Erdem sonuçtan hiç memnun değil

27 Kasım 2023 12:47

Tüvtürk Tekirdağ Saray gezici istasyona 50 CC motorumla gittim. Ön fren hortumunda çatlak var, 'Ağır kusur' dediler. Ben de, 'Ön fren tutuyor mu, tutuyor. Yağ kaçağı var mı, yok. Ne alaka Ağır kusur?' dedim. Yetkili, 'Tüm araçlarda aşınma varsa fren hortumlarında Ağır kusur' dedi. Şaşırdım, 90 model, 93 model o kadar araç muayeneye giriyor. Acaba aracın tüm fren hortumlarını takip ediyorlar mı? 50 CC motorun ön fren hortumundan başka takılacak yer bulamadılar çünkü.
Biz de piyasada plakasız gezen, her tarafı yıkık dökük, polisi görünce kaçan motorcular gibi mi olalım, bunu mu istiyorlar? Gerçekten, insanlara sırf zorluk çıkarmak için uğraşan, en ufak saçma hatayı bulunca görevini yaptığını sanan vasıfsız personel yüzünden muayeneye giderken, 'Acaba ne bahane bulacaklar?' diye düşünüyoruz. Bizim sağlığımızı düşünüyorlar, sözde.
Ayrıca kendi motorsiklet yönetmeliğinde bile böyle bir şey yok. Tabii ki, herkes istediği gibi Türkçe'yi çekebildiği gibi, onu da çekip 'Ağır kusur' yazabiliyorlar. Yağ kaçırmayan, freni sıkınca tutan hidrolik hortumu eskimiş veya yıpranmış diye değiştirilmeli, nerede yazıyor 'Ağır kusur'? Zaten patladığı zaman değiştirmek zorunda olduğumuz hortum bu. Saçmalığa bak... Tüm eskiyen hortumları değiştirtecekseniz, her arabanın bütün hortumlarını söküp takip edin o zaman. Alın, kendi sitenizde yazanları okuyun: https://www.tuvturk.com.tr/images/paylasimlar/pdf/brosurler/motosiklet_kontrol_edilenler.pdf

28 Kasım 2023 14:17

Şikayetimden sonra Tüvtürk merkezinden arandım. İlgi ve alakalarından dolayı Teşekkür ediyorum. Kendilerine de sorunumu anlattım. Tüvtürk gibi bir kurumda bir standart olması gerektiğini her istasyonda hafif ve ağır kusurların farklı yorumlanmaması gerektiğini ve düşüncelerimi bildirdim. Onlarda bana dönüş yapacaklarını bildirdiler Teşekkür ediyorum. 2019 model ve 50 CC olan b ehliyetle kullanılan doğru dürüst hız bile yapmayan motorlu bisiklet olarak geçen bir aracın ön fren hidrolik hortumunun dış kaplamasında el ile 2 ye katladığınızda ancak belli olan küçük bir çatlağın ağır kusur olarak görülmesi mantıklı gelmiyor. Fren tutuyor bir sıkıntı yok, yağ damlatma akıtma gibi bir sorun da yok bu nasıl ağır kusur olabilir aklım ermiyor. Zaten motorsikletlerde ön fren destek frenidir tek başına hiçbir işe yaramaz aksine tek başına ön fren kullanıldığında düşmeye sebep olur bu yüzden bazı istasyonlarda ağır kusur olarak geçmesinin bir mantığı olmadığını anlattım. Zaten hortumun siparişini verdim geldiğinde değiştirip muayene tekrarı mecbur yaptıracağız. Açıkçası bir çözüm beklentim de yok böyle gelmiş böyle gider sanırım. Umarım bundan sonra müşterilerininen ufak hatasını işine geldiği gibi ağır kusur olarak yorumlayıp 2. Muayene parası verdirtme derdinde olmayan, Sadece insanların sağlığını ve güvenliğini düşünen Tüvtürk çalışanlarıyla daha sık karşılaşırız.

29 Kasım 2023 10:11 (Şikayetten 1 gün sonra)
29 Kasım 2023 10:56
Muayene İstasyonu Fren Hortumu Şaşkınlığı

Tüvtürk ile 2. Görüşmeyide yaptım. Kendilerine belgede fren hortumu ön sol hasarlı diye Ağır kusur olarak gösterilen yönetmeliğin otomobiller için geçerli olduğunu 50 CC motorlarda sadece 1 tane fren hortumu olduğunu arka frenin mekanik olduğunu ilettim. Yetkili arkadaş ta çalışan bir kusur bulup ona en yakın olanı yönetmelikten bulduğunu söyledi. Yani uydurduğunu da diyebiliriz. Defalarca hortumda yağ kaçağı yok, frenlerim de tutuyor bu nasıl bir ağır kusur veya bana ne zararı olabilir diye söylememe rağmen mantıklı bir cevap alamadım. Ülkemizde böyle bir durumda çözüme ulaşıldığını zaten görmedim. Sayenizde 50 CC motorla muayeneye girmenin saçma bir şey olduğunu öğrendim. Piyasada hurda plakasız motorla gezenler gibi yapmak lazım demek ki...! Aşağıya resimleri bırakıyorum. Çalışanların yorumuna bıraktıkları yönetmeliğinden dolayı Tüvtürk ü kınıyorum. Hakkımı da helal etmiyorum.

Ergülü
25 Temmuz 2025 11:03
Araç Muayenesinde Fren Sapması Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet
İlker sonuçtan hiç memnun değil

Tüvtürk Orijinal Olan Araca Change Dedi

21 Ağustos 2024 23:35

09 Aralık 2023 10:41

Çizgisel Odaklı LED Farım Muayeneden Haksız Yere Kaldı

01 Haziran 2025 11:14
Levent sonuçtan hiç memnun değil

Araç Muayenesinde Yanlış Kusur Belirtilmesi

22 Aralık 2024 05:15