Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Seyahatinde Diyanet İşleri İle Hayal Kırıklığı Ve Zorlu Deneyim

23 Kasım 2024 09:41

Diyanet İşleri Başkanlığı ile 9-21 Kasım tarihlerinde eşimle birlikte Umre ibadetimizi yapmak üzere seyahat gerçekleştirdik. Ankara'dan kayıt olmamıza rağmen bizi aktarma ile İstanbul'a kayıt etmişler. Kayıt yaptırırken bunların hiçbirinden bahsedilmedi. Hem gidiş hem dönüşümüz gece 02.00 civarına alınmış. Bizim iki günümüz uçaklarda ve perişan şekilde geçti aktarmalarla. Ankara'da da uluslararası Havalimanı vardı. Kayıt olurken denilseydi. Bizim de boş yere günümüz yanmamış olurdu!5 yıldızlı otel olarak götürülen yerler 2-3 yıldızdan ibaret. Oraya ibadete götürdüğünüz insanlar sizin yüzünüzden aç kaldı. Medine'den Mekke'ye hızlı tren varken 2.5 saatte gidebileceğimiz bizi 8-9 saat süren otobüs yolculuğuna layık gördüler ve herkesi orada da bir kez daha perişan ettiler. Mekke'de gittiğimiz İnfinity adlı otel ayrı bir kötü. 1 yıldız bile olamaz. Odalardaki eşyalar kırık dökük. Klimayı çalıştırıyorsunuz lağım kokusu geliyor. Odaların duvarlarında nem ve küf var. Kahvaltı ve yemekleri inanılmaz kokuyor. Bize bir hafta boyunca tek çeşit Türkiye'de en ucuza satılan süzme peyniri layık gördüler. Verdiğiniz parayla aldığınız hizmet arasında değil dağlar ovalar dünyalar var. Bir daha gidersem tercihim asla Diyanet İşleri olmayacak.

Aynur
Aynur

Tekrar Umre yapmayı düşündüğüm için araştırayım dedim. İlk Umremiz Diyanet ile idi. Ve Diyanet Medine'den Mekke'ye geçerken bize otellerde yer kalmadığı için, son anda bu otelde konaklayacağımızı ve bu otelin o yıl için son kez açık kalacağı, ondan sonra restoreye gireceği söylendi. Kötü ötesi. Tek kuruşuna kadar helal etmediğimiz bir Umre oldu bizim için. Şimdi paylaştığınız resimleri görünce içim cız etti sizin adınıza. Ve halen açık olmasına şaşırdım.

Mine
Mine

Ne yazık ki hiçbir şey değişmemiş yıllar geçmesine rağmen. Biz yandık bari başkaları yanmasın diye yazmıştım.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Faciası

20 Ekim 2023 14:48