Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Satın Aldığımı Sıfır Citroen Araçta Eksik Donanım Var

17 Kasım 2023 13:28

29 Eylül 2023'te Citroen c4 benzinli shine bold aracım için proforma faturasının tamamına yakınını ödedim. Aracım 9 Kasım tarihinde çiziklerle teslim edildi. Çizikler karşılığında bir indirim yapıldı. Sonrasında aracı teslim aldım. Ancak shine bold pakette belirtilen 'adaptif hız kontrolü' aracımda bulunmadığını fark ettim. Konuyu stellantıs Türkiye müşteri hizmetlerine ilettim. Aracımın geri alınması ve ayıplı ürün satma konusunda zararımın karşılanması konusunda talepte bulundum. 17 Kasım 2023 tarihi itibarıyla bir cevap alabilmiş değilim.

profile profile
21 Kasım 2023 12:13

Genel merkez, şikayetim için üzerine aradılar. Eksik gelen donanım için ücretsiz 2 bakim teklif ettiler. Bu gelişme üzerine yazılı olarak değer kaybı için ücret iadesi talebinde bulundum. Eğer bir sonuç çıkmaz ise Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım.

14 Aralık 2023 10:49

Mahkemeye başvurdum. Bilirkişiye yönlendirdiler. 2 hafta geçti ancak Stelantis bir geri dönüşte bulunmadı.

09 Ocak 2024 20:20

Ekim 2023'de Adaptif kontrol özelliği çıkmayan aracım hakkında arabulucu sürecinde Stellantis şirketi bir teklif ile gelmedi. Tüketici Mahkemesi'ne başvuruda bulunacağım. Buradan gelişmeleri paylaşacağım. Ocak 2024

17 Ocak 2025 01:41

Tüketici Mahkemesi'ne açtığım dava mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Stellantis grubu, web üzerindeki broşürde, C4 araçların "adaptif hız kontrol" özelliğinin 1 Ekim 2023 ve sonrası üretilen araçlarda olduğunu belirten bir yazı koymuşlar. Satın aldığım C4 "Shine Bold" aracım 15 Eylül 2023 tarihinde üretilmiş. Tüketici Mahkemesi, distribütör firmanın müşteriyi yeterli bir bilgilendirme yaptığını tespit ederek talebimi reddettiler. Citroen Değer Otomotiv ve aracı bana satan yetkili kişi (S***  K*** ) satış esnasından "Shine Bold" paketin içinde "adaptif hız kontrol" özelliğinin standart olduğunu belirtmişti. Değer Otomotiv Müşteri hizmetleri sorumluluğun Stellantis grubunda olduğunu belirterek bir çözüm getirmiyorlar. Bu deneyimimi diğer tüketicilere faydası olması ümidi ile paylaşıyorum.

Ali
Ali

Zaman kaybetmeden başvuru yapınız aynı şekilde mağdur edildim ve 4 ay oyalandım yazılım gelecek adı altında. Ticaret ve sanayi Bakanlığına şikayette bulunacağım kesin olarak donanım eksikleri giderilecek mi sorusuna net bir ifadeyle olumsuz cevap geldi ve ilgili işlemleri başlattım. Çünkü araç yüklü bir meblağda ve mahkeme öncesi arabuluculuk şartı geldiği için ekstra zaman kaybı yaşatıyor ve görüşmeden tatmin edici bir sonuç çıkması zor.

Sinan

Tüketici Mahkemesi sürecinizde bir gelişme oldu mu?

Citroen C4x Eksik Donanım, Ekran Kararma, Şerit Takip Sorunu

21 Kasım 2023 11:34

Citroen C4 Shine Eksik Donanım Sorunu

Aygün
08 Şubat 2024 04:47

Citroen Marka Sıfır Km Aracım Teslim Edilmedi.

Serkan
04 Eylül 2023 16:30