Berk
25 Ocak 2024 15:39

13.01.2024 tarihinde Beylikdüzü Media Markt'tan CND32723T8 seri numaralı almış olduğum HP Omen 7P653EA laptop, daha bir haftasını doldurmadan ısınma ve aşırı fan sesi sorunu ile karşılaştım. İnternette bu durumu yaşayan kişilere baktım ve HP'nin bu konuda kronik bir sorunu olduğunu gördüm. Özellikle fan sesi konusunda, laptop oldukça hızlı ve güzel; fakat bu bahsettiğim iki durum o kadar can sıkıcı ki, ne kadar anlatsam azdır. Özellikle sessiz ortamlarda ders çalışmaya çalışıyorsanız ya da yazılımla ilgileniyorsanız, bu fan sesi bir süre sonra canınızı sıkmaya başlıyor. Bendeki ürün en düşük fan ayarlarında 2000 rpm veriyor. Bunun bir üst modeli olan HP Omen 17 ise 1800 rpm veriyor. Yani, bu şu demek: Ne kadar fazla para verirseniz, ona göre fan hızınız düşüyor; fakat fan hızı gibi basit bir konuyu bile maddiyata göre şekillendirmek ne kadar doğru, bilemiyorum. En düşük modda, yani eco modda, çalıştırmama ve sadece internet tarayıcısında gezinmeme rağmen bilgisayar bazen ısınıyor ve kendi kendine fanları hızlandırıyor; bu durum oldukça can sıkıcı. Eğer oyun oynamak için alıyorsanız ve kulaklık kullanmayacaksanız, bu fan sesi gerçekten sizi bile rahatsız edebilir. Bu durumu HP gibi bir markanın çözememiş olması çok garip. Yıllardır piyasada olmalarına güvenip HP aldım; fakat bu durumla karşılaşmak beni üzdü. Piyasadaki muadillerine göre oldukça uygun ürünleri var; bir de bu fan sorununu ve işlemci sıcaklığını çözebilseler, oldukça iyi yerlere gelebilirler; ama bunun üzerine uğraşılmadığı belli ne yazık ki. Normalde ders çalışmak için bu laptopu almıştım; bu sebeple de fan sesi benim için önem arz ediyor. Sorunumun çözülmesini talep ediyorum. Ürünün değiştirilmesi yerine paramın hızla iadesini istiyorum.

16 Mart 2024 15:22

13.01.2024 tarihinde Beylikdüzü Media Markt'tan CND32723T8 seri numaralı almış olduğum HP Omen 7P653EA laptopu değiştirmek için ürünü almış olduğum şubeye giderek servise gönderilmesi için verdim ve onlar da ürünü servise göndereceklerini oradan çıkan rapora göre işlem yapılacağını söyledi ben de bunu kabul ederek distribütöre ya da servise göndermelerini onayladım fakat HP markası yeni bir kural getirmiş ve bunu satıcı firmalara (Media Markt gibi) da söylememiş bu yeni koyduğu kurala göre önceden HP müşteri hizmetleri işe görüşülüp oradan uzaktan bağlantı ile durumu görmeleri gerekiyormuş ve buna bağlı olarak onay alırsa o zaman servise götürme hakkı alıyormuşsunuz fakat bunu ne ben ne de ürünü aldığım satıcı firma biliyor ve sırf bu sebepten ötürü ürünüm servise gitmesine rağmen işlem yapılmadan geri gönderilmiş. Bu durumdan dolayı mağduriyet yaşamaktayım ve bunu HP müşteri hizmetleri ile konuştuğumda da bana yardımcı olmadılar tek söyledikleri ürün yanınızda ise uzaktan bağlantı sağlayalım ve onay verelim oldu hatta kendileri bu aralar çok fazla yazıcı ve laptop gibi ürünlerin değişimi için başvuru aldıklarını bu sebepten ötürü böyle bir kural koyduklarını açıkladılar madem böyle bir şey yapılıyor neden satıcı firmalara da baştan söylenmeyip sonrasında tüketicileri mağdur ediyorsunuz anlamış değilim. HP markasından ürün alacaklar için söylüyorum birkaç kez düşünmelerinde fayda var diyebilirim. Sorunumun çözülmesini talep ediyorum. Ürünün değiştirilmesi yerine paramın hızla iadesini istiyorum.

Ek
26 Ocak 2024 10:56 (Şikayetten 19 saat sonra)

Duran sonuçtan memnun

Duran
21 Ocak 2025 15:48
Okan sonuçtan hiç memnun değil

Okan
13 Temmuz 2023 15:43

HP Omen'de Kronik Sorun: Ticari Etik Sorgulanıyor

Kadir
19 Mart 2025 10:25
Saygın sonuçtan hiç memnun değil

HP Omen 17 Ekran Işık Sızması, Puslu Kamera, Hoparlör Ve Klavye Sorunu

Saygın