Şahin sonuçtan hiç memnun değil

09 Şubat 2024 18:23

17.06.2023 tarihinde bir telefon satın aldım. 12. ayda cihaz, kendiliğinden sessize alınma ve sesli duruma geçme sorunu yaşamaya başladı. Bu sorunu videoya kaydederek Akasya AVM'de bulunan Apple mağazasına gittim. Burada yazılımsal bir hata tespit edildiği ve telefonun yedeklenmesi gerektiği, aksi takdirde verilerimin silinebileceği söylendi. Aynı gün işleme başlanmadı. Telefonu yedekledikten birkaç gün sonra, yine 12. ayda, Akasya'daki Apple mağazasına gittim ve telefona yazılım yüklendi. Yaklaşık 1-1,5 ay sonra aynı hata tekrarlandı. Bu sefer sorun sadece sessize ve sesliye alma ile sınırlı kalmadı; telefonun ses seviyesi en üst düzeydeyken bile video, müzik veya telefon konuşmalarında ses gelmiyordu. Hoparlörde bir problem olmadığı halde gelen aramalar sessizde kalıyordu. Tüm ayarlar en yüksek ses düzeyinde ve tuş sesleri açık olmasına rağmen ses gelmiyordu. Bu durum üzerine tekrar yedekleme yapıp Akasya'daki Apple mağazasına gittim ve sorunu görevliye fiziksel olarak gösterdim. Telefonun incelenmesi gerektiği ve bu süreçte telefonsuz kalacağım söylendi; işlemin 1 hafta ila 10 gün süreceği belirtildi. Mecburen telefonumu bıraktım ve kendime bir telefon kiraladım. Üç gün sonra telefonumda bir sorun tespit edilemediğine ve sorunun tekrarlanmadığına dair bir e-posta aldım. 07.02.2024'te Akasya'daki Apple mağazasına giderek telefonumu aldım. Saat 17:00 civarında telefonu alıp eve gittim. Evim uzak olduğu için saat 19:00 civarında eve ulaştım ve telefonu açarak kendi verilerimi girmeye başladım. Saat 22:00 civarında aynı hatayı tekrar yaşadım. İki kez yazılım yüklenmesine rağmen telefon aynı hatayı vermeye devam ediyor. Sürekli hem zaman kaybı yaşıyorum hem de telefonumu kullanamıyorum. Yazılım hatası kullanıcı kaynaklı bir problem olmadığı halde gereken desteği alamıyorum. Gerekenin yapılmasını talep ediyorum ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurumu yapacağımı belirtmek isterim. Bütün ilgili makamlara sırasıyla şikayetimi yapacağım. Akasya'daki Apple mağazası çalışanları ile destek ekibi arasında bir iletişimsizlik olduğunu düşünüyorum. Hatayı defalarca göstermeme rağmen, sadece yazılım hatası denilerek yeni yazılım yükleniyor ve sorun çözülmüyor. Çalışanlar cümleleri yarım dinleyerek iş yapmaya çalışıyorlar ve bu durum çözüm bulunmasını engelliyor.

20 Eylül 2024 18:18
Sefa sonuçtan hiç memnun değil

17 Temmuz 2023 12:18
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

10 Ocak 2024 15:44
Apple Store Akasya AVM Şubesi Müşteri Mağduriyeti ve İlgisizlik
Özge sonuçtan hiç memnun değil

Akasya Apple Store'da Büyük Hayal Kırıklığı

16 Aralık 2024 12:35