Fuzul Ev Sıfır Araçta Kredi Var Diye Kabul Etmediler

Fuzul Ev Sıfır Araçta Kredi Var Diye Kabul Etmediler
21 Mayıs 2024 22:27

Kasım 2023 te 500 bin tl araç finansmanı için Fuzul Ev'e Eşim adına yazıldık. Kurasız mayısta teslim. Taksit günlerim 22 olmasına rağmen 15 inde hemen yatırdım. Mayıs ayına gelince sıfır arabalarda faizsiz kredi kampanyası oldu ve almak istedim. Fuzul bunu kabul etmedi. Kredi çekersem banka rehin koyuyor. Fuzul Ev'de rehin koymak istediği için kabul etmiyor. Alacağım araç 1.5 milyon Fuzul Ev'e kalan borcum 250 bin tl kredi 275 bin tl yani aracın 3 te 1 fiyatı. Rehin koyun tamam ama 2. Olun dedim zaten araç sıfır araç hayır dediler. Başka araç göstereyim ona rehin koyun dedim yok dediler. 3 4 tane kefil göstereyim kabul etmediler. Ancak borcun 100 bin tl nin altında kalırsa o zaman rehin koymayız dediler. Bende buna güvenerek araç için sipariş verdim para gönderdim krediyi çektim. Bunları yaptıktan sonra fuzul borç 100 binin altına inse bile rehinsiz olmuyor dedi ve kabul etmedi. Başka bir araç Alman lazım dendi ve bende yakınımın aracını almaya karar verdim Fuzul Ev'den parayı alabilmek için. Tabi öncesinde kaskoyu bizden yapmak zorundasın dendi sözleşmeyi attım sizden yapmak zorunda değilim dedim. Tamam ama yinede bu dilekçeyi imzalamak zorundasınız dendi mecburen imzaladım paramı alabilmek için. Tabi arada başka başka masraflarda çıkıyor imza onayı diyorlar notere para, rehin konacak para, ekspertiz istiyorlar para vs masraflar artıyor. Arabanın bilgilerini atın onay alacak dediler 30 dakika sürüyor dediler 2 gün sürdü onay işi. Sen böyle dedin dediğimde de e ben ne yapayım belgeleri yüklüyorum diye savunma yapıldı. O zaman neden doğru bilgi vermiyorsun en başta. Bu süreç beni o kadar yordu ki bugün 21 Mayıs ta bana 500 bin ödeme yapılacaktı ve o kadar sıkıldım ki ödeme günü benim yatırdığım paramı verin çıkacağım sistemden dedim. Tabi bunun içinde yine dilekçe imzalattılar organizasyon parasını ödemeyeceklerine dair yoksa onu da alamayacağım mecburen imzalıyorum. Ve 31.250 TL organizasyon ücretimi yakıp ödeme günü sistemden çıkmak zorunda kaldım. Bana hiçbir faydası olmadı aksine zararı oldu. Ben organizasyon ücreti için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Ve BDDK ya şikayette bulunacağım. Evet benim dilekçelerim var ancak bu dilekçeleri imzalamak zorunda bırakıldım isteyerek değil mecburen

profile profile profile
22 Mayıs 2024 08:54 (Şikayetten 10 saat sonra)
30 Mayıs 2024 14:16

Tarafıma hiçbir dönüş sağlamadınız

Yorumlar (11)

Umit
Umit
Şikayeti Çözüldü

İyi günler gül hanım bende bu ay araç alicagimda alacağım kişi aracı 1 ay önce almış bana satıyor banada sıkıntı yaparlarmı sözleşmede öyle bir madde varmiki

Tevfik
Tevfik

Bende ev için girmeyi düşünüyorum şikayetlere bakınca canım sıkıldı sizce ne yapmalıyım

Birgül
Birgül
Şikayeti Çözüldü

Tek cevap arkanıza bakmadan kaçın kesinlikle ben 10 ocaktan beri çözüm bekliyorum alacağım araca muazzam bir indirim yapıldı ama alamıyorum niye çünkü Fuzul Oto taahhüdünü yerine getirmediği için.

Yok ya bunları oluyorum girmeyeceğim

Yusuf
Yusuf

Ben de aynı durumdayım. Mayıs son teslim tarihliydi hala alamadım. Ödeme zamanı hiçbir istek bırakmadılar. Ama inat ettim çıkmayacağım. Kardeş bunlar paranı 3-5 aya vermiyorlar mı? Neden çıktın ki. Bir de onu bekleyeceksin.

Emine

Kusura bakmayın ama fuzulev Aksaray şubesinden araç teslimatı mız yapıldı. Ev ve yeni bir araba için şu an yine ödeme yapıyoruz. Aksaray fuzulev çalışanı Ahmet Karaca beye ilgilerinden dolayı teşekkürler

Gül

Hocam bizde benzer durumlarla karşılaştık kasko sigorta vs durumları. Üç sigorta şirketi ile görüştüm en uygununu onlar verdi. Ödeme ile ilgili ciddi problemleri var bize 18 Eylül ödeme de son tarih denildi para verilmeye tarihinde 18 Eylül den 40 iş günü denildi şikayet kavga derken 4 Kasım'da ödeme aldık. Alacağımız araç için anlastimiz fiyattan 45 bin fazla vermek zorunda kaldık çünkü biz 18 Eylül üzerinden eksper işlemleri yaptırmıştık sonuç itibariyle bize verildi 275 bin. Bir daha da bu tür şirketlerin önünden geçiniyoruz keşke çekmeseydiniz paranızı

Emine

Şu an eksper bile istemiyorlar belirtildi bu maddeler. Müşteriye kalmış nir durum denildi

Yok ya bunları oluyorum girmeyeceğim

Gül

Ha ayrıca bize araç olur noterden üzerinize alın parayı yatıracağız da dediler noterden üzerime aldım aldıktan sonra bu araç iki ay önce satıcı başkasından almış satışı olmaz dediler ne yapalım yani satın aldığımız adamda böyle para kazanıyorsa... Araba üzerimde ve ortada para yoktu

*geçmiyoruz

Fuzul Ev'de Araç Teslimatında Yaşanan Stresli Bekleyiş