Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

İthalatçı Bilkom Ben İthal Ederim Başka Bir Şeye Karışmam Diyor.

08 Mayıs 2024 10:55

Hypergear marka kulaklığımı, Bilkom'un yönlendirmesiyle alt servisi olan Providyo servise gönderdim. Providyo servis, herhangi bir şekilde tarafımla görüşme sağlamadan, kulaklığın ücret iadesini satın aldığım firmadan alabileceğimi belirtti. Ancak 8 ay önce aldığım kulaklığın fiyatı şu anda üç katı durumda. Providyo, ellerinde stok olmadığını ve stoklu çalışmadıklarını belirterek değişim yapamadıklarını söyledi. Aradığımda ise dosyanın kapatıldığından dolayı herhangi bir işlem yapamadıklarını ifade ettiler. Benim problemin tek çözüm kaynağının satıcı BİM olduğu söyleniyor. Ancak BİM, fatura bedelini ödese bile, kulaklığımın sadece üçte birine sahip olabiliyorum. Anladığım kadarıyla, ithalatçıda cihazın stoğu olmasına rağmen yokuşa sürülüyorum. Halbuki tüketici kanunu, garanti belgesinde de yazıldığı üzere, isterse satıcıdan isterse ithalatçıdan ürünün değişimini veya ayıp oranında indirim isteyebilir şeklinde belirtmiş. Buna rağmen Bilkom, benim BİM'e gitmemi, BİM'den iademi almamı ya da değişim talebinde bulunmamı söylüyor. BİM, bu ürünle ilgili bu söylediklerinden herhangi birini kabul ederse, mağaza yetkili birime iletecek. Devamlı satmadığı bir ürün olduğu için, tek bir kulaklık için mağaza bölge müdürlüğüne, bölge müdürlüğü genel temsilciliğe, Türkiye sorumlusuna oradan Bilkom'a fatura kesilecek. Bilkom, ürünü BİM'e gönderecek; BİM, tekrar bölge müdürlüğüne, il mağazaya ve mağaza bana ulaştıracak. Tahminime göre, eğer olursa, yaklaşık 7-8 aylık bir süreç içerisinde işlemlerin tamamlanacağını değerlendiriyorum. Arada herhangi bir aksaklık ya da eksiklik olmazsa ve her şey tam olarak yaşandığı varsayımından hareketle, tabii ki el kadar bir kulaklığın yoğurt kovalarının içinde, patates soğan kasalarının arasında, tuvalet kağıtlarının içinde kaybolmama ihtimali insanı düşündürmüyor değil. Anlamadığım bir nokta da, nasıl bir ithalatçı ürünün arkasında duramıyor. Yeri gelmişken, daha önce başıma gelen bir olayı belirtmek istiyorum. Hepsiburada'dan almış olduğum Reeder marka telefon arıza yaptığında, sorgusuz sualsiz bir biçimde bayi tarafından yenisi ile değiştirildi ve fatura kesildi. Fatura bedelinin 0 TL olarak aktarıldığını belirtmek isterim. Bunu şunun için söyledim; Bilkom, eğer bana yeni bir ürün gönderirse, bunun faturalandırılamayacağını ya da sahte işlem olacağını belirtiyor ki bu komik bir durum. Halbuki faturalandırılabilir, faturanın yüzde yüz oranında indirim düzenlenir, yüzde 20 KDV de sıfır olur. Total eşittir sıfır olur ve gayet de resmi olur. Ancak iş yokuşa sürülmek isteniyorsa, orası başka bir konu.

ithalatci-bilkom-ben-ithal-ederim-baska-bir-seye-karismam-diyor-1.pdf

Providyo Ve Bilkom Un İlgisiz Garanti Süreci

Yiğithan
06 Eylül 2024 00:03

07 Mayıs 2024 16:44
providyo-ve-bilkom-musteri-magduriyeti-yaratiyor-3.pdf
providyo-ve-bilkom-musteri-magduriyeti-yaratiyor-2.docx
providyo-ve-bilkom-musteri-magduriyeti-yaratiyor-1.pdf
Eren sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki Razer Kulaklığım İçin Bilkom Ve Providyo Arasında Mağdur Ediliyorum

15 Eylül 2025 22:12
garanti-kapsamindaki-razer-kulakligim-icin-bilkom-ve-providyo-arasinda-magdur-ediliyorum-6.jpg
garanti-kapsamindaki-razer-kulakligim-icin-bilkom-ve-providyo-arasinda-magdur-ediliyorum-4.jpg
garanti-kapsamindaki-razer-kulakligim-icin-bilkom-ve-providyo-arasinda-magdur-ediliyorum-3.jpg
garanti-kapsamindaki-razer-kulakligim-icin-bilkom-ve-providyo-arasinda-magdur-ediliyorum-2.jpg
garanti-kapsamindaki-razer-kulakligim-icin-bilkom-ve-providyo-arasinda-magdur-ediliyorum-1.jpg

Razer Kulaklık Pedleri İçin Yedek Parça Ve Servis Desteği Sorunu

Alican