Bauhaus Ve Horoz Lojistik, İzmir'e Teslim İçin Fahiş Ek Ücret İstiyor.

24 Kasım 2023 21:28573

Bauhaus Türkiye'den bir ürün satın aldım ve kargoyla adresime gönderilmesini istedim. 2 gündür kargonun bulunduğum şehirde olduğunu gözlüyorum ancak kargoyu getirmesi beklenen Horoz Lojistik henüz bana ulaşmadı. Bunun üzerine çağrı merkezini aradım ve durumu ilettim. Hemen ardından, birkaç saat önce Bauhaus'dan bana e-mail ile ulaşıldığını fark ettim. Bu e-mailde tam olarak şu yazıyor :

"Adresiniz alan dışı bir bölge olduğu için adresinize teslimatta 1020,00 TL ek maliyet çıkmaktadır. Ek maliyeti kabul etmeme durumunuzda ürününüzü ortak bir noktadan teslim alabilirsiniz."

Bulunduğum il (küçümsemek için söylemiyorum ancak yaygınlıkla ve hacime ilgili bir sorun olmasını beklemediğim için bu örneği veriyorum) Urfa değil bu arada İzmir.

Bugün 1020 TL'ye dünyanın her yerinden kargo yaptırırsınız.

Yeniden iletişime geçtiğim Bauhaus çağrı merkezinden İ***** Bey, mealen, "ne yapsanız da bir çaresi yok, ya gelip alırsınız ya da bize geri gelir, ürünü iade alırız" dedi. Ayrıca suçu da Horoz Lojistik'e atıp özetle bizi ilgilendirmez dedi. Fiyatlama da Horoz Lojistik'e aitmiş.

Bilseydim hiç sipariş etmezdim Bauhaus ve onu hakkıyla temsil eden İ***** Bey! Bu işler öyle çok zor da değil, sipariş adresimi alırken siz ve Horoz Lojistik nereye getirmeniz gerektiğini bilmiyor muydunuz? Siz ürünü iade aldığınızda her şey çözülmüş mü olacak şimdi?

Umarım markanıza yakışır bir şekilde davranmaya başlarsınız. Ve umarım bunu sadece bu vakayı memnuniyetle çözmek için değil, süreçlerinizi de iyileştirmek ve hakkaniyetli bir temsile kavuşmak için yaparsınız.

25 Kasım 2023 22:03

Bugün, benden talep ettikleri iletişime geçtim ve Bauhaus'a sordum, "ürünü nereden almamı istiyorsunuz, gelip alayım" diye. Bu sefer de aldığım yanıt şöyle : "Merhaba Sayın Müşterimiz, Ortak nokta adresi, kargo firmasının ürünü dağıtıma çıkardığında arama yoluyla tarafınıza ulaşmasına istinaden, İlçe merkezinde paylaşacağınız bir adres olacaktır." Yani, kargo şirketi (Horoz Lojistik oluyor) zaten 3 gündür İzmir'de olan kargoyu getirmeye karar verip beni arayacak (hala aramadılar), benden Urla'da bir adres isteyecek ve kendileri ile randevulaşacağız. Yani Bauhaus, bana, 7000 TL ödediğim ve adresime iletilmesini beklediğim ürünü nasıl ve ne zaman ulaştıracağını hala bilmiyor, benden telefon beklememi istiyor. İddiaya varım bunu yapmayacaklar ve beni aramaksızın ürünü iade edecekler. Göreceğiz.

28 Kasım 2023 11:26
Eki aç

Hala kargo şirketinin keyfi planını bekliyorlar. Kargo teslimat şehrine ulaşalı 6 gün oldu.

28 Kasım 2023 11:40 (Şikayetten 3 gün sonra)

Merhaba, Öncelikle karşılaşmış olduğunuz durumdan dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Kargo gönderiminiz ile ilgili bizimle paylaştığınız konu hakkında gerekli aksiyonlar alınmıştır. Horoz Lojistik ailesi olarak iletmiş olduğunuz geri bildirimler için teşekkür eder, İyi günler dileriz.

28 Kasım 2023 11:50

Merhaba, Şahin bey sizleri aradık fakat ulaşamadık telefon numaranız sisteme yanlış girilmiş olup şikayetvarda ki kayıtlı telefonunuz kapalı konumdadır. Bilginize

28 Kasım 2023 12:17

Hayır kapalı değil, telefonum bulunduğum yerde çekmeyebiliyor. Bana mesajla, e-mail ile, WhatsApp ile de ulaşabilirsiniz. Numara verebilir ve sizi aramamı sağlayabilirsiniz.

