Haksız Doğalgaz Cezası Ve Mağduriyet

Haksız Doğalgaz Cezası Ve Mağduriyet
28 Kasım 2024 16:19

Dava konusu: Doğalgaz sayacındaki usulsüzlük ve haksızlık sonucu tahsil edilmek istenen para cezası.
25.11.2024 tarihinde sabah ekipler, şüphe var diyerek sayaç sökümünü bırakıp direkt olarak binanın tüm gazını kesip gittiler. Bina sakinleri olarak 3 veya 4 gün gazsız ve soğukta kaldık, ailem ve komşularım mağdur oldu.
Bina sakinleri komşularım, 26.11.2024 tarihinde öğleden sonra saat 4'e doğru ekiplerin gelip sayacı söküp binanın gazını açtıklarını öğrendim. Sadece şüpheli binanın sayacı sökülüp kontrole götürülmüş.
27.11.2024 sabahı da mesaj aldım, ceza yazıldığını gidip sorduğumda numaratöre müdahale yapmışsınız dediler.
Aksa sayaçları 26.11.2024 tarihi akşamı laboratuvara teste tabi tuttuklarını ve komisyon tarafından incelendiğini, sayaca müdahale edildiği kararının çok kısa bir sürede verildiğini söylediler. Geriye dönük faturalarımı incelemeden bu kararı nasıl verdiklerini anlamıyorum. Emekli bir işçiyim ve şirketiniz tarafından mağdur edildim. Usulsüz ve haksız bir şekilde benden para almaktadırlar.
Bilindiği üzere belli tarihlerde ve periyotlarla kendi inisiyatifleri kontrolünde iş yeri ve bina kontrolü Aksa'nın ilgili ekipleri mühür ve sayaç değişimi ve kontrolünü yapmaktadırlar. Bu nasıl bir yaklaşım ki sayacı kontrol eden, sayacı aylık periyotta takip eden, gelip mührünü değiştiren ve takıp söken belki de sorunlu sayacı takan içinizden biri olamaz mı? Her insan aynı değil, insan oğlu şaşar. Fatura miktarlarım yüksektir. Zamanında ödemekteyim. Az gelen faturam yok. Ben neden tenezzül edeyim ki doğalgaz gibi tehlikeli bir maddeye müdahale edeyim?
Bir süre önce birkaç ay önce sayaç değişimi yapıldı. Belirli bir tarihte de mühür değişimi ve kontrolü yaptılar. İnceleme yapılmış, gelen ekiptekiler de sorunun kendi aralarında konuştukları sayaçta sorun bulamadıklarını, bize de ne olduğunu anlamadıklarını söylediklerini ve tekrar mühürleyip gittiklerini bilmekteyiz.
Bu cihaza onların elinden başkası eli değmemiştir. Yapılan işlem ve cezanın iptali ve paramın iadesi için gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.

haksiz-dogalgaz-cezasi-ve-magduriyet-4.docx
haksiz-dogalgaz-cezasi-ve-magduriyet-2.docx
haksiz-dogalgaz-cezasi-ve-magduriyet-1.docx
02 Aralık 2024 17:04 (Şikayetten 4 gün sonra)

Ali sonuçtan hiç memnun değil

Aksa Doğalgazdan Haksız Ceza Ve Mağduriyet

28 Mayıs 2025 16:20
Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Aksa Gaz Sivas/ Divriği Sayaç Delinmesi

13 Haziran 2024 21:08
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Aksa Gaz Doğalgaz Borcu Olmadığı Halde Gaz Kesintisi Yaptı

21 Şubat 2024 23:38