VFS Global Vize Başvurum Hala Sonuçlanmadı!

08 Eylül 2023 09:51

14.08.2023 tarihinde turistik vize başvurumu yaptım. 28.08 gidiş- 31.08 dönüş olmak üzere satın alınmış biletlerimi ve otel rezervasyonumu koyduğum dosyamda evrak eksiği yok. Her şeyiyle hazır şekilde evraklarımı teslim ettim. 15.08.2023 ten beri başvuru takip sayfasına girdiğimde işlemleriniz konsoloslukta devam ediyor benzeri bir geri bildirim alıyorum. Fransa seyahatim için satın aldığım biletlerim yandı. Planladığım geziyi de gerçekleştiremedim. Bugüne kadarki tüm schengen vizelerimi İtalya'dan almıştım ve seyahat tarihimden 1-2 gün önce vize başvurum sonuçlanmış oluyordu. Ayrıca asıl mağdur olduğum konu da şu; Londra'da öğrenciyim. 02.09.2023 tarihinde satın alınmış Londra biletim vardı. Şanslıyım ki biletimi 09.09.2023 cumartesi gününe ciddi bir ek ücret ödeyerek çekebildim. Günlerdir VFS ile görüşüyorum fakat konsolosluktaki işleme müdahale edemediklerini söylüyorlar. Konsoloslukla iletişime geçtiğimde ise onlarla iletişime geçemeyeceğimi, aracı kuruluş olan VFS ile iletişim kurmamı söylüyorlar. Yani iki taraf da topu birbirine atıyor. Dilekçemi yazdım. Hem konsolosluğa hem VFS ye yolladım fakat herhangi bir geri dönüş olmadı. Yani dilekçemi gördüler mi, dikkate aldılar mı Herhangi bir şey bilmiyorum. Çok ciddi şekilde mağduriyet içindeyim. 11.09.2023 Pazartesi günü Londra'da okulum açılıyor. Fakat ben pasaportumun 26 gündür tarafıma ulaşmaması nedeniyle inanılmaz şekilde mağdur durumdayım. Bir işe yarayacak mı bilmiyorum ama mağduriyetimi buradan da dile getirmek istedim.

11 Eylül 2023 12:52

08.09.2023 Cuma günü sabah VFS dolapdere'ye kendime bir muhatap bulmak için gittim. Tesadüfen pasaportumun yolda olduğunu söylediler. Saat 14.00 te pasaportumu teslim aldım.

11 Eylül 2023 15:16 (Şikayetten 3 gün sonra)

Melis

Merhaba bir gelişme oldu mu acaba ben de aynı durumdayım çünkü uçağıma 4 gün kaldı

Batuhan

Hayır Herhangi bir şey yapmadım tamamen tesadüfen vizem sonuçlandı ve pasaportumu aldım

Melis

Anladım peki uçak biletinin tarihinin geçmiş olması bir sıkıntı yarattı mı? Yeni rezervasyon yapmanızı falan istediler mi

Evet 08.09.23 tarihinde geldi pasaportum

07 Temmuz 2023 10:52