BTCTURK Güvenlik Mekanizması Mağduriyeti

13 Aralık 2024 17:57

BTCTURK hesap koruma sistemi yazılım bilmeyen insanlar tarafından tasarlanmış.

BTCTURK'e 20 gün aradan sonra giriş yaptım. İki aşamalı doğrulama ile giriş yapıldı. Bunlardan 1 si SMS doğrulama olarak her girişte zorunlu. Bunu biliyorum. Mail doğrulama ise farklı cihazdan giriş yapıldığında gerçekleşir. Ve kripto işlemlerinde yeni adres ekleme işlemini 6 saat pasifize eder. Bunu yaşadıktan sonra PC yi kapatmadım ve BTCTURK'ten çıkış yaptım. 24 saatten kısa bir süre sonra hiç kapatılmamış PC den tekrar giriş yapmak istediğimde sadece SMS doğrulama ile giriş yapmam gerekirken tekrar mail doğrulama ile giriş yaptım ve yeni den 6 saatlik sözde bizim güvenliğimiz adına devreye giren bir koruma mekanizması yeniden devreye girdi. Ve ben yeniden 6 saatlik bir bekleme süresine girdim.
Canlı destek ile yazışmalarımızda bir çözüm alamadığım gibi nihayetinde PC başında 6 saat bekleyerek bu sorunu çözeceğim konusunda uzlaştık.
Aferin BTCTURK yazılımcıları. İki satır kod ile çerez kontrolü yerine mc IP kontrolü yapsanız bunları kimseye yaşatmayacaksınız. Ya da bu tür durumlarda müşteri ile sesli ya da görüntülü görüşme ile bu süreci atlayacak bir mekanizma yapmıyorsunuz.
O zaman siz art niyet taşıyan bir kurum algısını biz kullanıcılarda yaratıyorsunuz. Çünkü diğer seçenek sizin bizi; fani, teknoloji özürlü, cehaleti ile yaşamaya çalışan insanlar olarak gördüğünüzü düşüneceğim.  Bizim yerimize bizim hesabımızı koruyarak 6 saat beklettiğiniz için çok teşekkür ederiz size. Müthiş başarılısınız. Bizde sizin gördüğünüz teknoloji özürlü faniler olarak farklı kurumlar ile çalışmayı tercih ettiğimizde bize kızmayın. Elbet eninde sonunda bizim zekamız ile alay eden ve kendimizi özürlü hissettirmeyen bir kurum bulacağız.

profile profile profile
13 Aralık 2024 18:25 (Şikayetten 27 dakika sonra)
15 Nisan 2025 20:29

Cevaptan anlaşıldığı üzere; canlı destek ekibinde ki okuduğunu anlamayan insanlar bu platformdaki şikayetlere de cevap yazıyorlar. Bakın sayın yetkili kardeşim. Bir çok e-ticaret sitesi kripto ile ödeme yapmak istediğinizde; ödeme aracı olarak (((bankaların yaptığı gibi) ) ) third party yazılımlar ile güvenlik sağlayan aracı kurumlara yönlendiriyor. Burada size sürekli değişen (((sabit olmayan) ) ) bir adres veriyor ve ortalama 3 dakika kadar bu adres geçerli. Buraya kadar kurumunuzdaki okuduğunu anlamayanlara video ile göstererek anlatabilirim. Lütfen anlamadıysanız bir bilene danışın. Kurumunuzun sistemindeki akla ziyan yapılanmanın yarattığı problem bundan sonra başlıyor. Siz herkes mobil cihazından BTC Türk uygulaması ile yapılsın istiyor ve buna zorluyor olabilirsiniz. Ama ben PC kullanmak zorundayım. Smart phone kullanmak zorunda değilim. Problem açıklaması: Siz her girişte yeni adres ekleme için 6 saat bekleme zorunluluğunu getirdiğinizde ödeme için 6 saat bekliyoruz. Ancak gerçek Problem bu beklemenin sonunda yeni adres eklemek için SMS ile adresi de onaylamak zorunda olmamız. Çünkü bu SMS 3 dakika içinde gelmiyor. Siz her şeye katlanan insanlara 3 dakika da SMS bile gönderemiyorsunuz. Ve bütün bu eziyeti sözde bizim güvenliğimiz için yapıyorsunuz. Üstelik bizim de buna inanmamızı bekliyorsunuz. Kurum olarak siz yazılımcılarınızın esiri olmuşsunuz... Biz aptalız ve yazılım bilmiyoruz. Güvenlik nedir bilmiyoruz. Ben sizi değiştirdim. Gerisini sizin düşünmeniz lazım

Özgür
Özgür

Özellikle yapılıyor büyük ihtimalle. Amaç, farklı adreslere para çıkışını yavaşlatmak. Bu da maddi sorunlar yaşadıklarına işaret olabilir. Bu kadar kalitesiz yazılımcılarla çalıştıklarını varsaymak mantıksız. Kasıt var.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

BTCTURK Kimlik Güncelleme Sürecinde Yaşanan Karmaşa Ve Güven Sorunu

Ahmet