Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Corolla 1.5 Flame X-PACK Klima Arızası Garanti Değişim Yapmıyor

Ramazan
30 Kasım 2023 15:19

2021 yılında sıfır olarak aldığım Toyota Corolla 1.5 Flame X-pack MDS aracımı, 11.10.2021 tarihinde 10 bin bakımı için Çorum Şamlıoğlu Otomotiv'e, 27.08.2022 tarihinde 20 bin bakımı için Bandırma A**** Motorlu Araçlar'a ve 09.06.2023 tarihinde 30 bin bakımı için yetkili servise götürerek hep servis bakımlı kullandım. Son bakımda, rutin bakımın haricinde, klimamın soğutmaması şikayetiyle Çorum Şamlıoğlu Otomotiv servisine başvurdum. Servis, klima devresinde ve radyatörde herhangi bir kaçak olmadığını, aracın fabrika üretiminde klima gazının az basılmış olabileceğini ve gazın bittiğini belirterek klima gazı basarak arızayı onardıklarını ifade ettiler. Ancak bu onarımdan 5 ay sonra, 25.11.2023 tarihinde aynı sorun için Bandırma A**** Motorlu Araçlar yetkili servisine başvuruda bulundum. Aracımın detaylı incelemesi sonucunda radyatörümün delik olduğunu ve bunun garantiden değiştirilmesi için Toyota genel merkezine başvuruda bulunduklarını belirttiler. Ancak radyatör kaçağının kullanıcı hatası olduğu gerekçesiyle garantiden değiştirilmeyeceğini, cebimden ücret ödeyerek ya da kaskodan aracıma hasar kaydı işleterek değiştirebileceğimi söylediler. Kullanıcı hatası olarak aracın ön panjurdan giren taşın neden olduğunu belirttiler. Daha 2,5 yıllık araçta, benim hatam olmayan bir mühendislik hatasından kaynaklanan arızanın yapılmaması ve bunun sonucunun tarafıma ücret karşılığı onarılması gerektiği öne sürülmesi etik mi? Toyota gibi bir marka bunu garanti kapsamına almıyorsa, neyi garanti kapsamında değerlendirecek? Eğer oradan taş girebiliyorsa, orayı kapalı yapamaz mıydı? Ya da yapmıyorsa, buradan kaynaklanan arızaları karşılayacak sorumluluğu üstlenemeyecek kadar küçük bir firma mı? Biz gözümüzde çok büyütmüşüz, çünkü tahmini 15-20 bin lira tutacak bir onarımı üstlenmeyen bir araç bayisi olarak güvenilirliğini ve malının arkasında durmadığını göstermiştir. Boşuna garantiden şu işlemi yaptırırım, bu işlemi yaptırırım diye düşünenler lütfen bu şikayetimi dikkate alsınlar, çünkü yetkili servis boş yere gitmeye gerek olmadığını göstermiştir. Nasıl olsa 'kullanıcı hatası' ya da 'dış etkenlerden' diyerek geçiştirecekler. Yazık ki Toyota bizi bu duruma düşürmüştür. Bundan sonra tüm yasal haklarımı mahkemede arayacağım.

Bandırma'daki yetkili servislerin hepsi bu zihniyette sadece Toyota'ya özel bir durum değil çünkü Bandırma'da yetkili servislerde usta yok ben aracımı Manisa'da bakım yaptırıyorum.

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Aynı Üründe Farklı Garanti Sürelerinin Olması

Ömer
01 Aralık 2023 19:09
Tayfun sonuçtan hiç memnun değil

Tayfun
30 Aralık 2023 13:19
Kolçağı Garantiye Sokmayan Toyota Motor-şanzıman Arızasında Ne Yapar?
Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Garanti Kapsamında Dediği Arabanın Arkasında Duramıyor

Serdar