Citroen Onarım Süresi Mağdur Ediyor

Fatih
02 Mayıs 2024 11:25

22 Mart 2024 tarihinde oluşan tek taraflı maddi hasarlı kaza sonrasında kaskolu aracımı tamiri amacıyla Citroen Erzurum Sönmezer yetkili servisine çekici marifetiyle teslim ettim. Kasko dosya açılışı, eksper ataması, rapor oluşturulması ve sigorta şirketinin onay vermesi neticesinde tamir süreci başladı. Yetkili servis aracın tamiri için gerekli parçalar için stok kontrolü yaptı. Ve elde bulunmayan parçalar için Fransa'ya sipariş verileceği ve parçaların gelmesinin 2,5- 3 ay süreceği tarafıma bildirildi.

Bu sürenin uzunluğu sebebiyle mağdur olacağımdan dolayı Citroen müşteri hizmetlerini arayarak ikame araç talebinde bulundum. Müşteri temsilcisi böyle bir hizmetlerinin olmadığı ikame araç veremeyeceklerini tarafıma bildirdi.

Netice olarak; 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanununu hükümlerine göre tamir süresinin üst sınırı 30 iş günü olarak belirlenmiş ve aşılması durumunda tarafıma maddi ve manevi tazminat talep etme hakkı vermektedir. Stok bulundurmadan müşteriyi mağdur eden Citroen'e göre zamanında tamirini gerçekleştirmediği araç için vereceği araç bir hizmet iken gerçekte bu bir haktır. Avrupa ülkelerinde bu hakkı kullandırma noktasında Citroen gerekeni yaparken Türkiye'de süreci tüketiciyi mağdur etmeyi tercih etmektedir.

Citroen tarafından, aracımın tamiri sürecince ikame araç verilmesini talep ediyorum. Aksi halde tüm yasal haklarımı kullanacağımı bu platform aracılığıyla bildiriyorum.

profile profile

Kamil
Kamil

4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanununu hükümlerine göre tamir süresinin üst sınırı 30 iş günü olarak belirlenmiş ve aşılması durumunda tarafıma maddi ve manevi tazminat talep etme hakkı vermektedir. Bununla ilgili bir işlem yaptınız mı?

Gürhan sonuçtan hiç memnun değil

Gürhan
24 Haziran 2023 14:48
Neslihan sonuçtan hiç memnun değil

Neslihan
01 Nisan 2024 17:07