Nagihan sonuçtan çok memnun

Ford Ranger Aracımda Arıza Bulunamıyor.

04 Ekim 2023 18:06
Nagihan'ın Teşekkür Mesajı
“Ford Otosan a teşekkür ederim doğru markayı tercih ettiğimi düşünüyorum”

Ranger aracımı 20000 bakımı için (26.07.2023) erdeğer e götürdüm, aracımda motor arıza lambası ve AdBlue düşük ikaz lambası da yanmaya başlamıştı onları da söyledim daha sonra bakım esnasında beni arayıp fren balataları aşınmış onları da değiştireceklerini söylediler ve değiştirdiler. Bana gerekli kontrolleri yaptık ikaz lambalarını kapattık sorun yok dediler. Fakat AdBlue lambası tekrar yanmaya başladı AdBlue eksik tamamlayın ikazı yazdı tamamladım ancak ikaz devam etti, servisi aradım bir müddet sonra söner siz yol yapın denildi. Bu ikaz lambası hiç sönmedi sürekli 2200 km kaldı. 1400km kaldı dolum yapın ikazı geldi en son Bursa Orhangazi ilçesinde (09.09.2023) AdBlue dolu olduğu halde bitti diye motor çalışmadı ve Ford müşteri temsilcisini aradım bana yol yardımı gönderdiler ve Erdeğer e aracı getirdik kurtarıcıdan inerken bastım araç çalıştı tüm arıza ışıkları söndü servisteki nöbetçi sorumluyu aradım durumu izah ettim bana araç kalsın kontrol edelim dediler ve iki gün araç serviste kaldı. Sonuç olarak turbo hortumu çatlaktı onu değiştirdik enjektörleri temizledik sorunu hallettik dediler. Fakat aynı sorun devam etti AdBlue tam dolu olmasına rağmen sürekli azaldığını dolum yapmam gerektiği ikazı vermeye devam etti 540 km kaldı sonra motor çalışmayacak ikazından sonra tekrar servise götürdüm aracım bir gün orada kaldı sorunu hallettik ancak motorda yağ kaçağı var onu tamir edeceğiz diye beni 12.10.2023 te tekrar servise çağırdılar. Ve çok ilginçtir benden bugün 1094,40 TL ödeme aldılar. Sebepte ben kendi rızam ile aracı servise götürdüğüm için. İyide size bu aracı üçüncüye aynı arıza yüzünden getiriyorum. Sorun halledildi diyorsunuz bende size güvenerek yola çıkıyorum. Bu araç arazi aracı ve ben dağ bayır geziyorum. Araç telefon çekmeyen bir yerde kalsa ben ne yapacağım? Üstüne sorun devam ettiği ve aracın garantisi de olduğu halde aymazlık edip benden para alıyorsunuz. Bu nasıl bir iş ahlakı. Aracımı az önce aldım henüz yol yapmadım sorunun çözüldüğünü düşünmüyorum. Çünkü bunun sebebi nedir diye sordum. Bu kronik bir arıza sebebi belli değil. Sistemin komple değişmesi gerek dediler. Gerçekten Ford gibi bir markaya yakışmayan bir durum. Ben bugün ödediğim ücreti geri istiyorum. Ve aracımdaki sorun ne ise bulunup halledilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde Tüketici Hakları'na başvuracağım.

04 Ekim 2023 18:26 (Şikayetten 19 dakika sonra)
12 Ekim 2023 13:31

Erdeğer yetkili servisi aracı 09.10.2023 tarihinde tekrar servise çağırdı. Bugün 4 gün oldu. Telefonla arayıp sorduk. Garantiden değişim için onay bekliyoruz cevabını aldık. Gerçekten ilginç bir durum. Arızayı tespit edemeyen sizsiniz. Sırf garantiden bir şeyler değiştirmiş olmak için arızasız parçaları değiştiren yine sizsiniz. Ama ne hikmetse şimdi garantiden onay gelmesi için Ford'tan cevap bekliyoruz. Beni bu kadar süredir araçsız bıraktınız. Halada ne zaman araç gelecek belli değil. Yerine araç temin etmediniz. En kısa zamanda dönüşünüzü bekliyorum.

12 Ekim 2023 13:41

Değerli Müşterimiz, Geri bildirimleriniz bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Görüşlerinizi ilgili ekiplerimizle paylaşıyoruz. Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.

16 Ekim 2023 10:30

Tam 8 gündür aracım Erdeğer Ford Serviste. Bugün servise uğradık son durumu öğrenmek için. Yağ kaçağı varmış contalar değişecekmiş. Peki neden bu kadar bekletiyorsunuz diye sordum. Garantiden değişim olması için Ford merkezden onay bekliyorlarmış. Bu nasıl bir saçmalıkki zaten bu arızanın oluşmasına siz sebep oldunuz. AdBlue hatasını bulamadınız. Sırf parça değiştirmek için siz arabaya zarar verdiniz. Şimdi beni günlerdir oyalıyorsunuz. Beni araçsız bıraktınız. Eğer bugünde bu işe çözüm bulmazsanız Tüketici Hakları'na başvuracağım. Bu sorumsuzluk. Kendi hatanızı telafi edeceğinize beni mağdur ediyorsunuz.

17 Ekim 2023 17:51

Sizlere telefon ediyoruz. Buradan yazıyoruz. Nasıl duyarsız bir firmasınızki size dönüş yapacağız deyip günlerdir bizi oyalıyorsunuz. İlla resmi makamlaramı başvuralım. Bu işten zararlı çıkacak olan sizsiniz. Sizin aracınız kusurlu. Ya fabrika hatası ya servis hatası. Acil olarak dönüş yapınız. 10 gündür aracım serviste ve ne kadar duracağı belli değil.

23 Ekim 2023 04:55

Ford Otosan a teşekkür ederim doğru markayı tercih ettiğimi düşünüyorum

23 Ekim 2023 08:44

Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Aldığım Ford Transit Custom Sürekli Arızalar Ve İlgisizlikle Mağdur Etti

Yunus