Koray sonuçtan hiç memnun değil

Kargo Ücreti Kesintisi Ve Uygulama Politikası Sorunu

28 Kasım 2024 16:28

Dolap uygulaması üzerinden satıcı olarak gerçekleştirdiğim SP04152156238 numaralı siparişimde bulunan 5 adet çocuk kitabını sorunsuzca kargoladım. Toplamda 266 lira tutan alışveriş sonucunda tarafıma 177,70 lira yansıtıldığını ve kargo boyutunun "orta boy" olarak otomatik hesaplandığını fark ettim. Ancak kitapların ince olması nedeniyle kargo boyutunun "1 desi" olduğu kargo firmasınca da tespit edilerek sistemde bulunmaktadır. Buna rağmen, uygulama politikası dahilinde aynı siparişte 3 ve üzeri ürün bulunması durumunda kargo boyutu otomatik olarak orta boy olarak belirlenir gibi bir durum olduğu bana ulaşan müşteri temsilcisi tarafından ifade edildi. Bu bir uygulama politikası olabilir, kullanıcı sözleşmesi de olabilir ancak alenen 1 desi (küçük boy) olduğu ispatlanmış bir paketten orta boy kargo ücreti kesintisi yapmak akla ve mantığa uymayan bir durumdur. Sistemsel olarak uygulanan "250 lira üzeri satıcı öder" politikasına satıcıların bir müdahalesi yokken, verilen siparişi göndermediğinde satıcı puanı düşürülürken, buna bağlı olarak da mecburen ürünü göndermek durumundayken otomatik olarak tabiri caizse "kafama göre" bir tavırla kargo kesintisi yapmak resmen uygulamada yer alan "kullanıcıları mağdur" ederken "ilgili şirketin daha fazla" kazanmasına sebebiyet vermektedir. Bu nedenle talebim; kargo firmasınca da ispatlanarak sisteme yansıtılan 1 desi boyutundaki satışımdan kesilen fazla kargo ücretinin tarafıma iade edilmesi ve bu haksızlığın, mağduriyetin giderilmesidir.
Saygılarımla

02 Aralık 2024 15:08

28 Kasım' da bildirdiğim mağduriyete yönelik 02.12.2024 tarihi itibariyle "dolap uygulaması" yetkililerinden herhangi bir dönüş alınmamıştır.

Dolap Uygulamasında Yüksek Komisyon Ve Hatalı Kargo Ücreti Kesintisi Mağduriyeti

Özden
12 Ağustos 2025 10:22
Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Erkan
12 Mart 2024 14:55
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
07 Eylül 2023 19:16
Dolap Uygulamasında Satmanın Avantajı Ve Mantığı Kalmadı

Haksız Kargo Ücreti Kesintisi Ve Müşteri Hizmetlerine Ulaşılamıyor

14 Eylül 2025 13:26
haksiz-kargo-ucreti-kesintisi-ve-musteri-hizmetlerine-ulasilamiyor-2.jpg
haksiz-kargo-ucreti-kesintisi-ve-musteri-hizmetlerine-ulasilamiyor-1.jpg
Cenk sonuçtan hiç memnun değil

Cenk
10 Ekim 2023 14:38