Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Asus Bilgisayar Problemlerle Dolu Bir Asus Tuf A15

Asus Bilgisayar Problemlerle Dolu Bir Asus Tuf A15
19 Nisan 2024 18:47

Yaklaşık 1.5 ay önce aldığım Asus tuf a15 f507nv model laptop kronik problemlerle dolu ve kullanıma engel olacak problemleri var. Bilgisayar uyku moduna girmiyor girse bile tekrar uyanmıyor siyah ekranda kalıyor ki bu da işlerimi aksatıyor ve kaydetmediğim dosyaların kaybolmasına yol açıyor. Forumlarda ve genel şikayetlere baktığımda firmware kaynaklı bir problem var ve yıllardır herhangi bir çözüme ulaşılmamış. Ya düzgün bir modelle değişim yapın ya da Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.
Ayrıca Asus kalitesinin böyle olduğunu bilseydim hiçbir şekilde bu bilgisayarı almazdım.

Yazılım problemleri;
Şu anda kullandığım Bios sürümü 312 ve tarihi 2023/09/26. Bu zamandan beri herhangi bir güncelleme gelmemiş ve cihazın problemleri devam ediyor. Cihazı uyku moduna aldığım zaman modern standby moduna geçiyor ve tam olarak uyku moduna girmiyor bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Biostan modern standby devre dışı bırakıp sleep power state 3 moduna alınca cihaz uyku moduna giriyor - tabii girmesi 30 saniye kadar sürüyor - sonra cihazı uyandırmak isteyince ışıklar yanıyor cihaz açılıyor ama siyah ekranda kalıyor ve diski çalıştırmıyor. Buna bir kanıt olarak laptop üzerindeki HDD LED hiç yanmıyor ve bilgisayar o şekilde kalıyor. Sonra power tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum ki bu da sistem dosyalarına zarar veriyor ve sürekli auto repair moduna giriyor. Bu arada, eğer Windows hakkında konuşacaksanız sorun bununla alakalı değil. Windows 11 ve Windows 10 denedim ikisinde de aynı problem var. Bağlı olan USB cihazlarından kaynaklı derseniz de hepsini çıkartıp yine denedim problem devam ediyor. Bios sıfırlama, aynı sürümü tekrar flashlama gibi şeyleri de yaptım ancak yeni stabil bir Bios güncellemesi gelmediği sürece bu problemler devam edecek.

Asus'un Armoury Crate adlı bloatware yazılımı da sistem stabilitesini etkiliyor, arkada 20-30 tane servis ve Framework çalışıyor ve gereksiz RAM kullanımına sebep oluyor. Ayrıca Asus optimization sürücüsü Bios ile çakıştığından dolayı myasus üzerinden batarya şarj limiti ayarlamama rağmen bir süre sonra eski haline geri dönüyor ve şarj olmaya devam ediyor.

Yasin
26 Mayıs 2024 13:44

Kendi araştırmalarım ve Bios modları sayesinde sorunu çözmüş bulunmaktayım.

Emin

Aynısını ben de yaşıyorum, birkaç hafta önce aldım

Emin

Aynısını ben de yaşıyorum, birkaç hafta önce aldım

Nasıl çözdün aynı ama aynısı bende vra

Kerem sonuçtan hiç memnun değil

Asus Bilgisayar Asus Tuf A15 Gaming Laptop Açılmıyor

23 Mart 2024 16:55