Feyyaz sonuçtan hiç memnun değil

Doğa Koleji Eğitim Kurumları Kayıt Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve İletişim Eksiklikleri

09 Eylül 2024 17:01

Sancaktepe Doğa Koleji'ne Mart 2024'te kayıt yaptırmak için gittik. Oğlumun daha önce farklı bir kurumda iki yıl üst üste okul öncesi eğitimi aldığını, ikinci yılında sınıfında kendinden küçük öğrenciler ile aynı sınıfta olması sebebi ile sorun yaşadığımızı paylaştık. Okul yetkilisi sınıfların oluşumunda ay bazlı bir yapılanmaya gidildiğini, eğitiminin sınıf yapısına uygun seviyede ilerlediğini, okuma yazmayı içerecek şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.
Haziran 2024'te rehberlik görüşmesi sonucu anaokuluna yönlendirildik. Anaokulu sınıfının yaşıtlarından (yakın aylar) oluşacağı bilgisini ilettiler.
Ağustos ayı içerisinde okul tarafından aranarak “Biz sizinle rehberlik görüşmesi gerçekleştirmiş miydik?” şeklinde talihsiz bir görüşme gerçekleştirdik. Bizim için tam bir hayal kırıklığıydı.
2 Eylül sabahı görüşmeyi sınıf öğretmenimizle yaptık. Görüşmede anaokulu kademesinin yöneticilerinin değiştiğini ve yeni yönetimin sınıfı karma olarak oluşturduğunu, oğlumuz gibi 2018 doğumlu 3 öğrencinin daha yakın yaşlarda olduğunu ve diğer öğrencilerin daha küçük olduğunu öğrendik. Kayıt esnasında konuşulanın bu olmadığını ve kabul etmediğimizi ilettiğimizde sınıf öğretmenimiz durumu okul yönetimine ileteceğini belirtti.
Sonrasında anaokulu birim yöneticisi tarafından okula davet edildik.
4 Eylül günü Sancaktepe Doğa Koleji'ne tekrar gittik ve kayıt sürecindeki görüşmelerimizi tekrar paylaştım. Ayrıca “Mevcut koşullar sebebi ile sınıfların karışık yapılanması durumunda en azından önceden bir bilgilendirme yapsaydınız biz son hafta okulların açılmasına 2 iş günü kala bu şekilde mağdur olmazdık.” şeklindeki yaklaşımıma “Bizim böyle bir bilgilendirmemiz yok. Ay bazlı sınıflandırma sadece bu şubede varmış. Ben yıllardır Doğa Koleji'ndeyim, diğer şubelerde böyle bir yapı yok.” şeklinde hoş olmayan bir üslupla yanıtladı.
Okula, yöneticilerine ve sürece olan güvenimizin kalmaması sebebi ile kaydımızı iptal ettirmek istediğimizde sinirli bir tavırla bizi muhasebeye yönlendirdi.
05.09.2024 tarihli dilekçemizin değerlendirileceği bahane edilerek işleme almıyorlar ve muhatap bulamıyoruz. Muhtemelen tarihi geciktirerek bizi farklı bir statü/yükümlülük altına sokmaya çalışıyorlar.
Okul, kendi keyfi uygulamaları sebebi ile iptal talebimizin kesintili olarak ve 30-40 gün sonra ödenebileceği bilgisini iletiyor. Ödediğimiz eğitim ücreti, yemek ücreti ve kitap ücretlerinin kesintisiz olarak ivedilikle ödenmesini talep ediyorum.

19 Eylül 2024 15:34

Sancaktepe Doğa Koleji kayıt sürecinde verdiği taahhüde uymayarak, yeni görevlendirilen ana okulu kademesi yöneticisinin kararı ile karma sınıflar oluşturma kararı alıyor. Görüşme notlarımızda ve rehberlik görüşmemizde kendilerinin "Kendinden küçükler ile aynı sınıfta olmak istemiyor" notuna rağmen okul açılana kadar herhangi bir bilgilendirme sağlanmıyor. Kayıt iptalimiz talebimiz "Şikayetvar" ve "CİMER" şikayetlerimiz sonrası onaylanıyor. Eksik ödeme alacağımız bilgisi veriliyor ancak ödeme tarihi verilemiyor. (Muhtemelen para ne kadar faizde kullanılırsa kardır mantığı güdülüyor) Şikayet/kayıt iptal dilekçemizi incelendikten sonra okul müdürü Tuğba Hanım tarafından bile haklı bulunurken "Doğa Koleji" ünvanı ile işletilen ticarethanenin (eğitim kurumu değil) genel müdürlüğünün ticari ahlaka (ticaret kurallarına) bile sığmayacak şekilde kusurlu/hatalı olmalarına rağmen paramızı eksik ödeyeceğini beyan etmesi ancak ödeme tarihi vermemesi! Son gün yeni okul aramak zorunda kalmamız, erken kayıt indirimi ve banka taksiti kampanyalarını kaçırmamız sebebi ile yaşadığımız mağduriyetin değerlendirilmesini geçtim. Ödeme tarihi için Sancaktepe şubeden yanıt veremiyor. 216 547 90 00 numaralı genel müdürlük telefonunu açan yok. Kitap ücreti için ayrı dilekçe talep ettiler gönderdim. İptal ettiğimiz kitapları bugün kargo ile göndermişler. Kurumun bu tavrının tek bir açıklaması var. Öğrenci bizden gitti, parasını kullanalım, süründürelim" politikası uygulanıyor. Bu arada daha önce hiçbir dönüş alamadığım için şikayet kaydıda oluşturdum ama kapı duvar kimse dönmedi. Bu şikayet sonrası da döneceklerini düşünmüyorum. Muhtemelen ilgileniyoruz tadında standart bir cevap ile geçiştirecekler.

10 Eylül 2024 08:36 (Şikayetten 15 saat sonra)

Sayın Feyyaz Y. Yazmış olduğunuz şikayet ilgili birimlere iletildi. En kısa sürede tarafınıza dönüş sağlanacaktır Bilginize

Feyyaz
Feyyaz
13 Eylül 2024 18:24

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

08 Temmuz 2024 02:25
Eyüp sonuçtan hiç memnun değil

30 Ocak 2024 09:08
Hülya sonuçtan hiç memnun değil

Doğa Koleji Fazla Tahsilat Mağduriyeti 9 Aydır Giderilmiyor, İade Bekliyorum

02 Eylül 2025 17:14
Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Doğa Koleji Eğitim Kurumları Dikkatsiz Yönetim Ve Yetersiz Güvenlik Önlemleri

06 Ocak 2025 17:58