Türk Eczacılar Birliği Ankara Ümitköy Yeşilbağ Eczanesi Beni Rencide Etti

24 Temmuz 2024 23:39

Merhaba, 24.07.2024 tarihinde, Ankara Çankaya Ümitköy’de bulunan nöbetçi Yeşilbağ Eczanesi’ne, saat 21:45-22:00 arasında 3 yaşındaki kızımla birlikte sabah geçirdiğim küçük bir operasyon sonucu doktorumun verdiği reçetede yazan (ekte sunulmuştur) kremi almak üzere gittim. Telefonumun şarjı bitmişti ve içeri girdiğimde T.C. kimlik numaramla ilacı alıp alamayacağımı sordum. Orada çalışan hanımefendi, işlemin T.C. kimlik numarası ile değil, reçetede yazan kod ile yapılabileceğini belirtti. Bunun üzerine, arabaya giderek hızlı şarj ile açılan telefonumdan gördüğüm ilk kodu bir peçeteye yazıp, telefonum tekrar kapanmadan eczaneye geri döndüm. İçeri girdiğimde, bu kodu bulduğumu ve bunun doğru olup olmadığını hanımefendiye sormaya çalışırken, eczane sahibi yaşlı beyefendi bir anda yüksek sesle ve sert bir şekilde bana “T.C. kimlik numarası ile olsa verirdik” diyerek çıkıştı. Ben orada reçetem üzerinde tek kodun bu olduğunu ve şarjımın bittiğini anlatmaya çalışırken, herkesin içinde ve en önemlisi 3 yaşındaki kızımın yanında bu şekilde rencide edilmem hiç etik değildi. Beyefendinin yaşı nedeniyle nöbetçi olmamasının sağlığı ve/veya sinir sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini ve dolayısıyla algısının net olmadığını düşündüğümden, bu tür durumlarda daha dikkatli olunması gerektiğini belirtmek istiyorum. Ben bir eczacı veya sağlık sektörü çalışanı değilim, dolayısıyla durumu düzgün bir dille açıklamak yerine rencide edici bir konuşma sergilemesi kabul edilemez bir davranıştı. Bu tür olayların tekrarlanmaması ve başka vatandaşların da benzer mağduriyetler yaşamaması adına gerekli önlemlerin alınmasını ve konunun incelenmesini arz ediyorum. Saygılarımla.

Türk Eczacılar Birliği Yeşilevler Eczanesi Benim Adıma Başka Birine İlaç Verdi!

02 Kasım 2023 14:41

11 Mart 2024 17:04