29 Kasım 2023 17:32

Horoz Lojistik benimle iletişime geçti ve büyük Urla buluşması için kendileri tarafından bugün (29 Kasım) aranacağım iletildi. Gün içerisinde birkaç kez Bauhaus çağrı merkezi üzerinden ve beni dün aradıkları numara üzerinden ulaşmaya çalıştım, ancak nafile. Tahmin ettiğim gibi iş birliği yapmama rağmen hala teslim edemiyorlar, nitekim bu, becermesi, adrese iletilmesinden çok daha zor ve maliyetli bir iş. Çok olasıdır ki operasyona danışılmadan hukuk müşavirleri üretmiştir yöntemi. 1010 TL'ye bir alternatif sunmak zorunda oldukları için önerdikleri, muhtemelen operasyon prosedürü bile olmayan bu nadide icat "Kurye ile buluşma metoduyla kargo teslimi", bakalım nasıl sonuçlanacak. Bu arada Kargo İzmir'e geleli 7 tam gün tamamlandı.

1 Aralık 2023 15:50

Bu sabah beni ilk arayan Horoz Lojistik yetkilisi yeniden arayıp, kargomu alıp almadığımı bana sordu :-) Şaşkınlıkla almadığımı söyledim. Kendisi de şaşırdı. Bugün mutlaka ileteceklerini söyledi. Az önce Bauhaus çağrı merkezi ile konuştum. Onlar çok daha kopuklar hikayeden. Her seferinde aynı yanıtları verip kapatıyorlar. Gün bitmek üzere, bakalım ilçe merkezindeki büyük kargo teslimat buluşması gerçekleşecek mi? Dediğim gibi, ne yaptıklarını ve ne yapmadıklarını dahi kontrol edemiyorlar. İzlemede kalın!

1 Aralık 2023 19:57

Evet, gün bitti ve aranmadım, kargo da gelmedi. Bauhaus çağrı merkezinin (müşteri ilişkileri demeye dilim varmıyor) WhatsApp hattından bilgi edinmek istediğim girişimlerin tarihlerini, ve yanıtlarını paylaşıyorum ki. Ed**** Hanım - 28.11.2023 "Şahin Bey, kontrol ettiğimde ortak noktan teslimat talep etmişsiniz. Buna istinaden kargo departmanımıza iletilmiştir. Teslimat için kargo firması tarafınıza ulaşım sağlayacaktır." İs**** Bey - 29.11.2023 "Kargo firmasına gerekli bilgilendirme yapılmıştır Şahin bey. Yardımcı olabileceğim farklı bir konu var mıdır? " GÜ**** Hanım - 29.11.2023 "[29/11 os 5:13] Bauhaus: Bugün içinde aranmanız için bilgi verilmiştir. En kısa sürede arama sağlanacaktır [29/11 os 5:16] Bauhaus: Bugün sizi aradıklarında kurye ile beraber planlama yapabilirsiniz. Acil olarak bilgilendirme yapılmıştır [29/11 os 5:19] Bauhaus: Kargo yoğunluğu kaynaklı aksaklık yaşanmış olabilir ancak telafisi için acil kodu ile bilgilendirme yapılmıştır. Şikayetiniz iletilmiştir. En kısa sürede ulaşılması adına elimizden gelen desteği sağlayacağımızdan endişeniz olmasın Şahin Bey" Na**** Hanım - 30.11.2023 "Şahin bey, kargonuzun teslimatının yapılabilmesi için kargo firmasına gerekli bilgiler iletilmiştir, en geç cuma gününe kadar teslimat yapılacaktır." GÜ**** Hanım - 1.12.2023 Cuma "Dağıtım içim yönlendirme yapılmış olup kargo firması tarafından aranmanız adına yönlendirme yapılmıştır. Gelmeden önce arama yolu ile irtibat kurulmaktadır." İs**** Bey - 1.12.2023 [1/12 os 7:36] Bauhaus: Şahin Bey, sürecinizi kontrol ettiğimde kargo firmasına ortak nokta tesliminin yapılması adına bilgi iletilmiş olarak gözükmekte, kargo dağıtım tarihi konusunda kargo firmasından tarih bilgisi talep edilmiştir, bilgilendirmeye istinaden tarafınıza bilgi iletilecektir. [1/12 os 7:37] Bauhaus: Tarafımızda gün bilgisi bulunmamaktadır Şahin Bey, kargo firmasından gerekli bilgi talep edilmiştir. [1/12 os 7:39] Bauhaus: Kargo teslimleri konusunda olası olarak tarih bilgisi iletebilmekteyiz Şahin Bey. Net olarak teslimat bilgisi tarafımızca iletilememektedir. Kargo firmasından dağıtım günü konusunda bilgi talep edilmiştir. Kargo firmasının dönüşüne istinaden tarafınıza bilgi iletilecektir. Yardımcı olabileceğim farklı bir konu var mıdır? [1/12 os 7:43] Bauhaus: Şahin Bey, süreçle alakalı gerekli bilgilendirme tarafınıza iletilmiştir. Farklı olarak yapılacak bir işlem bulunmamaktadır. Pazartesi akşamı yeni güncellemeleri iletirim.

