Emniyet Genel Müdürlüğü Yanlış Yönlendirme Ve Ekstra Ücretlerle Mağduriyet

Emniyet Genel Müdürlüğü Yanlış Yönlendirme Ve Ekstra Ücretlerle Mağduriyet
11 Kasım 2024 22:52

11 Kasım 2024’te, 41a... 3 plakalı Peugeot aracım Çayırova Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde trafik polisleri tarafından abartı egzoz nedeniyle bağlanmış, gerekli cezai işlemler uygulanmış ve aracım Çayırova ilçesindeki otoparklar yerine Gebze’deki ünal otopark’a çekilmiştir. Bu uzak mesafeye çekilme kararının, otopark kotasının doluluğu gibi bir sebepten dolayı alınıp alınmadığına dair tarafıma hiçbir bilgilendirme yapılmamıştır.

Aracımı almak için Çayırova trafik şube müdürlüğü’ne gidip gerekli belgeleri talep ettim. Görevli memur (kıvırcık saçlı bayan memur), başka bir meslektaşına danışarak yalnızca “muayene sevk belgesi” nin yeterli olduğunu belirtti. Ancak Gebze’deki otopark yetkilileri, aracımı alabilmem için çıkış kağıdı gerektiğini söyledi. Bu belgeyi almak için Gebze trafik şube müdürlüğü’ne başvurduğumda, belgenin Çayırova’dan alınması gerektiği bildirildi. Çayırova trafik şube müdürlüğü’nü tekrar aradığımda, belgenin kimlik ibrazı yapmam halinde düzenleneceğini öğrendim.

Çayırova’da ikamet etmeme rağmen farklı ilçelerde işlemler yapmam istendiğinden, yanlış yönlendirme ve eksik bilgilendirmeler nedeniyle zaman ve maddi kayıplara uğradım. Aracımı geri almak için ise 2500 TL + KDV (toplam 3000 TL) tutarında otopark ve çekici ücreti talep edildi. Üstelik kredi kartı ile ödeme kabul edilmediği için nakit ödeme yapmam zorunlu kılındı. Tüm bu yaşananların ardından, herhangi bir yetkili tarafından aranarak mağduriyetimin giderilmesine yönelik bir adım atılmamış olması, vatandaş olarak bana yapılan muameleden dolayı üzüntüme sebep olmuştur.

Bu doğrultuda:1. Vatandaş mağduriyetlerini önlemek adına araç çekme ve otopark süreçlerinde düzenlemeler yapılmasını,2. Yanlış bilgilendirme ve eksik yönlendirmelerden sorumlu görevliler hakkında gerekli yaptırımların uygulanmasını,3. Otopark ve çekici ücretlerinin makul seviyelere indirilmesini, kredi kartı ile ödeme kolaylığının sağlanmasını,4. Yaşadığım mağduriyetin giderilmesi için tarafıma ulaşılmasını talep ediyorum.

Cihan
Cihan

İyi olmuş. Cezai işlemi ve otoparka çekme işlemini uygulayan polislerin ellerine sağlık. Bıktık artık abarta egzozlu araçlardan. Sizin sesinizi dinlemek zorunda değiliz. Ayrıca Çayırova da yediemin otoparkı yok. Polis aracınızı otoparka çekerken nöbetçi yediemin otoparkı hangisyse oraya çektirir. Kendi inisiyatifinde olan bir durum değil. Demek ki sizin abart egzozu yakalattığınız gün Ünal otoparkı nöbetçiymiş. Tekrar söylüyorum iyi olmuş

Arthur
Arthur

İyi olmuş abartı egzoz sesiyle insanları rahatsız ederken düşünseydiniz

Emniyet Genel Müdürlüğü Şikayeti

07 Mart 18:31