VFS Global | Geciken Fransa Vizesi, Gelmeyen Pasaport

13 Mart 2024 12:40

VFS Global ile 15 Şubat 2024 tarihine İzmir'den üç kişilik vize randevusu almıştım. Aslında dört kişilik olacaktı, ancak başvuru esnasında yaşanan problemler nedeniyle üç kişilik alabildim. Ailenin dördüncü ferdi için randevu alırken birden randevular kapandı.

Takipten vazgeçmedik ve bir kez daha açık randevu yakaladık. İlginç bir şekilde ailenin dördüncü ferdi için randevuyu daha erken bir tarih olan 8 Şubat 2024 tarihine aldık. (Sadece o gün açıktı.)

8 Şubat 2024 tarihinde başvuruya beraber gittik. Aile olduğumuz için 15 Şubat 2024 randevuları ile birleştirirler diye ümit ettik ama olmadı. Tek başvuru esnasında VFS Global çalışanı bizim de başvuru formlarını ve ödeme dekontlarını istedi, verdik. 'Belki bekletecekler, 15'inde beraber gönderecekler' diye düşündük. Daha iyi olur, dedik hatta.
Fakat 12 Şubat 2024 tarihinde 'Başvurunuz 12/02/2024 tarihinde Fransa Büyükelçiliği/Konsolosluğuna gönderilmiş olup işlem altındadır.' şeklinde bir e-posta aldık.

Biz de 15 Şubat 2024 tarihinde kalan üç kişi randevu saatinde başvurumuzu yaptık. 28 Şubat 2024 tarihinde vize başvurumuz sonuçlandı ve ertesi gün pasaportlarımızı teslim aldık.

Ancak 8 Şubat 2024 tarihinde yaptığımız başvuru 35 gün olmasına rağmen sonuçlanmadı. Başvuru takip sayfasında hâlâ 'Vize başvuru referans numarası FRA/ADB/080224/0029/01 ilgili Fransa Büyükelçiliği/Konsolosluğunda işlem altındadır.' uyarısı çıkıyor.

Bizimle aynı anda ve daha sonra yine İzmir'den yine Fransa vizesi için başvuran tanıdıklarım var. Hiçbirinin başvurusu 15 günü geçmemiş.

Seyahat tarihi yaklaşıyor ve maalesef pasaport hâlâ elimizde değil.

14 Mart 2024 16:44 (Şikayetten 1 gün sonra)

Samim
Samim

Abi bence konsolosluğa mail yazın, geçen yıl İtalyan vizesi için 45 gün bekledik ama Idata hiç yardımcı olamadı, İtalyan konsolosluğuna detaylı güzel bir mail gönderdik, pasaportlarımızı önümüzdeki 2 gün içinde aldık

Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

Gürkan
06 Ekim 2023 14:33
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global'in Vize Randevu Sitesindeki Sürekli Hatalar Ve Sorunlar

04 Kasım 2024 11:36