EasyCep Sattığım Telefonu Kaybetti

19 Aralık 2023 15:56

EasyCep firması, satmak üzere kargoladığım ürünün ödemesini yapmıyor. Yaklaşık 2 hafta önce EasyCep firmasına satmak üzere firmanın internet sitesi üzerinden talep oluşturdum ve adresime gönderdikleri kuryeye telefonumu teslim ettim. Teslimatın yapılıp yapılmadığını 3-4 gün boyunca öğrenemedim. 0850 888 3279 numaralı numaralarını sürekli aramama rağmen çoğunlukla cevap alamıyorum.

Nadiren cevap veren temsilciler (bu süreçte ancak 5-6 farklı kişiyle görüştüm) telefonun Beşiktaş Şubesi'ne gitmesi gerektiğini, ancak şube tesliminin gerçekleşmediğini söylediler. Şikayetçi olmak istediğimizi belirttikten bir gün sonra yetkili bir çalışan olduğunu belirten Y**t*** isimli bir bayan bizi arayarak telefonun kurye tarafından teslim edilmediğini, adli işlem başlattıklarını ve telefon ücretini en geç 3 iş günü içerisinde hesabımıza yatıracaklarını ifade etti.

Adli işlem başlatıldığı için telefona ait fatura ve evrak bilgilerini iletmemizi istediler, biz de kendisine e-mail gönderdik. Ancak bu görüşmenin üzerinden 1 hafta geçmesine ve defalarca e-mail göndermemize rağmen, bu bir hafta içinde ne Y--- Hanım'dan bir dönüş alabildik ne de gün içinde defalarca aramamıza rağmen zar zor ulaşabildiğimiz müşteri temsilcilerinden durumla ilgili net bir bilgi edinebildik. Kuryenin telefonu teslim etmediği bilgisini bile ancak 3-4 gün sonra öğrenebildik.

Sonuç olarak, kendisine kurumsal firma izlenimi veren bu firmayla ilgili çok ciddi sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Mağduriyetimin giderilmesi için yasal yollara başvurmam gerekecek sanırım.

19 Aralık 2023 16:18 (Şikayetten 21 dakika sonra)
19 Aralık 2023 16:32

Merhaba, İlettiğiniz bilgilerle detaylı incelememizi gerçekleştiriyoruz. Size en kısa sürede yeniden ulaşarak güncel bilgilendirmeyi ileteceğiz. Saygılarımızla, Easycep Müşteri İlişkileri Halil

20 Aralık 2023 10:39

Firma ile ilgili yazmış olduğum şikayet "cevaplandı" olarak görünmekte, ancak herhangi bir gelişme olmadı. Firma tarafından ilgili telefonun tarafıma iadesi ve/veya taahhüt edilen tutarın ne zaman hesabıma yatırılacağı konusunda acil dönüş bekliyorum.

20 Aralık 2023 11:07
20 Aralık 2023 11:39

Firma ile ilgili yazmış olduğum şikayet "cevaplandı" olarak görünmekte, ancak şikayete konu olan sorun ile ilgili halen bir çözüm üretilemedi. Firma tarafından kaybedilen telefonumun tarafıma iadesini ve/veya belirtilen tutarın, 12 günlük süreçte yaşanan maddi kaybın da dahil edilerek gün içerisinde tarafıma iletilmesini talep ediyorum. "ödemeniz en kısa sürede yapılacaktır" ve benzeri bilgiler çözüm niteliği taşımadığından lütfen arayarak vakit kaybına sebep olmaktadır. Daha önce de 3 iş gününde yatırılacağı söylenen tutar da yatırılmamıştı. Lütfen çözüm üretiniz, sorun halen devam etmekte. Anlaşmalı olarak tarafımızdan alınan ama firmanıza ulaştırılmamış olan telefonumuza ait bilgiyi bize 4 gün sonra iletebildiniz, Ticaret Bakanlığı tarafından onaylı olarak işlem yapan ve kurumsal kimlik izlenimi vermek adına "1 saatte ücreti yatırıyoruz" gibi vaatlerde bulunan firmanın 8 Aralık 2023 tarihinde bizden teslim almış olduğu telefonun kurye tarafından tarafınıza ulaşmadığı durumda aynı gün içinde bize dönüş sağlayarak çözüm üretmeniz gerekmekte idi, tam 12 gündür oyalıyorsunuz.

21 Aralık 2023 12:10
21 Aralık 2023 12:21

Firmanız ile yaşadığım soruna ilişkin CİMER, Ticaret Bakanlığı il müdürlüğü, sosyal medya ve ulaşabildiğim her türlü merci üzerinden sorunuma ilişkin detayları anlatmak kaydı ile şikayetimi ilettim. Sosyal Medya üzerinden şirket hesaplarına yaptığım yorumlar firma yetkili kullanıcıları tarafından sürekli sistemden silindi. Bunun üzerine Linkedin platformu üzerinden şirket yöneticilerini araştırdım, hem Linkedin platformundan hem de kişilere mail atarak yaşadığım problemi kısaca anlattım, yardımcı olmalarını talep ettim. 12 gündür en ufak bir gelişme yaşanmamış sorun 2-3 saat içerisinde telefonuma ait ücretin banka hesabımıza gönderilmesi ile sonuçlandı. Firma çalışanlarının bu denli bilgisiz, çözüm odaksız veya yetki verilmeden tüketici ile iletişimde sorunları çözmekten sorumlu tutulduğu şirketler ülkemizde ne yazık ki çok fazla (hiçbir çalışanın problemi çözebilmek adına yetki kullanabildiğini düşünmüyorum, konuştuğum her kişi yaşadığım durumdan üzgün ancak bir şey yapamıyordu) Firmanın ödemeyi yaptığından bile haberi yok, hala bana aynı yazıyla cevap veriyorlar. Olanlar mı ayıp yoksa yöneticilerin çalışanları bu denli yetkisiz sorumlulukların altında ezerek çalıştırıyor olmaları mı bilemiyorum. Umarım kimse yaşadığım deneyimi yaşamaz (ki EasyCep firmasının birçok kişiyi ödeme konusunda mağdur ettiği, vaat ettiği gibi ödeme yapmadığı ve sürekli bir gecikme yaşatarak durumu uzattığını internetteki yorumlardan çokça okudum), umarım firma hizmet kalitesini düzeltmeyi başarabilir. Benzer durumda parasını alamayan tüm tüketicilerin bir an önce parasını alabilmesi umudu ile...

Murat sonuçtan memnun

Murat
09 Haziran 2023 15:10
"Maalesef süreç çok uzadı bu da firmaya olan güvenimi çok sarstı neyse ki geçte olsa çözüme ulaştığı için teşekkür ederim"
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

Yavuz
26 Ekim 2023 13:03
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

04 Ocak 2024 01:28

Cihan
05 Haziran 2024 12:48
EasyCep Satın Aldığım Telefonumu Teslim Etmiyor.
EasyCep Satın Aldığım Telefonumu Teslim Etmiyor.
Buse sonuçtan çok memnun

09 Haziran 2023 15:18