HP Doa Raporu Kapsamında İade Ya Da Değişimin Kabul Edilmemesi

Beyzanur
21 Nisan 2024 22:04

04.12.2023 tarihinde Lüleburgaz Vatan Bilgisayar'dan HP Victus 16-s00xxx model, 1TB SSD, 32GB RAM ve RTX4070 ekran kartına sahip AMD Ryzen7 7840HS işlemcili bir laptop satın aldım. İşim gereği Photoshop, Autocad, SketchUp gibi ağır programları kullanmaya başladıktan sonra bilgisayar açılmaz oldu. BIOS'a reset attıktan sonra birkaç kez açılsa da herhangi bir ağır işlem sonrasında tekrar açılmadı. Klavye ışıkları yanıyor ve Caps Lock tuşundaki küçük ışık yanıp sönüyordu. HP'nin uzaktan bağlantı ile yaptığı işlemler sonucunda elde ettiğim DOA (Dead on Arrival) raporu ile iade veya değişim talebinde bulundum. Ancak Vatan Bilgisayar aracılığıyla yapılan kontroller sonucunda servis ve distribütör, bilgisayarın sağlam olduğunu iddia ederek her seferinde geri gönderdi. Statik elektrik probleminden şüphelendiğimi her seferinde dile getirdim. Ancak Eskişehir Vatan Bilgisayar'da bu durum önemsenmedi ve servise bizim sorunu iletmek zorunda olmadığımız söylendi. 1 Mart'tan bu yana laptop, Vatan Bilgisayar ve servis arasında gidip geliyor ve problemim çözülmüyor. Bilgisayarın bazen açıldığını, ancak ağır kullanım sonrası açılmadığını her seferinde belirttim. Benzer programları minimum gereksinimlere sahip başka bir bilgisayarda sorunsuz kullanabiliyorum. Yaklaşık iki aydır bilgisayarımı kullanamıyorum ve iç bileşenlerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ancak sözlerim dikkate alınmıyor ve mahkemeye gitmem gerektiği söyleniyor. Distribütör hakkında olumsuz bir şey söyleyemeyeceğimiz belirtiliyor. Ancak bilgisayarım sorunlu ve ilk altı ay içerisinde iade veya değişim hakkım varken sürem dolmak üzere. O özelliklerde yeni bir bilgisayar almanın zorluğu ve bilgisayarımın sağlam olduğu iddiası nedeniyle mağdur durumdayım. Altı ayım dolduktan sonra sorunuma çözüm bulunacak mı? Yeni bir bilgisayar alacak gücüm yok. Bu özelliklerdeki bir bilgisayarın alınması zor ve sorunun düzeltilmeye çalışılmaması kabul edilemez. Hem zamanımı hem de bilgisayarımı kaybettim. Sorunumun bir an önce çözülmesini ve bilgisayarımın sağlam ve yeni bir modelle değiştirilmesini talep ediyorum. Para iadesini kabul etmiyorum çünkü o para artık o özelliklerdeki bir laptopu karşılamıyor.

22 Nisan 2024 15:15 (Şikayetten 17 saat sonra)

Mert
Mert

Aynı laptop bende de var sorun şu AMD radeon driverını kaldır. Ardından 23.10.2 sürümünü yüklemen gerekiyor AMD nin sitesinden. Sorun driverlar ile alakalı yani. Laptopun kapağını açıp kapatınca da sorun düzeliyor geçici olarak.

Batuhan sonuçtan hiç memnun değil

HP Markası Hatalı Bilgisayar Gönderdi İlgilenmede Yapılmıyor.

Batuhan
12 Ocak 2024 08:00
Emir sonuçtan hiç memnun değil

HP Victus Dizüstü Bilgisayarım Aniden Açılmıyor, Çözüm Bekliyorum

Emir