Köksal sonuçtan hiç memnun değil

02 Eylül 2024 21:01

26 Ağustos 2024 tarihinde Anpa Haramidere şubesinden yapmış olduğum alışverişte. Ekte sunduğum görsellerde Rem marka cam şişe 1 kg siyah zeytinin fiyatı 89 95 olarak almıştım. 1 Eylül 2024 tarihinde tekrar aynı şubeye giderek aynı marka zeytinden biraz daha alayım dedim. Aynı ürün etikette 89 95 yazmasına rağmen kasadan 145 95 olarak geçti. Bunu oradaki ilgisiz, sorumsuz, yetkisi olmayan, kendini bilmez yöneticilere söyledim ama aynı ürünün pet şişe olan fiyatını geçmişler ama iki üründe cam şişe de idi. Daha sonra kendini yetkiliyim diyerek yetkisiz ve etkisiz biriyle ürünlerin başına gittik bana bu ürün daha önce pet şişedeydi şimdi cam şişeye koymuşlar diye savundu. Ben de bu etiketi neden değiştirmediniz yan yana bunu kim fark eder dedim bana bunun barkodu farklı onu barkodu farklı diye geçiştirdi. 1 Eylül'deki alışverişimde farklı fiyattan geçen tüm zeytinleri iade ettim. 26 Ağustos takı almış olduğum zeytinleri de iade edeceğimi belirtmiştim. 02 Eylül 2024 tarihinde tekrar aynı şubeye gittiğimde bana faturası yanınızda mı diye sordular ben de faturası olmadığını ifade ettim faturası olmayan ürünü kabul etmeyeceklerini belirttiler. Yine kendini bilmez yetkisiz bir personel geldi yanıma durumu izah ettim bana barkoduna bakarsanız bunun farklı fiyat olduğunu anlarsınız diye garip bir savunma içerisine girdi. Şimdi soruyorum bütün alışveriş yapan insanlara hangi insan bir ürünün barkoduna bakarak alıyor. Yoksa fiyatına bakarak mı alıyor. İnsanları akıl sağlığı yerinde yok muamelesi yapmayın. Maliye Bakanlığı tebliğ açık:
KDV Genel Uygulama Tebliğinin I/B-11.1. Bölümüdür.
İlgili bölümde bu durum şöyle açıklanmıştır;
“İade edilen mala ait fatura veya benzeri belgenin fiili imkânsızlıklar nedeniyle ibraz edilemediği durumlarda, aynı şekilde üzerine alış belgesinin ibraz edilemediği açıkça belirtilmek suretiyle gider makbuzu düzenlenmesi mümkündür.”
Maliye Bakanlığının, belge düzenine ilişkin mevzuatı, iadeye engel değildir.
Dolayısıyla pek çok işletmenin, “fişiniz yok, ilgili mevzuata göre iade alamayız” şeklinde mazereti geçerli bir mazeret olarak kabul edilemez.
Maliye Bakanlığı bu kanunla tüketiciyi korurken başta patronlar, işgüzar müdürler kendini yetkili sanan yöneticiler tüketiciye ne kadar faydalı olabiliyorsunuz Yazıklar olsun size. Kendi hatanızı ve beceriksizliğinizi tüketiciye yüklediniz. Sadece iki ürünün karşılığı 290 TL'yi faturanız yoksa iade alamayız dediniz. Bu sorunun çözüme kavuşturulmasını ve ürünlerin iadesini talep ediyorum.

03 Eylül 2024 12:28 (Şikayetten 15 saat sonra)
03 Eylül 2024 12:55

Anpa gross yetkilileri bana ulaştı mağduriyetimi gidereceklerini ifade ettiler şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum.

02 Ekim 2024 20:31

Tam bir ay oldu ne arayan var ne de soran milleti ne sanıyor. Böyle kalitesiz böyle ilgisiz insanlar topluluğu ancak ampa markette bulunuyor maalesef. Bu saatten sonra arasanız ne olur aramazsanız ne olur. Kapatın marketi gidin evinize.

Aşkin sonuçtan hiç memnun değil

Anpa Gross Market Anpa Marketin Kıyması Tam Bir Hüsran

15 Haziran 2024 19:26
Anpa Gross Market Anpa Marketin Kıyması Tam Bir Hüsran
Gülhan sonuçtan hiç memnun değil

Anpa Gross Market Fazla Ücret İadesinde Mağaza Personelinden Kaba Ve Saygısız Davranış

26 Ekim 2025 14:01

10 Temmuz 2023 19:31
Anpa Gross Market Bozuk Şarküteri Ürünü
Buket sonuçtan hiç memnun değil

Anpa Gross Market Bozuk Et Ve Kıyma Satışı

26 Nisan 2024 05:46