Dacia "0-sıfır " Araç Denilip Kusurlu Aracın Tarafıma Satılması

Neslihan
13 Temmuz 2024 11:23

Dacia ve Tepretoğulları tarafımı mağdur etmiştir. Zorluklarla biriktirip üzerine kredi çekerek Mayıs ayında aldığım “0” araç (Dacia Sandero Stepway) daha ilk günde tpw arızası, fren sistemi arızası, elektrik arızası, motor arızası gibi çeşitli arızalar verdi. Daha ilk gün yetkili servise gitti, yazılımsal ama düzelttik denilip araç tarafıma teslim edildi. Devamında da 2 kere daha aynı arızaları vermeye devam etti. Trafikte hem kendi can güvenliğim hem de trafikteki diğer insanların can güvenliği için risk oluşturmaktadır. En sonuncu arızada bu aracın kusurlu olduğunu bildirip yeni araç talep ettim. Aracımı ise 09.07.2024 Salı günü Tepretoğulları’na teslim edip hem Tepretoğulları’na hem de Dacia’ya yeni araç talebimi ilettim. Ancak Dacia müşteri hizmetlerini aradığımda yeni araç talebiniz olumsuz dendi. Binbir zorlukla aldığım “0” araç kusurlu çıktı ancak hiçbir şekilde yeni araç vermeye sıcak bakmıyorlar. Çok açıktır ki bu araç kusurludur. Yeni araç talep ettiğimde ise aracı kontrol edeceğiz (daha kaç kere kontrol edeceklerse), dönüş yapacağız diye belirtip oyalıyorlar ve aracın onarımı ile ilgili konuda ısrarcıdırlar. Bu araç tam 3 kere onlara gitti hala kendileri bile sorunu çözemiyorlar. Kaldı ki araçta bir şey değişse yüksek ihtimal beyin değişecek araçta sök tak işlemi muhakkak olacaktır. Bu süreçleri bilirsiniz. Neden benim “0” parası verdiğim araç, işlem görmüş hasarlı araç sınıfında olsun? Bunu hanginiz kabul edersiniz? Bu kusurlu sattığınız aracı kesinlikle kabul etmiyorum. Yeni araç talep ediyorum. Eğer ısrarcı olunursa gerekli tüm haklarımı kullanacağımı gereken makamlara bildireceğim. Buradan da belirtmek isterim. Bunları buradan yazıyorum ki herkes bu yaşananları görüp ona göre değerlendirsin. Büyük firma olabilirler ama asla çözüm odaklı değiller. Kusurlu aracı bana sattıkları yetmiyor gibi kusurlu ve onarımlı araç yapıp bana kabul ettirmeye çalışıyorlar.

16 Temmuz 2024 12:31 (Şikayetten 3 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

Onur
Onur

Merhaba. Aynı sorun bende de var. Bende de aynı uyarıları verdi ara. Sonra servise gitti. Aküden dendi. Akü şarj edildi ancak 4 gün sonra bu sefer araç hiç çalışmadı. Yine servise gitti. Bu sefer aküyü değiştirdiler. Hiçbir sorun yok gelin teslim edelim dediler aracınızı. Gittik ancak adamların gözü önünde yine çalışmadı araç. Şimdi arızayı arıyorlar.

Ertuğrul
Ertuğrul

Sorununuz çözüldü mü? Bayi arabanın arkasında durdu mu?

Park Halindeyken Patlayan Cam İçin Garanti Mağduriyeti

Baran