DASK sigortası poliçe iptali nasıl yapılır ve iptal süreci nasıl işler?

16599 Görüntülenme
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 04 Eylül 2023 09:35

DASK sigortası poliçesinin iptali genellikle, poliçeyi satın aldığınız sigorta acentesi veya şirketi ile iletişime geçerek yapılır. İptal talebinizi dilekçe ile veya çoğunlukla e-devlet üzerinden online olarak iletebilirsiniz. İptal süreci genellikle birkaç iş günü içerisinde tamamlanır. Ancak, sigortanızın iptal edilmesi için geçerli bir sebebiniz olduğunu belirtmeniz ve bu sebebi belgelemeniz gerekebilir.
Şikayetvar üzerinden DASK sigortası poliçe iptali ile ilgili deneyimlerini paylaşan diğer kişilerin deneyimlerinden faydalanabilir, sürecin nasıl işlediğine dair daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, yaşadığınız sorunları paylaşmak, markanın çözüm önerileri sunmasına yardımcı olabilir.

03 Haziran 2024 11:57

DASK sigortası poliçe iptali için e devlet üzerinden başvuru basamaklarını paylaşırsanız seviniriz. Ben şahsen işlem basamaklarını bulamadım yaptığım taramada bulana da rastlamadım.

Nil
Nil
21 Temmuz 2024 17:11

Detaylı öğrenebildiniz mi

Yakup
Yakup
19 Şubat 2024 19:47

DASK sigortasını iptal etmek istiyorum. Zira daire benim adıma değil. Mevcut binada benim bir dairem var. No5 benim dairem ise dört yıldır Eureko tarafından sigortalı

08 Mayıs 2025 13:53

Aynı durum 2024 ve 2025de bende de oldu. DASK iptali kanunen maalesef iptal edilemiyor sadece istisnai 2 durumu var;
1. Si evi sattıysanız konutun size ait olmadığına dair "hatalı adres" gerekçeli banka şube yetkilisinden dilekçe yazdırmanız gerekiyor. Sizin başvurunuzu da kabul etmiyorlar. İlla şube yetkilisi yapacak. Bunu da değerlendirip uygunsa yapıyorlar.
2. Si Evi sattıysanız yeni ev sahibi kendi adına DASK poliçeside yaptırmışsa yine bunu ispatlayarak bankadan dilekçe yazdırıyorsunuz. Aynı adrese mükerrer poliçe düzenlemesinden dolayı kesin olarak iptal ediyorlar.
Ancak ev hala sizin adınıza ise, geçmiş olsun. Kanunen eliniz kolunuz bağlı. Ne müşteri temsilcisi, ne BDDK ne de başka bir kurum maalesef yardımcı olmuyor. İlgilenmiyorlar bile. Krediniz bitince bankaya gidip tüm hesaplarınızı kapatın. https://dask.gov.tr/tr/sikca-sorulan-sorular bu linkteki açıklamalarıda okumanızı tavsiye ederim.

İlgili Şikayetler

14 Ocak 20:33

DASK Poliçesi Tek Çekim Olarak Tahsil Edildi, Taksit Sözü İhlal Edildi

Veysi
12 Ocak 14:07

Ev Satışı Sonrası Onayım Olmadan Yenilenen DASK Poliçesi Ve Haksız Para Kesintisi

Şükrü
09 Ocak 15:11

Satılan Konut İçin Yanlış DASK Poliçesi Ve Kredi Kartı Kesintisinin Tam İadesi

Ali
02 Ocak 13:58
satilan-konut-icin-yanlis-dask-policesi-ve-kredi-karti-kesintisinin-tam-iadesi-1.pdf

Çift DASK Poliçesi Nedeniyle Mağdur Oldum ve İptal İadesi Talebim

Sila
26 Aralık 2025 18:50

DASK Poliçemi İptal Ettiremiyorum, Müşteri Temsilcisine Ulaşamıyorum

Emre
11 Aralık 2025 12:56

Satış Gerçekleşmediği Halde DASK Poliçesi İptal Edilmiyor, Primim İade Edilmiyor

Nurullah
05 Aralık 2025 06:07
satis-gerceklesmedigi-halde-dask-policesi-iptal-edilmiyor-primim-iade-edilmiyor-1.pdf

DASK Onayım Olmadan Yapılan Poliçe Tahsilatı ve İade Talebim

13 Kasım 2025 10:43

Ev Satışı Sonrası DASK Poliçesi İptali Ve Ücret İadesi Yapılmıyor

Ahmet
05 Kasım 2025 22:48

Eski Konutum İçin Otomatik Yenilenen DASK Poliçesinin İptali Ve Ücret İadesi Talebi

Muhammet
21 Ekim 2025 18:49
eski-konutum-icin-otomatik-yenilenen-dask-policesinin-iptali-ve-ucret-iadesi-talebi-1.jpg

Satılan Ev İçin DASK Poliçesi Otomatik Yenilendi Ücret İadesi Bekliyorum

14 Ekim 2025 21:58

DASK Poliçem 11 Gündür İptal Edilmedi, Ücret İadesi Yapılmıyor

Ahmet
11 Ekim 2025 03:47

Mükerrer DASK Poliçesi Nedeniyle İade Sorunu Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti!

Osman
28 Eylül 2025 12:46