Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ford Fiesta 2017 1.0 Ecoboost Yağ Pompası Kilitleyip Kayış Sıyırması

23 Haziran 2023 15:49

60 bin kilometredeki 2017 model Ford Fiesta 1.0 Ecoboost motor yağ pompası kilitleyip kayış sıyırdı ve motor yatak sardı. Arabamın son bakımı hariç tüm bakımları serviste yapıldı. Son bakımda da filtreleri mann marka yağı da 5-20w Ford onaylı Liqui Moly yağ koydurdum. İlçede yaşadığım ve merkeze 100 km uzak olduğum ve aracın garantisi bittiği için burada yaptırmak zorunda kaldım ve hala randıman alamadım çünkü motor çok sorunlu bir motor.

Henüz 60 binde 2017 model arabanın yağ pompası kitlemesi tamamen üretici hatası bir sorun. Sonradan incelediğim kadarıyla kronik bir sorun. Ford bu kronik sorun karşısında müşterilerini bilgilendirmesi gerekir. Aynı yıldaki 1.0 Ecoboost motorlarda bu sorunu yaşayan insanlar varmış ve onlara da sandık motor takılması gerektiği söylenmiş.

Arıza durumunda ne parçası bulunuyor. Düzgün ne de ustası ve parçaları çok da pahalı. Bir daha asla Ford almam.

profile profile
23 Haziran 2023 16:57 (Şikayetten 1 saat sonra)
24 Haziran 2023 14:35
26 Haziran 2023 15:51

Servisin görmesi gerektiği söyleniyor ancak garantisi bitmiş ve son bakımı kendim yaptırdığım için kabul etmeyeceklerini bildiğim için servisle uğraşmadan dışarıda yaptırdım. Bu sorunu yaşayan bir çok insan var onların da sorunları çözülmemiş servis sandık motor takılmalı demiş. Ford Ecoboost motor alacaklar bunları bilsin diye yazdım ayrıca.

Yorumlar (6)

Ozan
Ozan

Ford recall yapmış

Rıdvan
Rıdvan

Aynı sorunu bende dün yaşadım. 127 bin km ve tüm bakımları yetkili serviste yaptırdım. Aracı mecbur yetkili servise bıraktım. İnceleyip geri dönüş yapacaklarını söylediler. Böyle kronik sorunu herkes yaşıyorsa neden Ford malının arkasında durmuyor? İnsanları mağdur ediyor.

Ahmet
Ahmet

Hocam problemi nasıl çözdünüz bilmiyorum ama bende 2021 Ford EcoSport sahibiyim fakat aracımı yurt dışından aldım aynı motor. 2016-2021 Ford 1.0 motorlar sizin şikayetiniz sebebi ile geri çağırmış fakat Türkiye'de ki modelleri buna almamışlar daha doğrusu Ford Otosan da şasi girince geri çağırılma görünmüyor, Ford.com da görünüyor ben size fotoları da yükleyeyim benim araba için bakalım bende başvurdum aracım yurt dışı ama geri çağrılma var diye sonuç bekliyorum Ford Türkiye'den

Ömer

Merhaba ben dışarıda motoru yaptırdım krank biyel kayış gergi falan hepsi değişti hatta daha sonra turboda da sorun çıktı onu da yaptırdım. Dediğiniz gibi gergi kırılmıştı ben yağ pompası kitlediğini düşündüm çünkü yağ pompası da dağılmış dedi usta. Dediğiniz yere baktım ancak benim araç geri çağırmada görünmüyor dediğiniz gibi Ford Otosan belli ki burada sattığı araçların arkasında durmuyor.

Yılmaz

Aynı sorun yakın zamanda bende de oldu. Aracım 2017 model tam otomatik 1.0 Ecoboost Fiesta, henüz 80000km. Serviste incelendi. Yağ seviyesi normaldi. Detaylı incelenmesi sonucu yağ pompa kayışının koptuğu ve bunun sonucu olarak da eksantrik mil, yağ pompası, subaplar vb. Parçaların zarar gördüğü söylendi. Bu model otomatik bir aracın, bu km'de bu arızayı vermesi mümkün değil. Sonra internette araştırdım ki bu Ecoboost motorların kronik sorunu. Ancak Ford bunu kabullenmiyor. Şimdi bana motorun komple değişmesi gerektiğini söylüyor. Benim böyle bir maddi gücüm yok. Arıza durumunda zaten bu motorların yedek parçası bulunmuyor. Ben bir daha Ford almam. Kaç tane yetkiliye ulaştım geri dönmeye tenezzül bile etmediler.

Ömer

Ben zorda olsa parçalarını bulup yaptırdım normalde Ford bu üretim hatalı motorlara sahip çıkması gerekiyor ama araştırdığım kadarıyla bu durum Ford'un umurumda değil. Üretim hatalı yağ pompasının bir anda kitlenmesi sonucu o kayış kopuyor kabul edilebilir bir hata değil.

Yılmaz sonuçtan hiç memnun değil

Ford Fiesta Ecoboost 1.0 2017 Model Yağ Pompa Kayışı Kronik Sorunu

14 Eylül 2023 12:42
Ford Fiesta Ecoboost 1.0 2017 Model Yağ Pompa Kayışı Kronik Sorunu
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Ford Ecoboost Motor Arızası Ve Müşteri Mağduriyeti

Sinan