Gazi sonuçtan hiç memnun değil

29 Nisan 2024 14:47

Fiat Fiorino 1.3 Multijet 2022 model sıfır almıştım. İlk 10 bin bakımına kadar çok güzeldi. 10 bin bakımı yaptırıp ekstra olarak da ek garanti yaptırdım. Bir diğer bakımı 20 binde olmasına rağmen 15500 km de yağ lambasını yaktı. Hemen bilaller serviste gittim. Servis şehir içi kullandığımdan dolayı yağın özelliğinin yitirmiş olduğunu yağ ve yağ filtresinin 4100₺ karşılığında değişeceğini belirtti. Şehir içi kullanıldığından dolayı kullanıcı hatasına giriyormuş. Garanti kapsamına girmediğini söylediler. Aracımı alırken bu aracı şehir içi kullanamazsın diye herhangi bir bilgi vermediler. Ayrıca bu araç ilk 10 bin km si de şehir içi kullandığımı ve böyle bir sorunla karşılaşmadığımı anlatmama rağmen ne çağrı merkezi ne de servis garanti kapsamına girmediğini belirttiler. Fiat marka araç alırken arkalarında durmadıklarını göz önüne alın ve tekrar düşünmelisiniz.

profile profile
29 Nisan 2024 15:18 (Şikayetten 30 dakika sonra)
30 Nisan 2024 18:09

Bugün müşteri temsilcisi euro6 motor olduğu için şehir içi kullanım kaynaklı motor yağı bozulabilir denildi. Bu da kullanıcı hatası olduğu söyleyerek ücretli karşılığında yağ ve yağ filtresi değişeceğini söylediler. Kısacası Fiat markasının ürettiği araçlarda ne kadar arkasında durduğunu burada belli etti. Bu markadan araç alırken servisinde bakım yaptırmanıza gerek yok. Hem fiyat olarak dışarıdaki piyasaya göre 2 katı ücret alıyorlar. Hem de yaptıkları işlem hatalı olunca da kullanıcı hatası deyip garantiden çıkarıyorlar.

Kurumsal
Kurumsal

Fiorino 1,3 20000 km periyodik bakımı a yetkili servisinde yaptırdım. 3000 km sonra yağ lambası ve uyarı verdi. Aynı gün b yetkili servisine götürdüm. Durumu anlattım sekreterya randevu oluşturacağız dedi. İtiraz ettim, daha deneyimli çalışan plakadan inceleme yaptı, içeriye iletti, gelip aracı aldılar, 10 dakika sonra gösterge uyarısı düzelmiş olarak teslim ettiler... Anladığım 1- 20000 km bakımını yapan a yetkili servis bakım resetlemesi yapmamış, 2. Sizde olduğu gibi b yetkili servis yağ değişimi yapılacak deseydi ek masraf çıkardı. Demek ki resetleme işini yapmayarak ek gelir elde edebiliyorlar.

Gazi

Benim de aklıma geldi. Fakat üstüne basa basa özellikle de sordum. Resetleme yapılmamış olabilir mi diye. Hayır efendim resetleme yapıldı diye cevap aldım.

Fiat Servisinde Kısa Sürede Yıpranan Yağ Ve Yüksek Bakım Ücreti

Ahmet
07 Nisan 2025 21:59
Fiat Servisinde Kısa Sürede Yıpranan Yağ Ve Yüksek Bakım Ücreti

Yeni Araçta Sürekli Arıza: Kullanıcı Hatası Mı?

Nazmiye
12 Aralık 2024 22:59
Ubeyt sonuçtan hiç memnun değil

Ubeyt
09 Mayıs 2024 18:24