Delonghi Firmasından Ve Vatan Bilgisayar'dan Şikayetçiyim

Hanifi
25 Ocak 2024 18:04

06-11-2023 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan bir adet Delonghi kahve makinesi aldım. Kahve makinesinin evde kurulumu gerçekleştirdikten sonra toz kahve yuvasına 1 ölçü kahve koyup kahve yapmasını bekledim ve cihaz devamında sütü köpürtüp verme yerine önce sıcak hava verdi ve sonrasında kahveyi verdi. Devamında bir daha denedim yine aynı şekilde verdi. Ben de cihazı alıp servis noktasına götürdüm servisteki insanlar bana güven vermedi. Bu yüzden cihazı tekrar Vatan Bilgisayar götürdüm ve cihazın kahve köpürtme işlevini yerine getirmediğini söyledim. Cihazın yenisi ile değişimini veya iadesini istedim. Vatan Bilgisayar benden cihazı alırken distribütör firmaya göndereceklerini ve onların bu konuda kararına göre hareket edeceğini söylediler. Fakat aradan 10 gün geçtikten sonra Gaziantep teki servis beni aradı ve cihazın kendilerinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine ben vatana giderek bana ürünü Delonghi firmasına göndereceğinizi silmiştiniz neden Gaziantep servis noktasına gönderdiniz dedim onlarda firmanın oraya yönlendirdiğini söylediler. Ben tekrar o firmanın bu cihazı yapamayacağını ve zarar vereceğini söyledim. Ve çıktım. Ara'dan 10 gün geçtikten sonra 07-12-2023 tarihinde Vatan Bilgisayar bana cihaz hazır olduğununa dair mesaj attı. Bende Vatan Bilgisayar cihazımı almak için gittim. Fakat cihazın yapılmadığını benden cihazın kendilerinden alıp vip diye bir servis noktası olduğunu ve oraya kendilerinin gönderemediğini ancak benim götürebileceğimi söylediler. Bunun üzerine ben cihazın kutudan çıkarılmasını ve cihaza neler yapıldığını görmek istedim. Fakat cihaz kutudan çıkartıldıklarında kutu ve cihaz dahil her tarafından kahve fışkırdığını gördüm. Ve sinirim bozuldu. Benim cihazı servis kahvehane makinesi gibi kullanmış ve söktüğü kapakları bile yerine tam takmadan getirip vatana teslim etmiş onlarda kontrol etmeden almışlar. Ben bu cihazı böyle asla kabul etmeyeceğimi bunun iadesini ve bana yeni bir cihazın vermesi konusunda ısrar ettim bunun üzerine mağaza müdürünü çağırdılar ve oda cihazın ne halde olduğunu gördü ve yetkili firma ile görüşüp bu problemi çözecekleri beyan ettiler. Yasal süreç 20 iş günü olmasına rağmen benim cihaz gideli 68 gün oldu. Bana cihazımın değirmeninde arıza olduğunu ve servisin cihazı kendilerine getirip teslim ettiğini söylediler. Bana Vatan Bilgisayar Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmamı ancak onun aracılığı ile çözüle bileceğini söylüyorlar. Ben cihazının yenisi ile değişimini aksi takdirde paramın iade edilmesini istiyorum

16 Temmuz 2024 19:56

Kübra