27 Ocak 2024 00:12

Sevgili hotels.com 'dan bir etkinlik için 8 Mart tarihine İzmir Selçuk'ta bir rezervasyon yaptım ve ücretini kredi kartımdan ödedim. Bir gün sonra bana bir e-posta ile rezervasyonumun iptal edildiği bildirildi ama herhangi bir gerekçe göremedim. E postayı da tesadüfen gördüm çünkü bana her gün onlarca e-posta geliyor. Gözümden kaçırabilirdim.
Hotels.com'un mobil uygulamasını kullandığımdan oradan da kontrol ettiğimde rezervasyonun iptal edildiğini gördüm ama herhangi bir müşteri hizmetleri birimine ulaşamadım sebebi sormak için. Sonrasında tesisi aradım ve tesis sahibi Hotels.com'daki fiyatın o tarih için düşük olduğunu, o tarihte bir etkinlik olduğunu ve fiyatın daha yüksek olduğunu belirtip Hotels.com'u arayıp fiyatı kabul etmediğini belirtmiştir. Haliyle benim rezervasyon iptal edildi.
Şimdi;
Soru 1: Bir markette reyondaki ürünün altında 10 birim fiyat yazıyorken kasaya gittiğinizde bu ürün için sizden 20 birim fiyat istenir mi?
Soru 2: İstense bile bu 20 birim fiyat ödenir mi satın alan tarafından?
Soru3: Bu iş ticari ahlaka sığar mı?
Şimdi bu kış kıyamette ben oraya gidip hoop hemşehrim senin rezervasyonun yok neden geldin? Cümlesiyle karşılaşsaydım ne yapacaktım? Kaldı ki o tarihteki organizasyon çok büyük bir organizasyon ve Selçuk gibi küçük bir yerde boş yer bulabilmek imkansız denecek kadar zor.
Sonrasında ben rezervasyonumu direk tesisi arayıp yaptım ama neredeyse hotels.com üzerinden ödediğim ücretin 2 katını ödedim.
Şimdi burada hatalı olan ben miyim sevgili Hotels.com? Siz tedarikçinizle fiyat konusunda mutabık kalmıyorsunuz, bir tesisi belli bir fiyattan satışa arz ediyorsunuz ve sonra tedarikçi fiyat arttırınca rezervasyonu iptal ediyorsunuz.
Burada tesis sahibine tek kelimem yok yanlış anlaşılmasın. Mal sahibidir ve malını istediği fiyattan arz edebilir. Burada hata hotels.com'dadır. Tedarikçi rezervasyondan sonra fiyat arttırınca yapılmış olan rezervasyonu neden iptal ediyorsunuz. Burada ticari etik aradaki farkın sizin tarafınızdan ödenmesi ve müşterinizi mağdur etmemeniz olmalıydı.
Büyük bir para değil ama çok nahoş bir durum bu yaşanan benim için. Bu arada yaptığım ödemenin iade süreci başlatıldı mı o bile belli değil. Bankamı aradım ve herhangi bir iade olmadığını belirttiler. Bunu size hiç yakıştıramadım ve beni mağdur ettiniz. Bu sizin için büyük bir ayıp olarak kayda geçsin diye buraya yazdım. Yıllardır yurt dışı seyahatlerim için booking.com kullanıyorum. Bir gün bile böyle bir sorun yaşatmadılar bana.

07 Mayıs 2024 15:33 (Şikayetten 3 ay sonra)

Değerli Müşterimiz, Rezervasyonunuz hakkında bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Size daha fazla yardımcı olabilmemiz için müşteri Hizmetlerine telefonla arayarak veya chat yoluyla ulaşmanızı rica ediyoruz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Hotels.com

Serhan sonuçtan hiç memnun değil

16 Haziran 2025 15:57
iptal-edilen-otelin-ucreti-haksiz-yere-kesildi-1.jpg

15 Mayıs 2024 07:55

15 Mayıs 2024 18:08
Hotels.com Mağdurum Da Mağdurum
Buğra sonuçtan hiç memnun değil

05 Ocak 2025 07:43
Ece sonuçtan hiç memnun değil

07 Şubat 2025 19:49