Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Armut Uygulaması Benden Habersiz Telefon Numaramı Paylaştı

Armut Uygulaması Benden Habersiz Telefon Numaramı Paylaştı
03 Kasım 2023 12:37

Almak istediğim bir hizmet için fiyat teklifi alabilmek amacıyla Armut adlı web sitesinden ilan açtım. Öncelikle uygulama maalesef müşteri gizliliği gibi konularda çok yetersiz ve uzun zamandır bu konuyla ilgili hiçbir yol almamışlar. Sanırım web sitesi kurulduğu günden beri nasılsa geliştirilmeden aynı şekilde kalmış. Kayıtlı ayarlarımda" telefonla aranmak istemiyorum teklifler mail ile gelsin seçeneğine" rağmen her ilan açtığımda bunu seçenek olarak sunmuyor ve sizi telefonla aranmaya mecbur bırakıyor. Numaranız görünmese bile teklif verenlerin gecenin bir saati devamlı aramalarına maruz kalabiliyorsunuz. Zira teklifte telefonla aranabilirim seçeneğini gördüklerinde saat ve zaman kavramından bihaber arka arkaya sizi arayabiliyorlar.
Yine aynı şekilde teklif verenlerden bir tanesi önce Armut sitesinin vermiş olduğu hat üzerinden beni aradı. Ben kibarca teklifleri inceleyip gerekirse dönüş yapabileceğimi söylememe rağmen, site üzerinden de arka arkaya yine baskı yaparcasına mesaj attı. Daha sonraki gün de teklifler geldi ancak ben siteye girip gelen teklifleri inceleme fırsatı bulamadım. Ve henüz gelen teklifleri incelememişken muhtemelen beni arka arka arayan aynı şahıs "işi ben kaptım" seçeneğini seçtiği için, bir anda diğer teklifler de silindi. Bunu detaylı anlatıyorum ki web sitelerinin nasıl açıkları olduğunu, müşteriyi nasıl zor durumda bıraktıklarını görün. Halbuki bana da aynı şekilde bu kişiyle anlaşıp anlaşmadığımı teyit edebilecekleri bir mail ya da mesaj gelmesi gerekiyor. Ancak kendileri 10 yaşında bir çocuğun kurabileceği, son derece basit, dümdüz ve hiçbir şekilde geliştirmedikleri bir arayüz ve sistemle yıllardır bir şekilde ayakta kalmayı başarmışlar. Ve bu kişi sabahın bir saati "kendi numarasıyla" beni arayarak işi kabul ettiğimi söyledi. Ben de kendisine teklifi kabul etmediğimi ve böyle bir şeyin mümkün olmayacağını çünkü henüz siteye bile girmediğimi söyledim. Ancak arayıp üzerine mesaj atıp, arkasından teklifi kabul etmeme beni aramasının arkasından, bu kadar ısrarcı bir tavırdan ötürü telefonu kapattıktan sonra kendisini engelledim. Çünkü Armut size sormadan, onayınızı almadan, teklif verenin "işi ben kaptım" demesini yeterli bularak telefon numaranızı o kişiyle paylaşıyor. Konuyla ilgili kendilerine mail attığımda da dönüş yapmadılar. Kendi açıkları yüzünden önüne gelenle paylaşılan kişisel bilgilerimle ilgili eğer varsa yasal haklarımı da araştırıp gerekeni yapacağım.

03 Kasım 2023 15:32 (Şikayetten 2 saat sonra)

Merhaba, Yaşadığınız deneyim için üzgünüz. Talebinizle ilgili gerekli kontrolleri yaparak size en kısa zamanda dönüş yapacağız. Bizimle iletişime geçtiğiniz için çok teşekkür ederiz. Sağlıklı Günler, Armut Müşteri Deneyim Ekibi

03 Kasım 2023 15:59

Merhaba, Yaptığımız görüşmelerde konuyla ilgili sizlere bilgi verdik. Bizlerle iletişime geçtiğiniz çok teşekkür ederiz. Sağlıklı Günler, Armut Müşteri Deneyim Ekibi

03 Kasım 2023 17:52

Armut uygulaması tarafından arandım ancak şikayetime konu olan güvenlik açığıyla ilgili mantıklı bir açıklama yapılmadı. Sadece konunun yazılım birimine ulaştırılacağı bilgisi verildi. Ki bu da yasal olarak kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiği gibi çok önemli bir sorumluluğun bu zamana kadar göz ardı edildiğini gösterir. Ancak konuyla ilgili ilk şikayet olmamasına rağmen bu zamana kadar aksiyon alınmamış olması da konuyu ciddiye almadıklarının da ayrıca göstergesi. Konu hakkında aksiyon alıp almadıklarını, sistemlerindeki açıklarını ne derece kapattıklarını zaman gösterecek. Ancak ben konunun takipçisi olacağım

Meryem sonuçtan hiç memnun değil

Meryem
13 Mayıs 2024 08:43