Berivan sonuçtan çok memnun

Berivan
07 Mayıs 2024 18:28
Berivan'ın Teşekkür Mesajı
“Dacia yetkilileri en kısa sürede benimle iletişime geçip sorunu düzelttiler. Teşekkürler”

Dacia Sandero Stepway marka aracım 03.05.2024 tarihinde yolda seyir halindeyken gösterge panelinde 'Motor Hasar Riski' ve 'Egzoz Emisyon Kontrol Ettirin' uyarıları belirdi. Bunun üzerine hemen en yakın sokağa park ederek Renault servisini aradım ve yaşadığım problemi aktardım. Servis yetkilileri, aracımın garantisi devam ettiğinden ve garantinin geçerliliğini korumak adına Renault yol yardım numarasını vererek, aracımın çekici ile en yakın servise taşınacağını ifade ettiler. Aracım, Renault'a ait yol yardım hizmetiyle Kıyı Otomotive götürüldü. Birkaç gün sonrasında servisten bir telefon alarak, aracın fren sistemine ait bir arıza sebebiyle uyarı panelinin aktive olduğunu ve bu durumu Renault servisine ilettiklerini öğrendim. Ertesi gün aynı servis görevlisi, aracıma 4 ay önce yerleştirdiğim paspasların fren pedalına baskı yaparak, gaz ve fren pedallarının aynı anda kullanılmasına sebep olabileceğini ve bu durumun arızaya yol açmış olabileceğini belirtti. Bu nedenle hatanın kullanıcı kaynaklı olduğunu ve yol yardım hizmetinin 2000₺ tutarındaki ücretini ödemem gerektiğini söylediler. Ancak ben bu ödemeyi yapmak istemiyorum. Paspasları aylar önce aracıma yerleştirdim ve eğer gerçekten bir sorun teşkil ediyor olsaydı, bu problem çok daha önceden meydana gelmiş olmalıydı. Ayrıca, bir gün önceki aramamda bu sorunun paspaslarla ilgili olabileceği konusu neden gündeme getirilmedi? Aracın çalışır durumda olduğunu ve gerekirse servise kendim götürebileceğimi belirtmeme rağmen, servis görevlisi bunu kabul etmedi. Kendi imkanlarımla aracı servise götürmem halinde garanti kapsamının dışında kalacağını ifade etti. Yaptığım araştırmalara göre, bu markaya ait araçlarda sıkça rastlanan bir kronik hatanın olduğunu ve genellikle bu hatanın bilgisayar yardımıyla giderildiğini öğrendim. Yol yardım hizmetinin faturasının haksız yere bize yansıtıldığını düşünüyorum. Hatalı olduğumu düşündüğüm hiçbir nokta bulunmamaktadır. Yetkililerden en kısa sürede geri dönüş bekliyorum.

08 Mayıs 2024 08:36 (Şikayetten 14 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

Berivan
09 Aralık 2024 16:52

Sıkıntı neymiş aracın

Atakan sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki Aracımın Motor Arızası Sonrası Birebir Değişim Talebim Reddedildi

Atakan
02 Ekim 20:15