Hayrullah sonuçtan çok memnun

Bursa Metrosunda Troy Kart Krizi Ve Zorlayıcı Ödeme Süreci

Bursa Metrosunda Troy Kart Krizi Ve Zorlayıcı Ödeme Süreci
13 Ekim 2024 19:07

07/10/2024 tarihinde Bursa'ya gelmem nedeniyle metroya binmek içi Beşevler metrosundan Bursa kart satan makinelerden kart aldım saat 12:30 da 100 TL ödedim 80 TL kart bedeli ilave olarak 100 TL daha ödeme yaptım. Kartım içerisinde 120 TL var. Ancak 5 dakika önce makineden aldığım kart çalışmadı görevlilere durumu izah ettim kartınız eski ya da yıpranmış olabilir diyerek dalga geçtiler. Kendileri de gördü. Kartın çalışmadığını kredi kart ile geçiş yapmamı söylediler. Vakıf kart ile geçmeye çalıştım yine geçemedim. Sonradan öğrendim. Benim kredi kartım Türkiye'nin alt yapısının yaptığı Troy kart Visa ve mastercard dışında kart geçişinin olmadığını da öğrenmiş bulundum. Görevli sanal kart oluşturup bu şekilde geçebileceğimi dile getirdi. İnternetim de bitti. Bu şikayetimi de evdeki internet ten yazıyorum. Görevli bu sefer elinizde nakit 20 TL varsa birine verin. 3. Şahsın şartı ile geçiş yapmamı dile getirdi. Cebimde 200 TL var parayı bozdurmak için dükkan büfe gezmeye başladım. Yarım saat sonra parayı bozdurdum ve vatandaşın birine 20 TL vererek Bursa metrosuna 2 saat sonra binmiş oldum. Bu durumu Bursa kart şikayet hattına bildirsem dahi 10 iş günü içerisinde dönüş yapacaklarını belirttiler. Has Bursa'dayım eski usul elden ödeme yaparak metroya binmeye çalışıyorum. Bursa kart yetkilerine sesleniyorum. Neden Türkiye'nin banka altyapısını kullanana 20 milyon Troy kartlılar Bursa metrosuna binemiyoruz.
İkincisi çalışan ve aktif Bursa kartını nereden almam lazım. Her metro ya binmek istediğimde cebimde 20 TL bulundurmam lazım ve 3. Bir şahsa parayı vererek metroya biniyorum tabi bu arada parayı ilk başta kimse kabul etmiyor sahte olabilir. Düşüncesi ile her metroya binme sürem yukarıdaki sebeplerden dolayı minimumu 1 saat 2 saat arasında geçiyor. Bursa metrosuna normal bir şekilde binmek için ne yapmalıyım. Lütfen yardımcı olun numaramı yazıyorum Hayrullah 0533*****75

14 Ekim 2024 09:28 (Şikayetten 14 saat sonra)

Değerli Yolcumuz Başvurunuz 1806978 Numarası ile kayıt altına alınmıştır. Mersis No:0191008428600010

14 Ekim 2024 09:31

Şu ana kadar 4/5 defa çağrı merkezinizi aradım. BURULAŞ merkez ofisine gitmem gerektiğini söylüyorlar. Ama nasıl gideceğimi söylemiyorlar. Çözüm üretin lütfen bu sadece yazıya cevap vermek için bir geçiştirme yapmayın

14 Ekim 2024 19:00
14 Ekim 2024 20:50

Benim işim beşevler ve odunluk arasında metroya binemediğim için yürümek zorunda kalıyorum. Beşevler metrosundan Şehreküstü metroya nasıl gitmem gerektiğini de yazar mısınız. Komiksiniz. Ben otobüse ve metroya sizden aldığım kart nedeniyle binemiyorum. Beşevler metrodan Şehreküstü metroya tek seçenek var Taksi onun parası da 200 TL tutar. Peki taksi ile geldiğimde taksi bedelini ödeyecek mi BURULAŞ. Herkesin durumu var mı yok mu bilmiyor. Lütfen başka bir yöntem söyleyin. Sayın yetkililer. Sizin hatanız yüzüne ben neden taksi parası ödemek zorundayım.

16 Ekim 2024 17:49

Merhaba benim sorunumu hala BURULAŞ çözmedi. Lütfen yardımcı olun. Benim kartımın aktif hale gelmesini talep ediyorum

17 Ekim 2024 08:45

Değerli Yolcumuz Başvurunuz 1810649 Numarası ile kayıt altına alınmıştır. Mersis No:0191008428600010

17 Ekim 2024 09:26

Değerli BURULAŞ yetkilileri Benim sorunumu kayıt altına almakla çözülmüyor. Şu ana kadar aynı konu ile ilgili 5 defa kayıt altına alınıyor. Ancak kendi kendinize sorun çözüldü diyerek buradan ya da SMS ile cevap veriyorsunuz. Benim sorunum kartımı kullandığım zaman çözülecek. Bu çözüm olana dek sosyal medya ve şikayet var platformunda kusura bakmayın hakkımı arayacağım

17 Ekim 2024 11:14
17 Ekim 2024 13:47

Merhabalar, bu kayıt altına alınan 6. Başvurum Aynı şekilde şehreküstü 13. Hizmet masasına gitmem için yönlendiriyorsunuz. Sizden aldığım kart ile otobüs ve Metroya binemiyorum. Nasıl gelebilirim lütfen yardımcı olabilir misiniz. Lütfen şehreküstü merkezinize yönlendirme yapmakla benim için çözüm üretilmiyor, Sadece Şikayet var platformunda olumsuz yorum almamak adına yazılan geçici cevap yazmayın, İsterseniz şöyle yapalım kartı karşı ödemeli olarak adres verin adresinize göndereyim gerekli incelemeleri yaptıktan sonra benim adresime gönderebilirsiniz. Bu daha güzel bir çözüm, Benim kartım olmadan Şehreküstü merkezinize nasıl geleceğim, Gelemem, Taksi param da yok, sizin hatanız yüzüne ben neden taksi parası ödemeliyim.

17 Ekim 2024 16:32

Değerli Yolcumuz Başvurunuz 1811259 Numarası ile kayıt altına alınmıştır. Mersis No:0191008428600010

18 Ekim 2024 10:48

Toplamda 7 adet kayıt oluştu hala sonuç yok, müşteri hizmetleri kayıt alıyor, 1 gün sonra Şehreküstü şubesine gelmeniz halinde işleminiz sonuçlanacak diyor ve şikayeti kapatıyorlar. Bende bursakart çalışmadan otobüs ve metroya binemediğimi defalarca söyledim yine yazıyorum. Beşevler'de şehreküstüye nasıl gidebilirim.

18 Ekim 2024 14:43

Değerli Yolcumuz 1811259 numaralı başvurunuz sonuçlanmıştır. Öncelikle yaşadığınız olumsuzluk nedeniyle üzüntümüzü iletiriz. Sizi 18. 10. 2024 tarihinde telefon ile arayıp, yapılacak işlem ile ilgili tarafınıza bilgi aktardığımızı bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla. Mersis No:0191008428600010

22 Ekim 2024 17:12

Sefa
Sefa

Troy kartlarla işleme yükleme yapamıyorum bu sorunu giderin lütfen

08 Ekim 2024 23:25

BURULAŞ Bursakart Abonman NFC Bozukluğu