4 Aralık 2023 11:54

Hafta sonu bu iki firmadan herhangi biri girişim beklemiyordum, hafta başı olunca yeniden iletişime geçtim Bauhaus çağrı merkezi ile. [12/4/2023 11:19 ] Bauhaus: Şahin Bey, teslimat için tarih talep edilmiştir. Hafta sonu araya girmesi sebebiyle gün bilgisi gün içerisinde tarafımızla paylaşılacaktır. Buna istinaden tarafınıza bilgilendirme araması yapılacaktır. [12/4/2023 11:19 ] Bauhaus: Yardımcı olabileceğim farklı bir konu var mıdır? [12/4/2023 11:24 ] : Operasyonel prosedürlerinizde belli bir zamandan sonra yapabileceğiniz başka bir şey mümkün oluyor mu? Mesela kargo üzerinden 1 ay geçince de mi hala aynı şeyi yapıyor olacaksınız? Parasını aldığınız ürünü bana ulaştıramıyorsunuz, farkındasınız değil mi? Ürünü geri alıp başka bir kargo ile gönderebilir misiniz mesela? [12/4/2023 11:26 ] Bauhaus: Şahin Bey, teslimat için tarih talep edilmiştir. Hafta sonu araya girmesi sebebiyle gün bilgisi gün içerisinde tarafımızla paylaşılacaktır. Buna istinaden tarafınıza bilgilendirme araması yapılacaktır. Bugünkü iletişimimizde dikkate değer şu var, deneyimli müşteri temsilcisi, mazur gösteremeyeceği ve elinden hiçbir çözüm gelmeyen bir durumu meşrulaştırmak yerine bir önceki yanıtını copy-paste ederek son soruya yanıt vermeyi tercih etmiş, ki bu akıllıca bir davranış biçimi. Kargo İzmir'e ulaşalı 12 gün oldu. Bauhaus hiçbir şey yapamıyor, Horoz Lojistik hiçbir şey yapmak istemiyor, benim bıkmamı, caymamı ve paramı geri istememi bekliyor ki parasını aldığı işi yapmadan kurtulsun.

19 Ekim 2024 21:56806

"Problemim şikatetvara yazdıktan kısa süre sonra çözüldü teşekkürler"

Horoz Lojistik Geliyorum Deyip Gelmeyen Kargo

29 Temmuz 2024 18:20607

Bauhaus'tan yapmış olduğum alışveriş sonrası ürün Horoz Lojistik tarafından gönderilecekti. Cumartesi günü '45 dakika iç...

Horoz Lojistik'in Teslimat Gecikmesi Ve İletişim Sorunları Nedeniyle Mağduriyet

3 Eylül 2025 16:11437

24.08.2025 tarihinde Bauhaus web sitesi üzerinden 1.410 TL ödeyerek satın aldığım bahçe eşyası, 25.08.2025 tarihinde Hor...

Horoz Lojistik İle Teslimatlarda Yaşanan Adres Ve Hizmet Sorunları Mağdur Ediyor

22 Ağustos 2025 11:49692

"Teşekkürler"

19 Aralık 2024 23:06304

Bauhaus tan aldığım ürünüm Horoz Lojistik firmasıyla teslim edilecekti. Horoz Lojistik kargo elemanı kargo teslim etmek ...

Tümünü Gör
Horoz Lojistik Sağlam TV Verdim Kırık Şekilde Teslim Ettiler

Horoz LojistikSağlam TV Verdim Kırık Şekilde Teslim Ettiler

Cengi
Horoz Lojistik Ürün Teslimatı Yaparken Kapıma Zarar Verdi

Horoz LojistikÜrün Teslimatı Yaparken Kapıma Zarar Verdi

Ertan
Horoz Lojistik Mağdurum, Düzeltilmesini Talep Etmekteyim!

Horoz LojistikMağdurum, Düzeltilmesini Talep Etmekteyim!

Ramazan
Horoz Lojistik Hatalı Kargo Teslimi