Serkan sonuçtan hiç memnun değil

10 Ocak 2024 15:44

Apple Store Akasya AVM mağazasından farklı günlerde dört adet iPhone 15 Pro Max ürünü satın aldım. Satın almış olduğum cihazların hepsi kutudan çıkarıldığında çizikler, boya atması, kamera lenslerinde toz, titanyum çerçevede hatalı ve lekeli pvd kaplama, hizalanmamış arka cam, çizik ön cam gibi sorunlarla karşılaştı. İade hakkımı kullanarak bu cihazların iade işlemlerini gerçekleştirdim. İlerleyen günlerde sorunsuz bir ürün almak ümidiyle tekrar mağazaya gittiğimde, mağaza müdürü tarafından Apple tarafından bloke edildiğim ve bu mağazadan hiçbir ürün satışı yapılamayacağı bilgisi verildi.

Mevcut iPhone 15 Pro cihazımda ahize cızırtısı, patlama problemi, kamera lenslerinde hizasızlık ve ön cam ile çerçevedeki mikron açıklıkların tolerans değerlerinde olmadığını fark ettim. Halihazırda kullandığım başka bir cihazda bu problemlerin olmadığını belirtmeme rağmen, iade ettiğim cihazlar gerekçe gösterilerek hiçbir işlem yapılamayacağı, Tüketici Hakları'na gidip hakkımı aramam gerektiği, özel servise giderek cihazı tamir ettirebileceğim söylendi. Randevu sistemiyle gittiğim ve beklememe rağmen, L*** isimli çalışanın sorunumu belirtmekteyken görüşme bitmeden 'iyi günler' diyerek masadan kalkması beni mağdur etti.Apple'ın kalite kontrolünde bir problem olduğunu ve o cihazın o halde kutulanıp satışa sunulmasının müşteri problemi olmadığını düşünüyorum. Kusurlu ürünü iade ettiğimde 'evet, bu iade için geçerli bir sebep' denilmesine rağmen neden Apple tarafından ya da mağazadan bloke edildiğimi anlamıyorum.

Ürün satışı yapılmıyor ve garantili ürünüme destek verilmesi yerine 'Tüketici Hakları'na gidin, dışarıda tamir ettirebilirsiniz' şeklinde ilgisiz bir tavır sergileniyor. Apple yetkililerine soruyorum: kutudan satın aldığım tüm cihazların çizik çıkması ve kamera lenslerinin içinde toz olması benim sorunum mu yoksa Apple'ın kalite kontrol sorunu mu? Satın almış olduğum ürünlerin kutudan çıktıklarını gösteren görselleri de ekliyorum. Apple olay kimliği: 10219296***.

Selçuk
Selçuk

Aynı durum benim başıma geldi telefon ekranı birden gitti. Buraya geldiğimde sizi karşılayan iki kişi var. Benim telefonumun garantisi bitmişti, zannedersem garantili zannettiler telefonu gösterdim. Şöyle bir eline aldı düşürmüşsünüz beyefendi dedi. Herhangi bir ispatınız var mı dedim düşürdüğüme dair bize işimizi öğretmeyin dedi. Ve lakayıt bir şekilde de hakarete varan davranışlarda bulundu. Ben zaten paramla yaptırmaya gelmişim aynı zamanda yeni çıkan telefondan alacağım eskisini de yaptırıp satacağım ama arkadaşlara eğitim verilmiş gelenlere bu şekilde davranın denilmiş anlaşılan. Ben telefonu dışarıda yaptırdım basit bir arızası olduğunu söylediler. Yazılımsal grafik kartı ile alakalı yaptırdım ve sattım ama o hanımefendiyi şikayet edeceğim. Kendisi müşteri hizmetleri ilişkilerine şahsi hakaretler ekleyerek cevaplar veriyor.

Serhat
Serhat

Apple Akasya çalışanları kendi aralarında bir sistem kurmuş, sorunlu veya iade edilmiş cihazlarda değişiklik yaparak sıfır ürün diye veriyorlar. Asıl sıfır olan ürünleri ne yaptıkları ise belli değil. Garanti kapsamında değiştirdiğim sorunlu ürünü başka sorunlu ürünle değiştirmişlerdi. Kapıdan çıkıp denediğimde fark edip tekrar değiştirmiştim. Ardından tekrar değişen ürün 1 hafta içinde şarj sorunları çıkarmaya başlamıştı. Akasya mağazası kesinlikle güvenilir değil.

Sefa sonuçtan hiç memnun değil

17 Temmuz 2023 12:18

10 Mart 2024 19:00