M. Volkan sonuçtan hiç memnun değil

16 Şubat 2024 00:46

2021 model Ranger Wildtrak aracımda seyir halindeyken aniden frenlerin sertleştiğini ve tutmama problemi yaşadığımı fark ettim. Sorunun neden kaynaklandığını anlamak için önce diskleri kontrol ettirdim ve tornalatma işlemi yaptırdım. Ardından balataların değişmesi gerektiği söylendi ve onları da değiştirdim. Hidrolik sisteminde bir sorun olabileceği düşünülerek, hidrolik de değiştirildi. Ancak sorunun asıl nedeni oldukça beklenmedik bir yerden çıktı. İlk iki resimde görülen Westinghouse marka basınç hortumu, yerleştirildiği konumda klima borusuna sürekli temas etmesi sonucu motor hareketiyle zamanla aşınmış ve hava kaçırmaya başlamış, hatta oyuk oluşmuş. Bu durum frenlerin düzgün çalışmamasına sebep olmuş. Koskoca Ford'un bu durumu öngörmemiş olmasına hayret ediyorum. Hortumun geçirildiği yere bir tutucu konulabilir ya da hortumu klima borusundan biraz daha uzaklaştırabilirlerdi diye düşünüyorum. Ben, yolda kalmamak için parçayı geçici olarak bantlamak zorunda kaldım ve idare ettim. Yeni parça bulduğumda ise değiştirdim ve klima borusuna kauçuk bir hortum takarak basınç hortumunun tekrar aşınarak patlamasını önledim. Ancak bu durumu fark etmesem büyük bir kazaya karışabilirdim. Bu tarz önemli parçaların aşınmaya ve tehlike yaratabilecek durumlar oluşturabileceğini bilmenizi ve önlem almanızı beklerdim. Sattığınız araçlar insan hayatı taşıyor, lütfen bu bilinçle hareket edin.

19 Şubat 2024 09:53 (Şikayetten 3 gün sonra)
23 Şubat 2024 13:24

İletişime geçilmedi.

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
12 Haziran 2024 00:28
Can sonuçtan hiç memnun değil

Ford Otokoç Ve Otosan'ın Cevapları

11 Nisan 2025 12:11

Ford Ranger Wildtrak Teslimatında Yaşanan Sorunlar Ve Hayal Kırıklığı

Güngör
10 Eylül 2024 18:16
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Ford Ranger'da Bitmeyen Şanzıman Sorunu Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

Ramazan