Daikin'in R32 Yerine R410a Gaz Kullanması

Daikin'in R32 Yerine R410a Gaz Kullanması
Erislam
28 Haziran 2024 18:18

25 Haziran 2024 tarihinde montajı yapılan ftxf35a klimamın arızası sebebiyle 26 Haziran 2024 tarihinde montajı yapan servis elemanıyla telefonda görüştüm. Yönlendirmesi ile klimanın u0 arıza kodu verdiği bilgisine ulaştık. 27 Haziran 2024 tarihinde başka bir servis elemanı onarım için geldi. İç ünite borusunun dış ünite borusuyla birleştiği yerde kaçak tespit etti ve tekrar bağlantı yaparak onardı.

Ancak yanlarında getirdikleri gazın r410a olduğunu görünce emin olmak için klimanın r32 gaz ile çalışıp çalışmadığını sordum. Klimanın r32 gaz ile çalıştığını, r410a gazın karışım olduğunu, saf r32 gazın piyasada bulunmadığını, bu gazın sorun çıkarmayacağını söyledi. Araştırmalarım sonucu r410a gazın r32 ve r125 gazlarının 1:1 oranda karışım gazı olduğu, r32 gazın r410a’ya göre %60 daha fazla sıkıştırma oranı olduğu bilgilerine ulaştım.

R32 gaz için tasarlanmış bir klimada r410a gaz kullanmanın ısıtma-soğutma performansında düşüş yaratabileceği, parçalarda zamanla arızaya sebep olabileceği, birim zamanda %60 daha fazla havayı tahliye edebilecekken (r32 %60 daha fazla sıkıştırma oranına sahip) aynı orandaki havayı daha uzun sürede tahliye ederek elektrik tüketiminde artışa sebep olacağı kanaatindeyim.

Bu sebeple satın aldığım ürünü birlikte pazarladığınız ve tercih sebeplerimden biri olan r32 gaz ile kullanmak istiyorum. Bu kapsamda gaz değişimini yapan servis çalışanından şikayetçi olmayarak gazımın en kısa sürede değiştirilmesini talep ediyorum.

08 Temmuz 2024 15:44 (Şikayetten 9 gün sonra)

Ceylan sonuçtan hiç memnun değil

Ceylan
16 Ağustos 2024 16:36
Daikin Ürünün Arkasında Durmuyor
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

19 Aralık 2024 09:54
Sürekli Arızalanan Klima: Ayıplı Ürün Mağduriyeti
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2023 16:53

Deniz
29 Kasım 2023 17:18
Himmet sonuçtan hiç memnun değil

Himmet
14 Ağustos 2025 19:33