Sedat sonuçtan hiç memnun değil

22 Haziran 2024 16:52

24 Ocak 2024 tarihinde Toyota Sandıkçı Sakarya bayisinden araç aldık. Aracın kasko ve sigortasını da bayide yaptırdık. Özellikle uyarıda bulunmak istiyorum. Bu bayi ile bir işleminiz olacaksa tüm haklarınızı bilin ve bildiğiniz yolda ilerleyin. Kasko sigorta sürecinde tüm arkadaşlar çok güzel şekilde bizlerle ilgilendi ve kasko sigorta ile alakalı bütün eksik ve hatalı bilgileri verdiler. Bunun bilinçli olduğunu ve kesinlikle iyi niyetli olmadıklarını belirtmek istiyorum. Aracımızı alırken de bayi numarasını vererek herhangi bir sorunda 7/24 ulaşabileceklerini ve her şekilde yardımcı olacaklarını belirttiler. Gelelim en güzel yere. Madde madde yaşadıklarımı yazacağım. -23 Mayıs gecesi İstanbul'da kaza yaptık. Gece bize verilen Sakarya Toyota Sandıkçı bayisinin numarasını aradığımızda kendi sigortacımızla görüşmemizi söylediler ve telefonu kapattılar. Aracı kendilerinden aldığımı belirterek yardım istedim fakat yardım edemeyeceklerini, kendilerini ilgilendirmediklerini söyleyip telefonu kapattılar. Tekrar aradığımızda da telefonu açmadılar.

22 Haziran 2024 16:40

Aracı kaza anında çekici ile rahat bir şekilde Sakarya'ya ücretsiz çekebileceğim bilgisi verilmişti bayi tarafından ( Bunun için çekici 15.000 TL talep etti. Ertesi gün bayiiden de bunu kaskomuzdan hallettiklerini söylediler, keşke çektirseymişsiniz hallederdik diye cümle kurdular. Tabi enflasyon durumlarından dolayı da artık bu kalkmış. Aracı aldığımız zaman üzerinden sadece 4 ay geçmiş ama Ertesi gün bayideki (Türbanlı K*** Hanım) arkadaşla birlikte öğreniyoruz bunu ve telefonda diğer çalışan arkadaşlara kurduğu cümle “Böyle bir durum varsa diğer müşterilerimize bilgi verelim ki sorun yaşamasınlar”. Verdiği söylerin yalanı burada patlıyor. -Haliyle gece bizden 15.000 TL talep ettikleri için kazalı bir durumda (servisin 382.000 TL hasar kaydı çıkardığı araç ile ) araç ile 30-40km hız ile 300 km yol gittik ve sabahın köründe evimize girebildik. -Gece (Saat 01.15) yine sigortacımız ‘Sompo Japan’ ile aracı hareket ettirsek sorun olur mu diye görüştüğümüzde bize verdikleri cevap “Mesai saatini beklemelisiniz ben cevap veremiyorum”. Ertesi gün ölüm yolculuğundan sağ salim çıkıp Sakarya Sandıkçı Bayiisine girebildik. Gece verdikleri mağduriyetin farkında olacaklar ki 7-8 çalışan etrafımızı sardı. Tatlı cümlelerle bizi yatıştırmaya çalıştılar. -Bu olayla birlikte gelelim İkame araç olayına. O 7-8 kişilik grubun içerisinde bir arkadaş, sigorta poliçemizde ikame araç süremiz 15 gün yazmasına rağmen “biz sınırsız ikame araç temin edeceğiz size” dediler. Sebep oldukları mağduriyetin farkındalar ver içimizi rahatlatmaya çalışıyorlar bu durumda. Tabi sonradan öğreniyoruz ki böyle bir hakları yok. Sonrasında da hiç kimsenin böyle bir cümle kurmadığını belirtiyorlar.

22 Haziran 2024 16:41

Eksper geldi gitti derken ikame aracımız geldi. Bayram öncesi Bayiiden K** B** tarafından arandık. İkame araç süreniz doluyorsa uzatalım dendi. 15günlük verdiklerini belirttik ve teşekkür ettik. Süre dolmaya yakın tekrar görüşürüz dediler ve kapattık telefonu. Bu işi biliyorlarsa uzatma ile alakalı detayları bize vermeleri gerekiyor ve kendileri de bilmeleri gerekiyor. Bizim her şeye hakim olmamızı beklememeleri gerekir. İkame araç süresi dolunca sınırsız süreyle araç sağlayacağız kelimesini kullanan arkadaş yok olup gitti. Kimin o cümleyi kurduğunu kamera kayıtlarından çok rahat bir şekilde çıkarabiliriz biz. Fakat bayii ile konuştuğumuzda ısrarla bu cümleyi kullanmadıklarını belirttiler ( özellikle o cümleyi kullanmadığından emin olduğumuz kişilere telefonu vererek bu cümleler kuruldu) -ikame aracımızın sınırsız süreye uzatılacağını duyunca biz ilk fırsatta aracı istedik. Araç 1 hafta evde yattı. 2. Hafta kullandık ve süresi doldu. Bayii uzatamıyoruz bizim böyle bür hakkımız yok diyerek işin içinden sıyrıldı. -Bilseydik bunu 1 hafta sonra talep eder asıl ihtiyacımız olduğu anda kullanırdık aracı dedik. Ama bize kullandıkları kelime “Ama siz hemen ikame aracı talep ediyoruz dediniz”. Beyinleri idrak edemiyor ki biz sınırsız süreyle ikame aracı kullanacağız bilgilerine güvenerek hareket ettik. Tabi ikame aracı apar topar aldıklarında da 1000 TL'lik yakıtımız, elimizde fişimiz olmadığı için yalan oldu gitti. Suç sende fişi alsaydın dersiniz belki. Ama bayi çalışanların sözüyle hareket ederek yakıt durumunu önemsemiyorduk çünkü servisteki aracımızın çıkışı en az 10 gündü. Son olarak toparlayacak olursam. Bayiyi bu süreçte gram ilgilendiren hiçbir şey yokmuş ortada. Onları tek ilgilendiren şey arabanın tamiri. Bunların hepsini tecrübe ederek öğrendim. Her zaman kendi araştırdığınız öğrendiğiniz bildiğiniz şey bu tarz olaylarda kesinlikle doğrudur. Çünkü o masalarına oturduğunuzda sizi çok rahat manipüle edebilecek ve zamanı geldiğinde de sizi çok rahat bir şekilde yalancı durumuna sokarak işin içinden sıyrılabilecekler.

Sinan
09 Aralık 2024 14:10
Sigorta Onayı Gecikmesi Nedeniyle Araç Teslim Alamama Sorunu
Hasan sonucu yetersiz buldu

Toyota'dan Beklenmedik Parça Ve İkame Araç Sorunu!

Hasan
06 Ocak 2025 14:41
İsa sonuçtan hiç memnun değil

Borovalı İzmir Toyota Bayii

06 Ağustos 2024 10:34
Mahmut sonuçtan memnun değil

Mahmut
03 Haziran 2024 12:20
Toyota Araç Onarım Süresi Saçmalığı
Reyhan sonuçtan hiç memnun değil

Reyhan
30 Kasım 2024 21:19