Metin sonuçtan hiç memnun değil

GCM Yatırım'da Büyük Kayıp Ve Mağduriyet

29 Kasım 2024 09:22

GCM Yatırım Forex benim 22500 dolar paramı aldı. GCM yatırım danışmanı beni aradı ve zorla ikna ettiler. Bilerek pozisyonlarımı zarar ettirdiler, ve her defasında da hesaba para ilavesi yapmazsak hesap kapanacak dediler. Tüm param gitti. Sabah kalktığımda zararda olan pozisyonlarımın hepsi kapatılmıştı. Müşteri temsilcisiyle görüştüğümde siz kapatmışsınız dedi ama kesinlikle mümkün değil ben uyuyordum ve o gün sabah baktığımda 2000 dolardan fazla zarar etmiştim. Sürekli hesabınıza para yatırın diyordu müşteri temsilcisi, yatırmazsanız hesabınız riskli görünüyor. Kapana bilir tüm paranızı kaybedersiniz diyerek sürekli bakiye eklettiler. Mağduriyetimi gidermediğiniz takdirde sizi savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Tüm hesaplarımın incelenmesi ve GCM yatırımda yaptığım tüm işlemlerin incelenmesini talep edeceğim ve tüm sosyal medya hesaplarımda ifşa edeceğim. Ailem dağıldı be. Gözüm bir şey görür mü artık.

profile profile profile
02 Aralık 2024 08:59
gcm-yatirimda-buyuk-kayip-ve-magduriyet-3.jpg
gcm-yatirimda-buyuk-kayip-ve-magduriyet-2.jpg

Hesap giriş bilgilerime yeni ulaştım, GCM yatırım'ın kendi internet sitesi üzerinde 06.27.2023 tarihinde saat öğleden sonra 14:05-14:09 dakikalarında açık pozisyonların hepsinin kapatılmış olduğu görünüyor. 27 Haziran 2023 de mailime gönderilen bilgide ise 11:05-11:09 saatleri arsında açık pozisyonların hepsinin kapatılmış olduğu görünüyor. 3 Temmuz 2023 de inceleme talep ettim mail gönderdim. Sadece telefonla arandım sizin ip numaranızdan gerçekleşmiş işlemler dediler. Net bilgi veren ya da yazılı bir bilgi veren olmadı. O gün hesabımda 11008,17 $ dolarım vardı ve bilgim dışında kapatılan pozisyonlarım (-3894 $) kalan bakiyem 7114,13 $ dolara düştü. Zaten bu tarihten sonra bir türlü hesabımı toparlayamadım. Sürekli her geçen gün kötüye gitti. Benden habersiz kapatılan pozisyonların detaylı araştırılmasını talep ediyorum.

10 Şubat 2025 09:14

GCM yatırımdan kesinlikle olumlu geri dönüşüm olmadı. Mağduriyetim devam etmekte...

27 Mart 2025 21:46

Savcılığa başvurdum sevgili takipçilerim

Yorumlar (20)

Bülent
Bülent

Teşekkürler bende kayıt olacaktım çok iyi ikna ediyorlar ama sizleri görünce vazgeçtim yüce Allah razı olsun sizlerden geçmiş olsun.

Ahmet
Ahmet

Yaklaşık dört yıl önce GCM Yatırım’da dax enstrümanında işlem yaparken, normal piyasa koşullarını aşan bir şekilde spread açılması sonucu yaklaşık 40.000 dolar bakiyeye sahip hesabım bir dakika içinde patladı ve ciddi bir zarar oluştu. Bu durum üzerine Sermaye Piyasası Kurulu’na resmi olarak şikayette bulundum, oradan sonuç alamayınca CİMER üzerinden de süreci ilettim. Şikayetlerimden uzun süre sonra, yaklaşık bir yıl önce GCM Yatırım benimle iletişime geçerek zararımı kabul etmiş olmalı ki benden hesap numaramı talep etti. Ben de istenen hesap numarasını kendilerine ilettim. Ancak zararım yaklaşık 40.000 dolar olmasına rağmen hesabıma sadece 1.200 dolar gönderildi ve kalan 38.200 dolarım ödenmedi. Tüm işlem ekran görüntüleri ve kanıtlar bilgisayarımda kayıtlıdır, talep edilmesi halinde paylaşabilirim. Ayrıca ismim ve telefon numaram üzerinden de hesap bilgilerime rahatlıkla ulaşılabilir.

Cihangir
Cihangir

Korkunç bir durum.

