtan hiç memnun değil

Huawei Y9 Prime (STK-L21) Telefonunda Uygulama Hataları

02 Temmuz 2023 18:16

Huawei y9 Prime (STK-l21) marka telefonumda son 1 yıldır birçok sorun yaşamaktayım. İnternetten araştırdığımda aynı sorunları birçok kişininde yaşadığını öğrendim. Yaşadığım bazı sorunlar:
1- Huawei kasa uygulaması bulunamadı. Daha önce oluşturduğum kasalar silinmişti. Bütün dosyalarım yok oldu!
2- youtube.com, Twitter, Facebook, haritalar, dosyalarım vb. Birçok uygulamaya bazı zamanlarda giriş yapılamıyor. Uygulamalara tıklayınca kısa bir sürede ana ekrana geçiyor sistem.
3- giriş bilgilerini kaydet ayarı açık olmasına rağmen uygulamalara tekrar giriş yapmak yapmak zorunda kalıyorum. Form bilgileri sürekli silinmekte.
4- bir seferinde telefonum kendiliğinden yeniden başlattı ve kurulum ekranı geldi. Android yükleme paketi bile telefon hafızasından silinmişti. Tekrar indirmek sorunda kaldım. Dosyalarım hepsi yok oldu!
5- "yeniden başlatıldığında şifre girilmelidir. Bazı özellikler güvenlik nedeniyle devre dışıdır." uyarısı almaktayım. Telefonu yeniden başlattığımda şifreyi girmem sonrası ana ekran açılmasına rağmen uygulamalar açılmıyor ve "uygulamalar hazırlanıyor. Biraz sonra tekrar deneyin" uyarısı alıyorum. İlk uyarıya tıklayıp şifre girmek istiyorum fakat sistem bir tepki vermemekte.
6- ayarlar-biyometri ve şifreler-kilit ekranı şifresini değiştir veya kilit ekranı şifresini devre dışı bırak seçeneğini seçip şifre girdiğimde şifre yanlış uyarısı vermekte. Telefonu yeniden başlattığımda veya ekranı kilitleyip açarken kilit ekranı şifresini girdiğimde herhangi bir bir sıkıntı yaşanmıyor. Şifre doğru kabul ediliyor.

Android system webview, telefon yazılımı ve uygulamaların en güncel versiyonlarını kullanmaktayım. Yukarıda yazdığım sorunları sık sık yaşamaktayım.

Çok mağdur durumdayım. Dosyalarım çoğu kez silindi ve telefonumu doğru düzgün kullanamıyorum. Son yıllarda yaşadığım telefon kaynaklı bu rezaletin sebebi nedir? Bu sorunu çözün.
E-mail: sad*****[email protected]

Yakup

Sana dönüş yaptılar mi aynı sorunları bende yaşıyorum

Sadullah

Huawei müşteri hizmetlerini aradım. Telefona format atmamı önerdiler. Daha önce format attığımı sorunların devam ettiğini söylemem üzerine tekrar format atılmasının ardından Huawei HiSuite uygulamasını bilgisayara kurup, telefonu bağlayıp, güncellemeler bölümünden "bir önceki sürümü yükle" seçeneği ile eski yazılıma geri dönmemi önerdiler. Bu işlemi başlattım ama hata ile sonuçlanıp kurulum sonlandırıldı. Eski sürüme dönemedim ama şimdilik telefona attığım format sonrası herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Sorunlar devam ederse telefonun, Huawei teknik destek birimine gönderilip incelenmesi için bana Yurtiçi Kargo kodu gönderildi. Sorun, telefonun güncel versiyon EMUI 12 yazılımı ile ilgili gibi... (Bu işlemlerden önce telefonu kapatıp, Ses açma ve güç tuşuna basılı tut ve ekrana kurulum geldiğinde bırak açılan menüde "Wipe cache partition" (telefon önbelleğinin temizlenmesi) seçeneğini seçip güç tuşuna bas. İşlem tamamlandıktan sonra "... Reboot" seçeneğini seçip telefonu yeniden başlat.)

23 Haziran 2023 23:08

Huawei P Smart Pro Ön Kamera Sorunu

Merve
14 Aralık 2024 01:30
Elif sonuçtan hiç memnun değil

Huawei Y9 Prime Ön Kamera Sorunu

02 Aralık 2023 14:46