Emel sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Satın Aldığım Fiat Fiorino Araçta Üretim Hatası Var

Fiat Satın Aldığım Fiat Fiorino Araçta Üretim Hatası Var
30 Mart 2023 12:15

30.03.2021 de satın aldığım Fiat Fiorino şu an 3700 küsur kilometrede. Bugüne kadar motor arızası nedeniyle iki defa çekici ile servise götürüldü, garanti kapsamında onarıldı. Yetkili Servis "bu araçların motorlarında maalesef böyle bir sorun var" şeklinde beyanda bulundu. Fiat çağrı merkezine (4442255) durumu bildirdim, resmi telefonlarına WhatsApp üzerinden (549*****83) istenen belgeleri gönderdim ve en son 28.03.2023 de resmi internet sitelerinden (https://otomobil.fiat.com.tr/bize-ulasin) adresinden şikayetimi ve satılan aracın Borçlar Kanunu gereğince ayıplı mal olduğunu bildirdim. Sonunda nihayet bana "Sürüş koşullarının uygunsuzluğu nedeniyle (Ör. Uzun süre düşük devirde ve dur-kalk trafikte) yanma işleminin tamamlanamadığı durumlarda sinyal vermektedir. Uyarı lambasının sönmesi için bir süre sabit hızda seyir tavsiye edilmektedir. (Yaklaşık 60km/saat hızda 12 dakika boyunca ve motor 2000 devir/dakikanın üzerinde olacak şekilde araç kullanılmalıdır). Eğer filtrenin durumu egzoz sisteminin çalışmasını riske atacak şekilde kötüleşiyorsa motor performansı limitlenir. Bu durumda rejenerasyon (temizleme) işleminin yetkili serviste yapılması gerekir."şeklinde geri dönüş yapıldı. Trafik yoğunken bu şekilde bir sürüş nasıl gerçekleştirilebilir bunu da yazsalar iyi olurdu. Çünkü yoğun bir trafikte istenilen bu sürüşü yapmak mümkün değildir. Fiat, kullanma kılavuzuna bunları yazmakla sorumluluktan kurtulamaz. Bu açıklama ve servisin beyanı üretim hatasının ikrarıdır. Malın bana ayıplı olarak satıldığını ispatlamaktadır. Borçlar Kanunundan doğan her türlü kanuni haklarımı kullanma haklarımı saklı tuttuğumu ve kanuni süreleri kestiğimi buradan tekraren beyan ediyorum. Şu andan itibaren bu hukuki durum sonuçlanıncaya kadar aracın aynı arızayı vermesi durumunda ve yetkili servise gidilmesi gerektiğinde ("Bu durumda rejenerasyon (temizleme) işleminin yetkili serviste yapılması gerekir." cevabına istinaden) aracımın çekici ile yetkili servise götürülmesi, ne gerekiyor ise ücretsiz olarak yapılması (cevaplarının devamında bu durumun yağ değiştirilmesi sonucunu da doğurduğu yazması nedeniyle yapılacak her türlü işlemi kapsamaktadır) ve aracımın alındığı yere tekrar çekici ile getirilmesi gerekmektedir. Zira bulunduğum ilçede ve hatta il merkezinde bile Fiat yetkili servis bulunmamaktadır. En yakın Yetkili servis bulunduğum yere 2,5 saat uzaklıkta olan bir başka ilçededir. Kişi kendisinin sebep olduğu bir zararı bir başkasına ödetmeyi dayatamaz.

30 Mart 2023 14:17 (Şikayetten 2 saat sonra)
03 Nisan 2023 23:00

Çözüm üretilmedi. Sadece cevap vermiş olmak için geri dönüş yapıldı. Kanuni haklarımı kullanma haklarımı saklı tutuyorum.

Fiat Fiorino Soğuk Havada Motor Teklemesi Ve Servis Sorunu

Süleyman