YHT (Yüksek Hızlı Tren) TCDD Personelinin Umursamaz Ve Sorun Çıkarmaya Yönelik Tavırları

05 Eylül 2024 19:26

16.08.2024 tarihinde İstanbul - Söğütlüçeşme durağında bilet kontrolü sırasında personelin saygısız ve doğrudan kavga çıkarmaya yönelik tavrından ötürü şikayetimi oluşturuyorum. Bahsi geçen tarih için kendime ve kedime yan yana olmak üzere birer bilet almıştım ki bir kedi için almak zorunda bırakıldığım bilete 460 TL gibi fahiş bir fiyat ödemek zorunda kaldığımı da not düşmek isterim. Uçakta kedi taşımanın iki katından daha pahalı olan bilet fiyatının yanında aynı zamanda yan koltuğu satın alma zorunluluğunun çıkardığı zorluk ile yalnızca kutu tipi taşıma kabının zorunlu tutulması da ayrı bir kalitesizlik örneği. Sefer gününde güvenlik kontrolünün ardından kutudaki kedimle birlikte kimlik kontrolü noktasına geçtim. Kimliğimi uzatmamın ardından, erkek olan görevli kedimin aşı kartını talep etti. Kendisine kedimin pasaportu bulunduğunu, bunun içinde aşı bilgilerinin yer aldığını ve aşı kartı diye bir şeyin senelerdir olmadığını belirttim. Bahsi geçen personel umursamadan aşı kartı olmazsa binemeyeceğimi belirtti. Kendisine tekrar durumu açıklayıp veterinerden geldiğimi ve böyle bir kartın olmadığını ama pasaportun içinde ihtiyaç duyduğu bilgiyi bulabileceğini söyledim. Bu sırada yanındaki kadın görevli aşı kartı yoksa binemezsiniz diyerek olaya müdahil oldu. Tekrar durumu açıklamaya çalışırken bahsi geçen kadın görevli ismini şu an hatırlamadığım bir kişiyi çağırdı. Ben de kendisinin amirini çağırıp ondan bilgi almak istediğini düşündüm ve erkek olan görevliye durumu tekrar açıkladım. Erkek görevli sonrasında lütfedip pasaporta baktı ve tamam dedi. Ancak o sırada bir YHT işçisi "Sorun mu var? " gibi bir üslupla, herhangi bir yetkisi olmadığı ve bariz bir biçimde beni zor kullanarak oradan uzaklaştırma niyetini belli ederek olaya dahil oldu. Erkek görevli pasaportu kontrol etmeye son kısımda razı olduğundan işçiye sorun olmadığı söylenilerek gönderildi. Bütün bu bahsettiğim diyalog bir dakika bile sürmemiş olup çalışanların ilgisiz tavırlarının yanında çözüm değil sorun çıkarmaya çalışan tavırlarından şikayetçiyim. Maalesef çalışanların bu tavırları ileride bir gün bahsi geçen işçinin hak ettiği muameleye maruz kalması ile sonuçlanacaktır.
Buna ek olarak ilgili kurumun sitesinden şikayette bulunduğumda da ilk olarak zorunlu olmayan bir bilgi istenilerek (* olmayan) (PNR No) talebim kapatıldı. Sonrasında bu bilgiyle tekrar başvurduğumda ise TCDD sitesinin pet kısmındaki bilgileri kopyala yapıştır yaparak konuyla alakasız bir cevap verilerek konu kapatıldı.

Hızlı Tren Vagonun Kapısı Açılmadı

08 Ocak 2024 20:27

YHT (Yüksek Hızlı Tren) Söğütlüçeşme Bayan Kontrol Memur Devletin Barkodlu Belgesini Tanımıyor

28 Temmuz 2024 15:24

30 Ocak 2024 15:32
TCDD Yüksek Hızlı Tren Mağduriyeti
TCDD Yüksek Hızlı Tren Mağduriyeti
Handan sonuçtan hiç memnun değil

23 Eylül 2024 14:41
YHT (Yüksek Hızlı Tren) Hızlı Trende Bilet Kontrolündeki Personelin Duyarsız Ve Dikkatsizliği