İclal
İclal

Merhaba Metin Bey, Öncelikle çok geçmiş olsun. Benzer mağduriyeti GCM tarafından bende yaşadım. SPK ve CİMER'e şikayette bulundum. Sonuçlanmasını bekliyorum. Umarım hepimiz için en iyi şekilde sonuçlanır.

Hüseyin
Hüseyin

Merhaba, konuyla ilgili bir gelişme var mı? Varsa diğer mağdurlar da aynı yolu izleyelim. Geri dönüş için şimdiden teşekkürler. İyi günler

Münir
Münir

Anlaşılan şüpheli şirketin kripto elemanları siteye sızıp şikayetleri sulandırmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum.

Ys In

Metin Bey kardeşim, anlaşmanızdaki işlem kapatma limitine bakınız. https://forexbrokerleri.com/kategori/ceza/ bu sayfada ceza alan şirketler var. Şikayet için yeterince kurum var. Beklemedeyseniz sabır diliyorum. Ben sizin sorununuzu anlıyorum ama öyle ince maddeler oluyor ki anlaşmalarda bir gün aleyhinize dönüyor. Ben Almanya'da yaşıyorum ve burada da haddi hududu aşan durumlar gördüm ve TR'deki bir kurumla çalışıyorum. 54 yaş, 5 yıllık yatırımcıyım. Bildiğim kadarıyla CİMER!, SPK gibi kurumlara bildirebilirsiniz. Bu piyasada %86-92 arası zarar ediyor. Buna da dikkat gerekir. Her an her şeyi değiştirme hakkına sahipler, farkına varmıyorsunuz, bilgi vermeden yapılıyor bu işler. 100. Bin $ kârımdan %40 )40. Bin $ vergi kesilmişti, gerekli yerlere bildirip 1 ay içinde % 29'unu geri aldım ve kurumu değiştirdim... İnşallah hakkınızdaki sonuç ümit ettiğiniz şekilde gelir. Amacım sizi kırmak, üzmek ya da incitmek değil bunu bilmenizi isterim. Yıkılmak yok, sağlıcakla kalınız.

Ys In

Bilginize bu konuda gerek yok. Anlaşmalarda bu madde geçer. %20-%40 ne kadarda, zarar oraya gelince anlaşma gereği sistem işlemi zararla kapatır. Çünkü, sizin zararınız firmaya kâr olarak geçer. Üzgünüm yaşadığınız kötü tecrübe için.

Metin

Siz ne yazdığınızı anladınız mı?

Olcay
Olcay

Merhaba çok geçmiş olsun eğer işlemler kapandığında hesabında 2200 dolar kalmış olsa idi Marjin'den patladığınızı düşünecektim ama 11000 dolardan 7000 dolara düşerek işlem kapatılması çok anlamsız umarım bu hata çözülür ve zararınızı geri alırsınız.

Metin

Teşekkürler olcay bey, ilk kez beni anlayan olduğuna sevindim. Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim

Nazım
Nazım

Merhaba Herhangi bir şikayette bunup sorunu çözebildiniz mi?

Bahar
Bahar

Merhabalar, benim de GCM yatırımda akşam hesabım açık olmasına rağmen birden pozisyon kapattılar. 22.26 da aldığım ekran görüntüleri var raporda 20.55 te pozisyon kapandığı görülüyor. Temsilci ekran hatası önbellek hatası bizlik bir durum olmadığını söylüyor

Metin

Merhaba, şikayette bulundum süreç devam ediyor. Sizinde mağduriyetiniz var mı?

İlhan
İlhan

Peki sorunlarınız, çözüldü mü.

Metin

Aradılar ama çözüm için değil. Sorunum halen devam etmekte

Ys In

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Zarar burada %35 görünüyor. Yapılan anlaşmaya bakmalısınız %X zararda sistem otomatik kapanıyor. (%20-40). Biraz büyük oynamışsınız marjine göre. Sl bölgesi de yoksa marjini tüketir. Sağlıcakla kalınız.

Metin

Sorun yüksek açmakta değil. Sistem zararda olduğum işlemlerimi kendisi sonlandırdı. Problem bu bilgim dışında işlem kapatıldı.

Yusuf
Yusuf

Büyük işlem açarsan batarsın kumar zaten aşağı yukarı

Metin

Sizce sorun yüksek açmak mı? Yoksa bilgim haricinde işlem tapılması mı? Lütfen dikkatli okuyunuz?

Levent sonuçtan memnun değil

13 Haziran 2024 17:01

GCM Yatırım Çalışanı Hesap Açtırma Konusunda Beni Yanılttı

19 Temmuz 2023 15:42
Sami sonuçtan hiç memnun değil

11 Nisan 2025 00:30