Beydağı Turizmin 5 Dakikalık Bir Namaza Müsamaha Göstermemesi.

Beydağı Turizmin 5 Dakikalık Bir Namaza Müsamaha Göstermemesi.
21 Ekim 2023 23:507.898

13 Ekim 2023 cuma günü saat 18.00'de memleketim olan Malatya'dan ikametim olan Bursa'ya Beydağı Turizm44 ABT244 plakalı otobüs ile yolculuk yapacaktım. Akşam namazı da tam saat 18.00'e denk geliyordu. Namaza hazırdım, otobüsün kalkmasına 5 dakika vardı ve bagajlar henüz yerdeydi. Otobüs şoförüne, terminaldeki mescitte 5 dakika içinde namazımı kılıp gelebileceğimi söyledim. Öyle de yaptım, sadece farzını kılarak otobüse geldiğimde saat 18.05 olmuştu. Otobüs perondan yeni çıkmıştı.

Ben otobüse binerken hem dışarıdaki firma yetkililerinden, hem de iki şoför ve muavinden sözlü hakaretler ve sataşmalarla karşılaştım. Duymadığım söz kalmamıştı. Neredeyse darp edilecektim. Kendimi savunmama bile fırsat vermediler. Konuşma haydi diyerek yerime geçmemi söyleyerek beni azarladılar.

İçeri girdiğimde de bunlardan cesaret alan bazı namaz karşıtı insancıklar da onlardan aşağı kalmamıştı ve sataşmış ve hakaret etmişlerdi. Onları 5 dakika da olsa neden bekletmişim, kul hakkına girmişim. Fakat ne acıdır ki koca otobüste, normalde namaz kılan insanlar akşam namazını kılmadan yollarına devam etmiş, beni bir kişi bile desteklememişti.

Halbuki namaz, herkesin yaratılışının gayesiydi ve savaşta bile terkedilemezdi, 5 dakikalık bir süreye feda edilemezdi.

Hal böyleyken otobüs Gürün'de, Sivrihisar'da mola verdi ve yolcuların sigara içmelerini bekledi. Daha vahimi Eskişehir terminaline saat 6.15'te girdi. 7.00'a kadar tam 45 dakika bekledi. Sorgulayan bazı yolculara da erken gelmişiz diyerek yeni yolcu beklediler. Nihayet birkaç yolcu alarak saat 19.00'da Eskişehir terminalinden çıkış yaptı. Terminal giriş çıkış kayıtlarına bakılabilir.

Sonuç olarak bu durumdan; gerek gençliğinden beri namazını kılan biri olarak, gerekse bu vatana binlerce teknik eleman kazandırmış 63 yaşında bir teknik emekli öğretmen olarak ziyadesiyle rencide olmuş durumdayım. Ayrıca belirtmeliyim ki, memleketini seven, Beydağı Turizm'e üyeliği bulunan bir Malatyalı olarak bu hadise bendeki Malatya sevgisini, yılların Beydağı sevgisini aynen Malatya depremi gibi yıktı geçti. Yetkililerin bu duruma gereken ilgiyi ve uyarıyı göstermelerini bekliyorum.

Yüzüncüyıl Mahallesi, 416. Sokak No: 37, M**** P****
Daire 5, Safa Sitesi C Blok, Nilüfer/Bursa
Emekli Makine Teknik Öğretmeni
e-mail: m*******@hotmail.com
Tel: 0 50*********45

26 Ekim 2023 17:27

Neden yalan söylüyorsunuz bende o otobüsteydim yarım saat geç geldiniz hem namaz diyorsunuz hem yalan konuşuyorsunuz.

Otobüs Firmasının Namaz İçin Beklememesi Mağduriyet Yarattı

Ben İ**** A. 8 Kasım 2024 tarihinde Uludağ otobüs firması ile Ankara'dan Bursa Mustafakemalpaşa'ya yolculuk ederken, yol...

2 Yorum

Namaz Molasında Otobüsümüz Bırakıldı Şoför Ve Yolculardan Hakaret Gördük

4 Mayıs 2025 23:321.679

04.05.2025, 17.30 Bursa-Maraş otobüsünde yolculuk yapmaktayız. Araç Eskişehir'de mola verdi. Muavin saat 20.00 da aracın...

2 Destek

Metro Turizm Yalancı Saygısız Personel

14 Nisan 2024 09:59378

Eskişehir'den Metro Turizm ile Bursa'ya gidiyordum. 14 Nisan sabahı 08:15 otobüsüne bilet almıştım. Otogara yarım saat ö...