Türkiye Hastanesi Gebelik Takibi Ve Doktor İletişimi Üzerine Bir Deneyim

04 Mayıs 2024 10:53

Eşimin kontrol ve gebelik durumunun akıbetini öğrenmek için 26.04.2024'te Türkiye Gazetesi Hastanesine Op. Dr. A*** C***** Ş*****'e gittik. Ultrasona girdikten sonra 20.04.2024'teki tahlillerimi gösterdim. İlgili doktor eşimin 5 haftalık gebe olduğunu söyleyip kayıtlara geçirdi. 01.05.2024 için randevu verirken ''şu an keseyi göremiyorum ancak 1 Mayıs'ta kontrole geldiğinde muhtemelen keseyi görürüz bir aksilik yok'' dedi. *Bu muayenede uzman bir doktordan beklenecek, gebeliğin geleceğiyle ilgili muhtemel olumsuzluklar hakkında hiçbir bilgi vermedi.* İlk kez gebe olan birisi için son derece hayati olan bu bilgiler verilmeden muayene sonlandı. 28.04.2024 akşamı kanama şikayetiyle Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Hastanesine gittik. Bu muayenede gebelik kesesinin görülmediğini, gebelik durumunun olmadığını söyleyip kan tahlili istedi. Kan tahlilleri sonucunda görülen değerlerde düşük olduğu ve gebeliğin sonlandığı bildirildi. Ayrıca doktor 5 haftalık gebeliklerde bu durumun sık yaşanabileceğini, ilk muayeneyi yapan kadın doğumcu doktorun bunu söylemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine 1 Mayıs'taki randevuma Türkiye Gazetesi Hastanesine gittim. Yukarıdaki satırlarda belirttiğim gibi Op. Dr. A*** C***** Ş***** ilk muayenede gebeliğin geleceğiyle ilgili olabilecekler hakkında hiçbir bilgi vermemiştir. 1.0.2024 tarihindeki muayenede kendisi de biyokimyasal düşük olduğunu, gebeliğin ilk 5 haftasında düşüklerin görülebileceğini söyleyince neden ilk muayenede bunu söylemediğini sorduk. İhtimalleri göz ardı etmesinin ilk kez gebelik yaşayan bir kadın için psikolojik olarak yıpratabileceğini söyledim. Bu sorular sonrası doktor gerilmeye başladı. Eşimle beni suçlayıcı ve aşağılayıcı bir şekilde ''ilk 5 haftada bu gibi durumların olacağını 10 yaşındaki çocuk bile bilir'' dedi. Bir doktordan beklenmeyecek şekilde hem muayenedeki ihmali örtbas etmek istedi hem de eşimle bana yakışıksız tavır takınarak üzüntümüzü görmezden geldi. İlk muayenedeki ihmali ve ikinci muayenedeki tavırları sebebiyle Op. Dr. A*** C***** Ş*****'ten şikayetçiyim. Kadın Doğum doktorluğu gibi bir kadının en mutlu ve en üzgün anına tanıklık edebilecek makamı işgal eden birisinin uzmanlık alanındaki bir mesele için çok daha fazla hassas olmalı. Yaşadığımız hayal kırıklığında doktor hanımın payı olduğunu ve oturduğu makama yaraşır şekilde davranması gerektiğini düşünüyorum. Bu şikayetle ihtimal bu doktora gidecek kişilerin daha dikkatli olmasını isterim.

profile profile profile

Çevre Hastanesi Çıkmayan Tahlil Sonuçları Ve Yanlış Tanı

04 Eylül 2024 19:48
Satiye sonuçtan hiç memnun değil

Yenidoğan Doktorunun İlgisizliği Ve İletişim Sorunu Bebeğimi Tehlikeye Attı

30 Nisan 2025 11:46

Özel Hastanede Gereksiz Koşuşturma Ve Yetersiz Hizmet

14 Kasım 2024 11:32
Sena sonuçtan hiç memnun değil

05 Şubat 2025 09:11