Arda sonuçtan hiç memnun değil

Bakımsız Araç, Kaba Müşteri İlişkileri

18 Ekim 2023 09:47

İlgili firmadan 4 günlük bir kiralama yaptık. Hayatımda yaşadığım en kötü kiralama deneyimini yaşadım. 1 yıldız vermek dahi istemiyorum, ama maalesef daha düşüğünü veremiyoruz. Yaşadıklarımızı özetlemek gerekirse:

- Öncelikle araçları iyi durumda değil. Kiraladığımız aracın sileceklerine su atan pompa çalışmıyordu, aracın temizliği düzgün yapılmamıştı ve en önemlisi rot/balans’ı oldukça bozuktu. Rot/balans’taki bozukluk sebebiyle (daha sonra ziyaret edilen 2 lastikçiden alınan yorumlara istinaden) otoyolda giderken lastiğimiz patladı.

Lastik değişimi için gerekli kriko da araçta tam değildi. Değişim için servis çağırdık, değişim ücretini de kendimiz karşıladık. İşletme sahibi muhtemelen aracın 150 bin kilometresidir kullanılan lastiklerin önce tamir ücretini bizim karşılamamız gerektiğini söyledi, daha sonra lastikçilerden de aldığı yorumlar ertesi buna gerek olmadığını söyledi.

- Stepne lastikle yolumuza devam ettiğimiz ertesi gün, eşimin Google’da işletmeye kötü puan verip yorum yazmasıyla kiralama deneyimimiz başka bir boyuta taşındı. İşletme sahibi, bu yorumları sindiremeyerek öncelikle bize değişik ithamlarda bulundu. Daha sonra sözleşmeyi fesih ettiğini söyleyerek aracı uzaktan kilitledi. Bu işlemi akşam geç saatlerde ve şans eseri tam otele döndüğümüzde gerçekleştirdi. Aksi takdirde adanın saçma bir yerinde akşam vakti araçsız ve ulaşımsız kalacaktık.

- İşletme sahibiyle iletişim kurmaya çalışıp derdimizi anlatmaya çalıştığımızda “Çok uzun yazdınız okumak istemiyorum” gibi profesyonelce (? ) cevaplar aldık. Aracı, lastik patladıktan yaklaşık 27 saat sonra güvenliğimiz için kilitlediğini söyledi. Ben hayatımda müşteri memnuniyetini bu kadar umursamayan bir işletmeyle karşılaşmamıştım.
- Tatilimizi bir şekilde sonlandırıp evimize döndükten sonra, tatile katılan ailemin diğer fertleri de Google üzerinden işletmeye yorum yazdılar. Bundan sonra iş farklı bir boyuta taşındı. İşletme şu an bizi dava etmekle tehdit ediyor. Yorumların gerçek olmadığından bahsediyorlar. Her yorum altına benim ismimi kullanarak cevaplar yazıyorlar.
- Özetlemek gerekirse, işletmenin puanının bu denli yüksek oluşunun nedeninin, düşük puan veren müşterilere karşı gösterdikleri bu tutumdan kaynaklandığını düşünüyorum. İşletmeye önerim, Google üzerinden kendilerine gelen eleştirel yorumları hizmetlerini iyileştirme yönünde kullanmaları. Benim şahsi düşüncem ise, bu şekilde yorum yazanlarla mücadeleye, araçlarına verdikleri özenden daha fazla vakit ayırdıklarıdır.

07 Mayıs 2025 14:35

05 Mart 2024 18:45

Renpaz Renault Yedek Parça Tamir Ve Bakım Fiyaskosu

21 Haziran 2023 19:00

Motolike Motosiklet Servisinden Şikayetçiyim

03 Ağustos 2024 22:24
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Servis Mağduriyeti: Yanlış Parçalar Ve Uzayan Süreç

26 Kasım 2024 19:05