Dia Yazılım DİA Yazılımı Yüzünden Aylardır Maddi Ve Müşteri Kayıpları Yaşıyoruz.

20 Mayıs 2024 12:24

Yaklaşık 10 ay önce kullanmaya başladığımız DİA yazılımının mağaza satış modülündeki yazılım hataları nedeniyle hem maddi hem de ciddi müşteri kayıplarımız oldu. Mağazadan kesilen e-fatura ve yazarkasa fişleri sisteme kayıt olmuyor, hatta ödemeler bile alınmamış oluyordu. Haberimiz olmadan müşterilere parasını almadan ürünleri poşete koyup teslim ettik ve bu durum aylarca sürdü. Bunun dışında, yazılımdaki bir entegrasyon hatası sebebiyle müşterilerden çekilen tutarlar iki katına çıktı. Bu yüzden kasiyerlerimiz çok zor durumda kaldı. Faturaların silinmesi nedeniyle satışlarımızı bilemez hale geldik. Müşterilere faturalar ulaşmadığı için haksız yere naylon fatura suçlamasıyla karşı karşıya kaldık. Beyannamelerimiz yanlış oldu. Ne stoklarımızı sayabiliyoruz ne de kasalarımızı doğru bir şekilde takip edebiliyoruz. Kayıp ve kaçaklarımızı tespit edemiyoruz. Sorunları zamanında bildirmemize rağmen, ilk dönüşler yedi ay sonra başladı. Dönüşler yapıldı ancak yapılan görüşmeler son derece gereksizdi ve sabrımızı tüketti. Raporların yanlış alındığı söylendi, ancak biz aksini kanıtladık. Kasiyer hataları denildi ve hâlâ bir çözüm alabilmiş değiliz. En sonunda, yazılıma eklenen iptal butonuna kasiyerlerin basması kullanıcı hatası olarak değerlendirildi. Bu süreçte birinci yılın sunucu kiralama faturası kesildi. Hata hâlâ giderilmiş değil. Şimdi mantıklı düşünebilen DİA yöneticilerine soruyorum: Yazılımınız yüzünden bu kadar maddi ve manevi kayıp yaşarken, bu faturayı bize nasıl kesebildiniz? Yazılımı almadan önce, bu işlemleri yapabilir miyiz diye sorduk ve 'evet' yanıtını aldık. Ücreti ne kadar diye sorduk ve belirttiğiniz tutarı ödedik. Sorun yaşar yaşamaz size bildirdik. Biz nerede hata yaptık?

31 Ocak 2025 15:12 (Şikayetten 8 ay sonra)

Dia Yazılım Sizi Esir Eder

25 Haziran 2024 10:53