Avmpark Kiler Dolabı Ve Kahve Köşesi

Avmpark Kiler Dolabı Ve Kahve Köşesi
Funda
18 Eylül 2024 14:10

Koçtaş online mağazadan verdiğim 1055151435 numaralı siparişimde avmpark markasi eksik ve fazla başka bir alakasız ürün gönderimi yapılmıştır. Bunu ancak malzemeleri açıp montaj yapmaya çalışırken fark ettik. Montaj hizmeti alıp fazla malzemeyi tasdik ettik. Bazı küçük malzemeler de eksik olduğu için ekstra montaj parası ödemek zorunda kaldık.
Satıcı barkod sistemiyle eksik veya fazla parça gönderimini teyit etti.
Geri gönderim istedi. Hata kabul edip özür dilemek bu kadar mı zor? Ayıplı mal gönderimi yapan ben miyim?
Şimdi demonte edip uğraşacağım fazla parçanın kapından alınmasını istiyorum. Cevap yok. Yanlarına kar kalan montaj için ekstra ödediğim 1000 TL için de şikayetçiyim. Üstelik önceden gelmesi gereken parçalar yeniden gönderileceği için tekrar monte edilmesi lazım. Kendim yapamazsam ustaya tekrar mi para vermeliyim? Benim hatam paketlerini bakmadan gönderen bu şirketten hizmet alıp parayı peşin verip haftalarca bekleyip ürünü ancak elime almışken eksik çıkması mıdır?
Eksikse madem şüphelendiğimde hemen dönüş yapılsaydı montaj hizmetini aceleye getirip para ödemezdim. Kendilerine montaj hizmeti alacağımı hatta kendilerinden almayı talep etmiştim. Ürünün eksik gelmiş olacağını ben nereden bilebilirim.
Şirket karışan kargolama hatasını görmezden gelip sakince fazla kargoyu göndermemi eksik kısmı göndereceğini söylüyor. Ona göre eksik 'gönderilmiş' ürün var kim eksik göndermiş hatayı kim yapmış asla kabul edilmiyor. 'Gönderilmiş' deniyor. Artık insanlar sattığı ürünü tam, ayıpsız, eksiksiz göndermesi için şikayet etmemiz mi gerekiyor.

Hakan
Hakan

Aynısını bana yaptılar. 12 Ekimde sipariş verdim, siteye 07 Kasımda teslim edileceği bilgisi düştü, ancak teslim edilmedi. Bu arada, alternatif kargo adı altında kendi belirledikleri kargo firmasını, ürünün mobilya olması ve taşıma esnasında zarar görmemesi adına, kullandıklarını belirtip, kargo takibini imkansız hale getirdiler. Trendyol a durumu defalarca iletmeme ve müşteri ilişkilerinden talep açmama müteakip, firma kendi kargo firmasını bırakıp, ürünü PTT Kargo'yla gönderdi. 20 Kasım tarihinde sipariş ulaştırıldı, ancak aldığım portmantonun yarısının gönderilmediğini fark ettim. Trendyol ve Firmayla ısrarlı yazışmalarım sonucu, firma eksik parçaların gönderileceğini söyledi. Bu arada suçu kargonun yoğunluğuna ve ağırlık limitlerini aşmak istememelerine attılar. 24 Kasım tarihinde Trendyol sitesini kontrol ederken aynı tarihte siparişin tamamının teslim edildiği bilgisinin girildiğini gördüm. Trendyol ve firmayla yazışmalarımdan sonuç çıkmadığından, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım.

Gökalp
12 Kasım 2024 12:33