Fırat sonuçtan çok memnun

26 Temmuz 2024 23:44
Fırat'ın Teşekkür Mesajı
“Yetkililer yeni bir cihazla sorunumu çözdü. Teşekkürler.”

Merhaba;

Ben Fırat. 14.05.2024 tarihinde Dell Gaming G15 5530 model cihaz satın aldım (48.500 TL). Cihazımı sorunsuz kullanırken, bir anda kulaklıktan gelen ses kalitesi bozuldu ve sesler karmaşık bir şekilde gelmeye başladı. Dell destek hattı ile iletişime geçip yerinde servis talep ettim. Yönlendirilen teknisyen ses kartını değiştirdi, ancak sorun çözülmedi. Yeni bir sorun ortaya çıktı; kulaklık takıldığında ses bilgisayarın hoparlörlerinden bozuk bir şekilde gelmeye devam ediyordu. Aynı kulaklığı başka cihazda denediğimi sorun olmadığını söylesem de teknisyen kulaklığın arızalı olabileceğini, başka bir kulaklıkla denememi önerdi. Yeni bir kulaklıkla da aynı sorun devam etti. Eve geldikten sonra, cihazımı özel bir bilgisayarcıya gösterdim. Sadece 15-20 dakikalık bir işlemle (driver yüklenmesi) sorunlarım çözüldü.
Sonrasında cihazın alt ve üst kısmında çizikler olduğunu fark ederek hemen yeni bir destek talebi oluşturdum. Dell, yeni parçalar sipariş ederek destek kaydı açtı. Ancak, farklı bir teknisyenin gelmesini istememe rağmen aynı teknisyen tekrar geldi ve onarım esnasında cihazımın içinden nereye ait olduğunu teknisyenin de anlamadığı kırık parçalar düştü üstüne üstlük parça değişimi esnasında teknisyen tarafından tam vida yuvası boşluğuna kablosuz ağ ve ekran kablolarını denk getirerek üzerine arka kapak vidasını defalarca kez sıkmaya çalıştı kablolar zarar gördü. Tarafıma tamiri bu şekilde kabul edip etmeyeceğim dahi soruldu. Ayrıca kızılötesi kablosu olduğu tarafıma söylenen bir kabloyu gelen parçaların kutusundan çıkan anlamsız bir bantla bantladı cihaz sıfır bir cihaz olmasına rağmen başına bu olaylar gelmiştir ve cihaz şu anda bana güven vermemektedir. Yarın bozulacak mı toplantı esnasında ekran kararacak mı demekten cihazı kullanamıyorum.

Şu anda bilgisayara en ufak yüklenmede oyun açılımı ve benzeri gibi durumlarda ekran ara sıra gidiyor, arkada işlem devam ediyor ama ekran kararıyor ve cihazımı kullanamıyorum. Dell ile cihaz değişimi talep ettim ancak bu mümkün olmadı. Cihazımın içinden çıkan kırık parçalar ve zarar gören kablolar hakkında bilgi sahibi değilim. Bu sorunlar, cihazı kullanmamı zorlaştırıyor ve beni cihazdan soğutuyor. Dell yetkililerinden cihaz değişimi konusunda yardım talep ediyorum. (Cihaz içerisini gösteren resim teknisyen tarafından çekilmiştir.)

03 Ekim 2024 09:55

Yetkililer yeni bir cihazla sorunumu çözdü. Teşekkürler.

Davut
Davut

Benim g 15 Gamingde kronik menteşe kırılması sorunu vardı. Bana da kullanıcı hatası dediler. Halbuki bundan önceki laptopumu 12 yıl sorunsuz kullanmış bir insanım. Servis 19 000 (sıfır hatası yapmadım "ondokuzbin) tl masraf çıkardı. Dışarıda 1000 TL'ye yaptırdım. Dell firmasının bu ilgisizliğini özellikle yabancı dil bilen arkadaşlar sosyal medyada işlerlerse daha etkili olacağını düşünüyorum.

Havva
Havva

Dell servisle tekrar görüşüp teknisyenin cihazınıza zarar verdiğini söyleyin hemen. Yoksa kullanıcı kaynaklı hasar olduğunu iddia edip ücretli onarım yapabiliriz diyecekler. Ayrıca kutu içinden çıkan garanti belgesinde iki kez servis işlemi görmüş cihaz için değişim veya iade hakkınız var. Bunlar için de diretin çok geç olmadan.

Dell Gaming Laptopta Servis Kaynaklı Anakart Ve RAM Sorunu

Umut
12 Haziran 2025 20:41
Dell Gaming Laptopta Servis Kaynaklı Anakart Ve RAM Sorunu
Vedat sonuçtan çok memnun

Vedat
21 Ağustos 2023 14:54
"Sorun çözüldü. Dell müşteri memnuniyetine öncelik veriyor onu görmüş olduk teşekkür ederim."
Damla sonuçtan hiç memnun değil

Damla
07 Temmuz 2023 16:56