Toyota Parça Temini Ve İkame Araç Şikayeti

Cevahir
26 Eylül 2024 21:52

2024 Nisan ayında Antalya Toyota Bakırcılar yetkili servisinden 2012 model Toyota Auris 1.4D4D aracıma 891700W330 seri kodlu hava yastığı kontrol ünitesi (Air bag beyni) siparişi oluşturdum. Bu güncel tarihe kadar herhangi bir şekilde parça hakkında ilerleme kaydedilemedi. 23.09.2024 tarihinde web sitesinden merkez Toyota'nın numarasını (0212 354 0 354) alarak bir parça bilgisi için başvuru oluşturdum. Ek olarak aracımı kullanamadığımı, park alanında öyle durduğunu, olası bir kazada hava yastıklarının çalışmayacağından korktuğumu belirterek işlemlerin hızlandırılmasını ve ikame araç başvurusunda bulunduğumu belirttim. 24.09.2024 tarihinde geri dönüş sağlandı ve parçanın üretimde olmadığını, üretime alınarak ardından temin edileceği belirtildi. Bunun üzerine ben de güvenlik endişesi içerisinde olduğumu söyleyerek ikame araç talebimi yeniledim. Sadece ikame araç talebi için 24.09.2024 tarihli bir başvuru daha açıldı, aynı gün içerisinde bana geri dönüş sağlandı. Bu geri dönüşte ikame araç için uygun olmadığını, talebin reddedildiği ifade edildi. İşlerimin aksaması ve güvenliğimden kaynaklı aracımı dilediğim gibi kullanamadığımdan dolayı hayati tehlikemi de öne sürerek talep ettiğim parçanın standart bir parça olmadığını belirttim. Bununla birlikte sözleşmelerinde/müşteri taleplerinde 10 yaşını geçmiş araçlara parça teminini tamamen inisiyatif alarak sipariş geçeceklerini belirttiler. Bunu dışarıdan temin edebileceğimi, isteğim halinde parça siparişimi iptal edeceğini öne sürerek konuşmayı kapatmak istediler. Zaten ben parçayı Antalya ve çevresinde araştırdığım halde bulamadım ve bu yüzden Toyota Türkiye'den talep ettim. Bu aracın çok önemli parçası olmasıyla birlikte bana bu şekilde ilgisiz ve umursamaz davranışları hakkında başka bir alternatif yol sunmalarını istedim fakat herhangi bir şekilde yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Ben Toyota Türkiye hakkında bir şikayette bulunmak istiyorum, böyle önemli bir parçanın temin süresinin bu kadar uzatılması hakkında ve herhangi bir müşteri güvenliğini gözetmeksizin sorumsuz, ilgisiz tavırları hakkında şikayetçiyim.

profile profile profile

Serap
Serap

Aynı parça ve aynı model arabayla ilgili ben de tam 3 aydır parça bekliyorum. Toyota kapı duvar... O parça geldi mi sorununuz çözüldü mü?

Hasan sonucu yetersiz buldu

Toyota'dan Beklenmedik Parça Ve İkame Araç Sorunu!

Hasan
06 Ocak 2025 14:41

Saadet
11 Mayıs 2024 18:53
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Toyota İkame Araç Ve Değer Kaybı. Mağduriyet

İbrahim