Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Citroen E-C4 Menzil Sorunu

Citroen E-C4 Menzil Sorunu
02 Şubat 2024 11:17

Yaklaşık 1 ay önce 2 arkadaş Citroen E-C4 elektrikli araba satın aldık. Arabayı satın alırken karma menzilinin 350 km olduğu söylendi ve katalog değeri ortama menzil 350 km ve şehir içi menzil ise 468 km vermektedir. Yaklaşık 2 sene başka bir elektrikli araç kullanma tecrübem bulunmaktadır. Elektrikli araçların kullanım ve hava şartlarına bağlı olarak menzilinin artıp azaldığını çok iyi bilen birisiyim. Ancak bu araç bahsedilen menzilin ancak yarsını veriyor. Aracın gideceği menzil sürekli 2km olarak düşüm yapıyor, hatta o kadar ki evimin garajından evin önüne aracı çıkartırken menzil 2km düşüyor.

Bu olayı satış temsilcisine yazdım dönüş olmadı, müşteri danışmanına bahsettim çok basit bir şekilde kullanım ve hava şartlarına bağladılar. Aracın menzili her hava şartında ve her kullanım şeklinde 2km olarak düşüyor bu menzilin yarısı demektir, Gerçekten herhangi bir hava şartında ve kullanım düzeyinde bu aracın menzili 175km'dir. İnsanları elektrikli araç alırken gerçek menzillerden bahsetmiyorlar.

profile profile profile

Yorumlar (5)

İlker
İlker

2025 E-C4X aracım var. Ev iş arası yaklaşık 55 km. Ve şehirler arası rampa çıkıp inmeli bir yol. Yazın 400 e yakın gidiyordu. Şimdi ise 13Kwh ortalama ile 365 km civarı gidiyorum. Aslında 54 kwh bataryası var Ort. 13 kwh ile yine 400 menzil olması gerekirdi. Ama 365 -380 arası değişiyor. Eco mod, 90 km hız sabitleyerek kalorifer veya klima açmadan Tüm yokuş inişlerinde b (rejenerasyon) aktif Aşırı tatmin edici değil ama benzer menzili giden farklı marka araçlardan 500 bin tl daha uygun olduğu için bir şey diyemiyorum.

Serdar
Serdar

Bende 4 aydır ayını arabayı kullanıyorum. Aynı sorun bende de var. Arabayaı otobanda 78 km hız sabitleyici ve rejenaratif frenleme açıkken 55 km kullandım. Bataryadan 110 km düştü. Bunun Tüketici Mahkemesi'ne başvurup delil tespitinde bulunmak gerekiyor. Ayrıca şehir içinde 480 km değil 300 km bile yol yapamıyorsunuz.

Hakan

C4 almayı düşünüyorum. Ancak buradaki şikayet korkutuyor menzilin son durumu nedir acaba bh konuda yardımcı olur musunuz

Emre
Emre

115 KW motora 54 KW bataryalı versiyona sahibim. Kullanıcı yanlış yorumluyor. Baktığı yerdeki tahmini gideceği km'yi gösteren alan. Sağlıklı bir ölçüm için %100 şarj edip km yi kendisi tutmalı. Ben şehir içi 420 şehir dışı 300 km menzil alıyorum. Kişinin söylediği 175 km menzilin bu arabayla uzaktan yakından alakası yok. Yanlış yerden bakıp hesaplıyor.

Hakan

Aracın Ortama menzili 350km olarak satılıyor bu demek oluyor ki şehir içinde daha uzun mesafe yol kat edebilirsiniz. Ancak araç menzili sürekli olarak 2şer kilometre olarak düşüyor.%100 şarjda 350 km gösteren araç 2 şer 2 şer düşünce menzil 175km oluyor. Bu eksi tarafı aracın ancak konforu ve sürüşü güzel bir de aracın klimasını çalıştırmaz isen 175km olarak bahsetmiş olduğum menzil 200-250kmleri görür

Citroen EC-4 Elektrik Menzil Problemi

Ersoy
02 Şubat 2024 11:26
Citroen EC-4 Elektrik Menzil Problemi
Sibel sonuçtan hiç memnun değil

Citroen Elektrikli Araçta Batarya Menzil Kaybı Sorunu

Sibel