Ford Cindilli Yaptığı İşin Arkasında Durmuyor.

10 Ağustos 2024 08:51

25.07.2024 günü Erzurum Ford Cindilli yetkili servisinde 2017 model 1.5 dizel otomatik Focus aracımı bakıma götürdüm. Bakımda aracımın rutin bakımları yapıldı. Haricinde ön balatalarım ve sağ ön z rotumun değişmesi gerektiği ile ilgili tarafıma bilgi aktarıldı. Onay vermem sonucunda bu işlemler yapıldı. Aracımı almaya gittiğimde aracıma klima bakteri temizliği bana sorulmadan yapılmış ve 500 TL de ücret yazılmış. Herhangi bir sorun olacağını düşünmedim ve aracımın temizliği açısından da iyi olacağını düşündüğüm için kabul ettim. Aracımı servisten alıp ayrıldım. Ertesi günü sabah aracımla işe giderken klimayı açtım ve çok ağır bir koku geldi. Klimadan (sanki aracın içinde çürük peynir varmışçasına bir koku). 3-4 gün kullanayım, temizlikten kaynaklı olabilir diye bekledim ancak koku geçmedi. 01.08.2024 tarihinde konuyla alakalı randevu alarak servise gittim. Servis bölümünde çalışan kapalı bir bayan temsilciye konuyu aktardım ve bana önce kayıt açılacağı, arıza tespiti yapılacağı, tespit sonucunda çıkan arızayı serviste yaptırmazsam 2000 TL ücret alınacağı, yaptırırsam da 2000 TL alınmayacağı ancak çıkan arızanın ücretinin alınacağı şeklinde tarafıma bilgi verildi. Buraya kadar her şey gayet normal. Ancak temsilciye, sorunun polen filtresinden kaynaklı olabilir mi ya da varsayalım sorun polen filtresinden ise değişim sonucunda benden ücret alınıp alınmayacağını sorduğumda tabii ki de alınacak şeklinde bilgi verdi. Ben de daha bakımda yeni değişti ve değişmeden ve temizlik yapılmadan önce koku olmadığını, neden ücret talep edilsin ki dememe rağmen yapacak bir şey yok, aracınızın garantisi yok, mecbur kayıt açılacak, arıza tespit ücreti 2000 TL, arızayı yaptırırsanız 2000 alınmaz, arıza ücreti alınır vs. Aynı şeyleri tekrar etti. Dedim, aracımı servis dışına götürmüyorum ve bakım öncesi olmayan sorun bakımdan sonra olunca burada ben mi suçlu oluyorum dedim, hiç ilgilerinde bile olmadı. Ben de ne aracımı bıraktım ne de para verdim. Aldım aracımı çıktım. Birkaç gün bekledim, koku geçer mi diye ancak koku gittikçe ağırlaştı. Erzurum Otoşen Bosch servisinden karbonlu polen filtresi alıp denemek istedim ve hiçbir koku kalmadı. Demek ki sorun polen filtresindenmiş. Koskoca servis ve devamlı müşterisi olan bizlere, 'Gelin bir deneyelim, polenden kaynaklı ise bizim ürünümüzden kaynaklı sorun, değişelim, yok farklı bir yerse bakın bundanmış, ücreti bu' deselerdi keşke. Resmen bizlere direkt para gözü ile bakılıyor ve eski müşterisi ol ya da olma umurlarında değil. Yaptıkları işin de arkasında durmuyorlar.

13 Ağustos 2024 15:56 (Şikayetten 3 gün sonra)
16 Ağustos 2024 11:15

Halen beni arayan soran ya da yardımcı olan olmadı. Buraya müşteri temsilcimiz arayacak deyip konuyu kapatıyorlar ama gerisi yok.

Onur sonuçtan hiç memnun değil

Ford Polen Filtresine Su Sızması

Onur
20 Aralık 2023 20:13
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Kadir
27 Şubat 2025 18:02
Sıfır Araçta Bitmeyen Çekiş Problemi Ve Servis Çilesi
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Süresinde Şanzıman Ve Yağ Kaçağına Yüksek Ücret Talebi

23 Eylül 2025 20:18