Buzlu Turizm Evcil Hayvanım Otobüse Alınmadı

Buzlu Turizm Evcil Hayvanım Otobüse Alınmadı
30 Eylül 2024 10:39

Buzlu Otobüs Firması'ndan 30 Eylül 10:00 sefer sayılı bilet aldım. Otobüse geldiğimde, kapalı kilitli bir kutuda kedim olmasına rağmen firmanın asla hayvanları otobüs içerisinde taşımadığını, ancak bagaja koyduğumuz takdirde otobüse binebileceğimizi söylediler. Kedimin karnesi, çipi ve bütün aşıları mevcut, aynı zamanda bunları seyahat esnasında da yanımda bulunduruyorum. Muavine göstermeme rağmen firmanın kuralını çiğneyemeyeceğini, kendisine söylenileni yapması gerektiğini söylediği için otobüse alınmadık.
Başta Buzlu Otobüs Firması olmak üzere bu kuralı uygulayan bütün firmaların içleri rahat bir şekilde insanlık dışı (bagaja yaşayan bir canlıyı tıkmak) eylemi kabul etmelerini kınıyorum. Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ne göre; "Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında, hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir."

05 Temmuz 2024 20:27
Buzlu Turizm Evcil Hayvanı Kabul Etmiyor!
Buzlu Turizm Evcil Hayvanı Kabul Etmiyor!

11 Ağustos 2024 04:01
Buzlu Turizm Firması Şoförünün Saygısız Ve Tehlikeli Davranışları
Buzlu Turizm Firması Şoförünün Saygısız Ve Tehlikeli Davranışları
Nur sonuçtan hiç memnun değil

Buzlu Turizm Evcil Hayvanımla Yolculukta Yaşadığım Sorunlar ve Personel Davranışları

22 Mayıs 2025 15:05
Hazal sonuçtan hiç memnun değil

30 Ağustos 2025 03:07
Berkay sonuçtan hiç memnun değil

13 Nisan 2025 23:51